reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

U mnie też sterta prasowania już od paru dni leży. Dzis w dwóch podejściach udało mi się wymaglowac pieluchy. Jutro spróbuje ciuszki.

reklama
u mnie gora ubranek lezy :-( Ale bede miala motywacje bo w sobote przyjezdzam oj tata zeby mnie zabrac do Katowic - musze jakies zabrac Jasiowi przeciez ze soba :-D

Prasowanie? a co to? :-p. Staram się poprasować jak mam czas, ale to nie często.
A tetrówki są super!!!! Mam ich 60 i mogłabym miec więcej, są do wycierania, jako podkładki na łóżko, matę itp., do odbekiwania, do zabawy. No zwyczajnie genialna sprawa :-D.

zuziaczykacper- to już kiedys przestałas wyparzać butelki i teraz znów zaczęłas?? Ja nadal zawsze sterylizuje, i tak mam zamiar do min 6 miesiaca, i w ogóle jakos tak dziwnie mi bedzie przestac to robić :sorry2:
Marti ja przestałam gdy zaczełam małemu podawać posiłki inne niż cycek. A teraz znów zaczęłam przez te jego uczulenie. A właściwie to przez paranoję od dziś kąpiemy małego w wodzie mineralnej... Mój ślubny wymyślił teorię, że to może od wody bo jakoś w tym czasie coś z nią robili (podobno teraz mamy wodę z magistrali warszawskiej) i może dlatego. Próbujemy już wszystkiego.:crazy:

my juz powinnismy 3 raz szczepic tylko sie boje, bo nie wiem czym. do tej pory był to infanrix 5 w 1, ale po tych wszystkich cyrkach to juz nie wiem. na pewno infanrix, ale nie wiem czy moze 6 w 1. czy w ogole mozna ufac tym szczepionkom.

Kacperku - a nie boicie sie ze takie jalowe "chowanie" syncia z dala od bakterii bedzie jeszcze gorsze, bo w przyszlosci na kazdy kontakt z drobnoustrojami bedzie reagowal infekcja? moze jakis inny lekarz by go przebadal?

w czym pierzecie ciuszki? nadal w dziecinnych czy w doroslych - a jak tak to sensitive czy normalne?

u nas JELP - proszek do prania i plyn do plukania tkanin :-)
Kurcze - zauwazylam u Jasia na udzie i na czole takie przesuszone miejsca - mam nadzieje ze to nie zadne uczulenie :no:

reklama
My po konsultacji ortopedycznej nr 2. Wszystko ślicznie i super, tylko Pan doktor powoli rozbiera malucha, zeby dzidzia oswoiła się z nim, a Janek lubi być ubrany, lubi być goły, ale nie cierpi stanów przejściowych i w rezultacie zrobił piekło w gabinecie. No i oczywiście był anty - chcecie żebym się podciągał? NIE! Chcecie żebym podniósł główkę? NIE! :rofl2:

Do góry