reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

my smoczka i butelki zalewamy wrzątkiem i tyle, za to rzeczy prasuje nawet przed wyjściem jak coś nie jest wyprasowane a chcę jej założyć to prasuje tą 1 rzecz bo jakoś tak mi nie pasuje żeby w pogniecionym szła, na właśnie co do prasowania to leży sterta i czeka na lepsze czasy aż się zmobilizuję i poprasuję, ale ja wole spedzić tenm czas "rozmawiając" z Wami na bb, prasować znów bede w nocy:eek:

Moja sterta czekała 2 m-ce :zawstydzona/y: Ale ma to swoje pozytywne strony - po tym czasie połowa rzeczy była już za mała i poszła do wora bez prasowania :-D

reklama
Ja prasowałam wszystko tylko przez parę dni po narodzinach syncia... Teraz juz w ogóle, no chyba ze jakies wieksze wyjście jest :tak: Ale takto tak wieszam pranie ze jak wyschnie to własciwie nie ma zagnieceń:-pSmoczki i łyżeczke od karmienia tez tylko sparzam wrzątkiem ale butelki jeszcze sterylizuję. Nie myślałam jeszcze o tym zeby przestać :confused: Może to i kwestia przyzwyczajenia, wrzucam w sterylizator, jedno przycisniecie guzika i już ;-)

Ostatnia edycja:
A ja nie nawidze prasowac, zawsze staram sie tak ukladac ciuchy zebym nie musiala tego robic, ale dla Dawidka wyjatkowo prasuje, tak tylko przelece pare razy zeby te najwieksze zgiecia zaprasowac. Wlasnie lezy sterta do prasowania i ciezko mi sie zebrac, pewnie jak zabraknie spiochow to tam dopiero zajrze:happy::baffled:

Tak sie zastanawiam czy uzywacie pieluszek tetrowych do wycierania np, buzki dziecku, albo zabezpieczyc przy karmieniu mlekiem? Bo DAwidek tak sie przywyczail do tej pieluchy, ze teraz inaczej nie zasnie, zarzuca se ja na glowe i dopiero spi!!!!:happy:

prasowanie - nam prasuje pani, ktora przychodzi sprzatac i bawic malego jak ja musze gdzies wyjsc, gdyby nie ona, syniu chodzilby w gnieciuchach
wyparzanie - butelki wyparzam wrzatkiem przez 1-2 min., smoczka czasami,
tetrowki - sa the best - do wycierania buzi, czasami do zakladania zamiast jednorazowki jak chcemy przewietrzyc pupe, przy karmieniu lepiej chronia bluzke niz sliniak i przy zasypianiu - rowniez na buzi, ale sa tak lekki i przewiewne ze jest ok

reklama
Oj tak :-):tak::tak::tak: Tetrówki są super! :tak:Moja mama sie nawet kiedyś śmiała że kiedyś były do pupci a teraz są do buźki :-D

Do góry