reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Ja tez sie melduje z kawka:-)
Jejku ja zapomnialam ze to wczoraj bylo Boze cialo:eek:dopiero mnie w telewizjii oswiecili,a ja sie zastanawialam jak w radio mowili ,ze zaczyna sie dlugi weekend:tak:Bo tutaj takiego swieta nie ma:no:
Wogole tutaj koscielnych swiat nie ma,robia sobie co jakis czas wolny poniedzialek tzw bank holiday ,i co robia???lataja po sklepach na wyprzadazach:-D

PAULA-oj to twoja Wiki troche ciezko przechodzi ta ospe:baffled:z temperatura:-(zdrowka zycze:tak:
No i zaszalas w weekendzik:-)to Wy sami calkowicie byliscie,na dwa dni,oj fajnie fajnie:-)A pierwszy raz zostawilas tak Tatianke??
Ja jeszcze Dawidka tak nie zostawialam:no:
No ale moze w nastepny piatek wybede z domu na 24 godziny:-)do Londynu:tak:ale to jak moj J znajdzie w parcy zastepstwo a z tym to moze byc problem:baffled::crazy:
No i jakos mi sie znudzily te stare suwczki,a potem zmienialm na inne ale mi sie pokazywal napis ze ten obrazek jest przeskanowany....ble ble ble i mi sie to nie podobalo,a spodoabaly mi sie suwaczki ze zdjeciem ,wiec sobie wstawilam:-)

ASIK-u nas dzisja ladnie,ale ostatnie pare dni to byla masakra,tak zimno bylo ze stwierdzialm ze rekawiczki by sie przydaly.chociaz tak i tak wychodzilam z nimi na dwor,dla mnie najwazniejsze zeby nie padalo i mocno nie wialo:tak:A Ty juz ma calkowicie wolne,czy jeszcze cos tam w szkole trzeba robic?

reklama
A niech to jasny szlag trafi tą pogodę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Znowu pada:szok:

Doris zakończenie roku szkolnego mamy w piątek a teraz trzeba w szkole byc i udawać, że się lekcje prowadzi bo frekwencja nie jest powalająca a i uczniowie po wystawieniu ocen jakoś nie pałają chęcią do nauki;-) I tak np oglądamy sobie filmy w wersji angielskiej coby ćwiczyc rozumienie ze słuchu;-)
W srodę chłopacy przynieśli świetny filmy "Hooligans" o angielskich pseudo kibicach, może mało babski film ale dla mnie rewelacja:zawstydzona/y::tak: Już go sobie z netu ściągnęłam;-)
Oooo to zapowiada się tobie udany weekend:tak::tak: Trzymam kciuki żeby małżowinek znalazł zastepstwo w pracy:tak: No i zazdroszczę ci tego Londynu eh...:zawstydzona/y:;-)

Ja troszkę poszalałam w zeszły weekend. Spotkałam się z koleżankami z podstawówki i zabalowałyśmy do czwartej rano:szok: W niedzielę trochę te balety odpokutowałam;-) bo już odzwyczaiłam się od takiej rozpusty:-D a mąż nadzwyczaj wyrozumiały się okazał:tak:

Witam.....

oto moja bidulinka

Powiem Wam ze ta ospa to świństwo straszne :szok::angry:
Moje dziecko ma te krosty dosłownie wszędzie:wściekła/y: Ma nawet na oku .......i w środku damskich narządów az :dry:Mówi mamuś zobacz tak mnie tam piecze, boli..........i jak luknęłam az mi się płakać zachciało jak sobie pomyślałam jak to ją swędzi :baffled: No i robiłyśmy nasiadówki w misce z rumiankiem......dobrze ze ten net jest bo tak to naprawdę człowiek ciemny nie wiedzuiałby co robic :sorry:

Doris ale masz fajnie z tym Londynem.......oby wypaliło i wekendzik sie udał ;-)a ile masz od siebie do Londynu w ogóle?
Tati została juz 2 raz na noc u mojej mamy :baffled: generalnie ona jest niby "cygańskie dziecko" a jednak okazuje sie ze mamuska naważniejsza......a taka cwana "kiedy mnie do babci zawieziesz?"a tam potem cyrki odwalała :-D

Asik no prosze kolejna imprezowiczka......oj fajnie sie wyrwać z domu co :-p:-D
Filmu nie oglądałam........ale jak mwóisz ze fajny i warto to jak bedzie okazjia to wypożycze......
Tobie tez dobrze teraz 2 miechy byczenia się :tak:
No i jakie plany na ten wolny czas? Jak kredyt nadal nic?:sorry:

Ja mam jutro imieniny mojej babci Antoniny.........i moze wyrwe się na chwilkę na ciasto a A. z chorowitkami zostanie.......
Do tego jutro święci się lilijki.....mamuśka mi kupiła ale mówi zeby nie iśc bo jak młoda tez zakażona to inne dzieci w kosciele zarazi i będzie.....:sorry:
Jak mi tak "miałczek" jak Wiki to wolę zeby nie chorowała.....:szok:

