reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Ja od jakiegoś czasu myję Piotrkowi buzię podczas kąpieli (ale my nie używamy mydła tylko oilatum). Oczy przemywam 2x dziennie solą fizjologiczną. A co do ubranek to jak mam czas to prasuję a jak nie to nosi pogniecione.

reklama
Ja ciuszki prasuję bo wyglądają jak psu z gardła wyjęte dlatego też wiecznie leży sterta jego ciuchów na desce i czeka aż nabiorę ochoty

zuziaczykacper- to już kiedys przestałas wyparzać butelki i teraz znów zaczęłas?? Ja nadal zawsze sterylizuje, i tak mam zamiar do min 6 miesiaca, i w ogóle jakos tak dziwnie mi bedzie przestac to robić :sorry2:

W ogóle przecież refluks można stwierdzić badaniem USG. Polecam dr Wyszomirską w Gdańskiej Solidarności (budynek Solidarności w centrum, przychodnia też się tak nazywa) z Tczewa nie masz daleko, można nawet podjechać kolejką bo to rzut beretem od dworca, ale lepiej sie najpierw umówić (ostatnio było ciężko się dodzwonić)

Na to abdanie trzeba wziąć butelkę z piciem.

Ignac mocno ulewał i nie miał refluksu, chociaż nic aż tak strasznego się nie działo - leczyć refluks kiedy go nie ma to chyba bez sensu? U nas to było to że strasznie łapczywie jadł, i slabo mu się odbijalo. Pomogło kładzenie spac co najmniej pół godizny po jedzeniu i wprowadzenie regularnych pór karmienia.

Agnieszka

prasowanie lezy i kwiczy :-( Te ubranka chyba predzej stana sie za male niz zostana wyprasowane :-D
Ja odkad Jas skonczyl 3 miesiace to juz nie sterylizuje w parowarze, tylko przelewam wrzatkiem i tyle.

ja raczej prasuję bo ciuszki lepiej wyglądają ale jak nie mam czasu to nie prasuje i też jest dobrze :tak: a butelki jeszcze sterylizuje ale już coraz rzadziej - jak jestem u teściowej to mi sterylizator do mikrofalówki nie wchodzi więc nie sterylizuje .. poza tym Piotruś wszystko wpycha do buzi więc styczność z zarazkami ma masakryczną więc sterylizacja staje się po prostu coraz bardziej bezsensowna :tak:

Barszczyk: co racja to racja. Z tego powodu ja juz nawet nie sterylizuje smoczka dla Hani, bo co - wysterlizujęsmoczek a palców Ignaca które jej wkłąda do buzi już nie :)

Przemywam go pod bieżącą wodą, butelki tak samo

Aga

reklama
my smoczka i butelki zalewamy wrzątkiem i tyle, za to rzeczy prasuje nawet przed wyjściem jak coś nie jest wyprasowane a chcę jej założyć to prasuje tą 1 rzecz bo jakoś tak mi nie pasuje żeby w pogniecionym szła, na właśnie co do prasowania to leży sterta i czeka na lepsze czasy aż się zmobilizuję i poprasuję, ale ja wole spedzić tenm czas "rozmawiając" z Wami na bb, prasować znów bede w nocy:eek:

Do góry