reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Ja od jakiegoś czasu myję Piotrkowi buzię podczas kąpieli (ale my nie używamy mydła tylko oilatum). Oczy przemywam 2x dziennie solą fizjologiczną. A co do ubranek to jak mam czas to prasuję a jak nie to nosi pogniecione.

reklama
Ja ciuszki prasuję bo wyglądają jak psu z gardła wyjęte dlatego też wiecznie leży sterta jego ciuchów na desce i czeka aż nabiorę ochoty

zuziaczykacper- to już kiedys przestałas wyparzać butelki i teraz znów zaczęłas?? Ja nadal zawsze sterylizuje, i tak mam zamiar do min 6 miesiaca, i w ogóle jakos tak dziwnie mi bedzie przestac to robić :sorry2:

W ogóle przecież refluks można stwierdzić badaniem USG. Polecam dr Wyszomirską w Gdańskiej Solidarności (budynek Solidarności w centrum, przychodnia też się tak nazywa) z Tczewa nie masz daleko, można nawet podjechać kolejką bo to rzut beretem od dworca, ale lepiej sie najpierw umówić (ostatnio było ciężko się dodzwonić)

Na to abdanie trzeba wziąć butelkę z piciem.

Ignac mocno ulewał i nie miał refluksu, chociaż nic aż tak strasznego się nie działo - leczyć refluks kiedy go nie ma to chyba bez sensu? U nas to było to że strasznie łapczywie jadł, i slabo mu się odbijalo. Pomogło kładzenie spac co najmniej pół godizny po jedzeniu i wprowadzenie regularnych pór karmienia.

Agnieszka

prasowanie lezy i kwiczy :-( Te ubranka chyba predzej stana sie za male niz zostana wyprasowane :-D
Ja odkad Jas skonczyl 3 miesiace to juz nie sterylizuje w parowarze, tylko przelewam wrzatkiem i tyle.

ja raczej prasuję bo ciuszki lepiej wyglądają ale jak nie mam czasu to nie prasuje i też jest dobrze :tak: a butelki jeszcze sterylizuje ale już coraz rzadziej - jak jestem u teściowej to mi sterylizator do mikrofalówki nie wchodzi więc nie sterylizuje .. poza tym Piotruś wszystko wpycha do buzi więc styczność z zarazkami ma masakryczną więc sterylizacja staje się po prostu coraz bardziej bezsensowna :tak:

Barszczyk: co racja to racja. Z tego powodu ja juz nawet nie sterylizuje smoczka dla Hani, bo co - wysterlizujęsmoczek a palców Ignaca które jej wkłąda do buzi już nie :)

Przemywam go pod bieżącą wodą, butelki tak samo

Aga

reklama
my smoczka i butelki zalewamy wrzątkiem i tyle, za to rzeczy prasuje nawet przed wyjściem jak coś nie jest wyprasowane a chcę jej założyć to prasuje tą 1 rzecz bo jakoś tak mi nie pasuje żeby w pogniecionym szła, na właśnie co do prasowania to leży sterta i czeka na lepsze czasy aż się zmobilizuję i poprasuję, ale ja wole spedzić tenm czas "rozmawiając" z Wami na bb, prasować znów bede w nocy:eek:

Do góry