reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

U mnie też sterta prasowania już od paru dni leży. Dzis w dwóch podejściach udało mi się wymaglowac pieluchy. Jutro spróbuje ciuszki.

reklama
u mnie gora ubranek lezy :-( Ale bede miala motywacje bo w sobote przyjezdzam oj tata zeby mnie zabrac do Katowic - musze jakies zabrac Jasiowi przeciez ze soba :-D

Prasowanie? a co to? :-p. Staram się poprasować jak mam czas, ale to nie często.
A tetrówki są super!!!! Mam ich 60 i mogłabym miec więcej, są do wycierania, jako podkładki na łóżko, matę itp., do odbekiwania, do zabawy. No zwyczajnie genialna sprawa :-D.

zuziaczykacper- to już kiedys przestałas wyparzać butelki i teraz znów zaczęłas?? Ja nadal zawsze sterylizuje, i tak mam zamiar do min 6 miesiaca, i w ogóle jakos tak dziwnie mi bedzie przestac to robić :sorry2:
Marti ja przestałam gdy zaczełam małemu podawać posiłki inne niż cycek. A teraz znów zaczęłam przez te jego uczulenie. A właściwie to przez paranoję od dziś kąpiemy małego w wodzie mineralnej... Mój ślubny wymyślił teorię, że to może od wody bo jakoś w tym czasie coś z nią robili (podobno teraz mamy wodę z magistrali warszawskiej) i może dlatego. Próbujemy już wszystkiego.:crazy:

my juz powinnismy 3 raz szczepic tylko sie boje, bo nie wiem czym. do tej pory był to infanrix 5 w 1, ale po tych wszystkich cyrkach to juz nie wiem. na pewno infanrix, ale nie wiem czy moze 6 w 1. czy w ogole mozna ufac tym szczepionkom.

Kacperku - a nie boicie sie ze takie jalowe "chowanie" syncia z dala od bakterii bedzie jeszcze gorsze, bo w przyszlosci na kazdy kontakt z drobnoustrojami bedzie reagowal infekcja? moze jakis inny lekarz by go przebadal?

w czym pierzecie ciuszki? nadal w dziecinnych czy w doroslych - a jak tak to sensitive czy normalne?

u nas JELP - proszek do prania i plyn do plukania tkanin :-)
Kurcze - zauwazylam u Jasia na udzie i na czole takie przesuszone miejsca - mam nadzieje ze to nie zadne uczulenie :no:

reklama
My po konsultacji ortopedycznej nr 2. Wszystko ślicznie i super, tylko Pan doktor powoli rozbiera malucha, zeby dzidzia oswoiła się z nim, a Janek lubi być ubrany, lubi być goły, ale nie cierpi stanów przejściowych i w rezultacie zrobił piekło w gabinecie. No i oczywiście był anty - chcecie żebym się podciągał? NIE! Chcecie żebym podniósł główkę? NIE! :rofl2:

Do góry