Czesc babeczki:-)
A u Nas pogoda sliczna,moze nie jest upalnie ale tak akurat:-)
Jutro mam nadzieje ze nie bedzie padac bo planujemy jechac nad morze:-)Zeby dziciaczki troche sobie w piasku pogrzebaly,bo tutaj nie ma piaskownic:no:
Kuba cos tam sie w bawil w piasku,jak mielismy domek to kupilam mu taka plastikowa piaskownice i piasek,ale niestety musialam sie tego pozbyc:wściekła/y:ALE Dawid niezna tego.A uwielbia grzebac w tej czarnej ziemi pod blokiem,wiec pewnie piasek na plazy mu sie spodoba:-)
PAULA-ale Wiki wysypalo:szok::szok:bardzo duzo ma:shocked2:A drapie sie mocno?/jak sie dzisiaj czuje??

HELLO LACHONKI.
Melduję że dziś wróciliśmy cali i zdrowi.
Wyjazd spoko tylko pogoda do dupy.I niestety nie pozwiedzaliśmy za dużo.I w CZechach też nie byliśmy.No nic następnym razem.
Odezwe sie pozniej

hej laseczki......

U nas juz lepiej.........Wiki wreszcie zaczęła jeść i wariować jak zawsze :-D

Na skórze juz nie ma nowych wykwitów.........i robią się strupki
I tu mam pytanie do mam które juz sa po doświadczeniu z ospa......

smaruje pudodermem i nie wiem czy jak juz są strupki to jeszcze smarować?

w sumie mi się wydawało ze juz nie trzeba........z Doris gadałyśmy mówi ze smarował......... więc posmarowałam;-)

Byłam dzis w przedszkolu zapytać co z tym końcem roku.......i z 27 dzieciaków było tylko 12 :szok::-D czyli mamy epidemię :-D Pani się martwi kto w piątkowej akademii wystąpi :sorry:

Doris i jak nad morzem byliscie?
Co do piasku......to nie ma na osiedlu placów zabaw z piaskownicą?:sorry:bo npisałą ze się w ziemi przed blokiem grzebie :laugh2:

Asiulka oj ta pogoda czasem potrafi pokrzyżować plany....ale najważniejsze ze wyprawa udana :tak:

a gdzie reszta lasek???????meldowac się po weekendzie!!!!!!!!

Monia a Ty juz o nas zapomniałąś? Małaulka? Asik..........itd!!!!!!!!!!!!!!

CZESC DZIEWCZYNY:-):-)
PAULA-i juz Wiki chodzi do szkoly?/Nad morzem bylismy i sie opalilismy:-)Kuba to nawet sobie spiekl ramiona:-( wogole tego slonca sie nie czulo ,bo byl wiatr:tak:
Dawid najlepszy byl,siedzial na kocu dwie godziny i bal sie wejsc na piasek:-D:-Dno takie wypady to ja lubie:-Dnie trzeba biegac za dzieckiem:-D:-D
Dopiero pozniej J z nim poszedl na brzeg i postawil go zeby nogi sobie pomoczyl i wkoncu odwazyl sie wejsc na piasek:tak:
Wkleje zdjecia do galerii:tak:
A tutaj nie ma piaskownic niestety:-(

A wczoraj bylam z dziewczynami na wieczornym wypadzie i mnie dzisiaj glowa peka:cool:
Do Londynu jedank nie jade,moj J ma wolne wiec z tym by niebylo problemu.Chyba jestem jakas dziwna :confused2:mam okazje sie wyrwac z domu ,a nie korzystam:eek::eek:Jakos dziwnie by mi bylo bez moich urwisow,jeszcze tak daleko bym byla od nich.Zreszta nie znam tam tych dziewczyn.....
Pojedziemy sobie do niej jakos na jesien wszyscy,przy okazjii sobie Londyn zwiedzimy:-)

reklama
Witam kobietki po krótkiej przerwie- padł mi komputer i zostałam odcięta od wirtualnego świata:-D ale na szczęście już jest ok:tak:

Rany jeszcze tylko dziś i jutro i WOLNE!!!!:-):-):-)

Paula super, że z Wiki już ok, nie ma chyba nic gorszego jak chore dziecko:-( no może z wyjatkiem chorego faceta;-)

doris no to też poimprezowałaś z koleżankami;-) i wcale nie jesteś dziwna nie chcąc wyjezdżać z domu z dalszymi znajomymi:tak: Ja też tak mam- ciężko jest mi wyjść z domu bez męża i zostawić dzieci na dłużej:-)
My w zeszłym roku bylismy na wakacjach w Chorwacji i wyobraź sobie, że Mateusz dwa tygodnie spędził na kocyku pod parasolem bo za nic w swiecie nie chciał dotknąć piasku, jak tylko piasek przykleił mu się do rączki zaraz ryczał i kazał się myć:-D Dopiero w przedostatni dzień odwazył się wejśc do wody i troszkę podotykał piasku:szok:
Jak to nie ma tam piaskownic??????? Wcale???????:szok:

Dobra kochane zbieram się do roboty;-) Przedostatni dzień:-D

Do góry