reklama
Żania7
mama kochanych urwisków
też wodą przegotowana rano i wieczorem wacikiem, chyba że nie ma przegotowanej to gotuje i mieszam z kranówą żeby za gorąca nie była
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Gdzieś czytałam, że od ok 5-6 miesiąca można dzieciom przemywać już buzię zwykłą wodą z wanienki. Ja jeszcze przemywam przegotowaną, ale już niedługo przestanę.
SIMAMA
majowa MAMA 2007
a nam już drugie podejście do szczepienia nie udało się....:-(
katar - chociaż dr powiedziała,że mały może ma refluks (non stop duuuuzo ulewa)
muszę dokupować bebilon AR (20,00 ZŁ.!!!) do pepti i mieszam mu bo bez ar nic by mu do żołądka nie doleciało, tylko wykipiało....
i od wczoraj dr postanowiła leczyć go pod kątem refluksu który może powodować ten katar który ma, bo gluty mu nie wiszą tylko ma zapchaną głowę i nic mu nie ścieka, żeby nie frida i moje płuca to by się chyba udusił...
podobno nieleczony refluks prowadzi do drgawek a wtedy lekarze leczą dziecko na padaczkę a - to nie to!!
katar - chociaż dr powiedziała,że mały może ma refluks (non stop duuuuzo ulewa)
muszę dokupować bebilon AR (20,00 ZŁ.!!!) do pepti i mieszam mu bo bez ar nic by mu do żołądka nie doleciało, tylko wykipiało....
i od wczoraj dr postanowiła leczyć go pod kątem refluksu który może powodować ten katar który ma, bo gluty mu nie wiszą tylko ma zapchaną głowę i nic mu nie ścieka, żeby nie frida i moje płuca to by się chyba udusił...
podobno nieleczony refluks prowadzi do drgawek a wtedy lekarze leczą dziecko na padaczkę a - to nie to!!
Noukie
Majowa mama 2007
Simamo żeby leczyć refluks musicie najpierw zrobić usg żołądka, czy mięsień zamykający ścianę żołądka jest na tyle silny żeby spełniać swoją rolę. Może być niedojrzały i wtedy pojawia się problem, a z tego co wiem to jak dziecko przybiera dobrze na wadze to nie podaje sie nic bo leki powoduja niestety więcej złego niż dobrego. My mamy stwierdzony refluks Quinten dostawał leki które nie pomagały i na dzisiejszy dzień nie dostaje juz nic. Bardzo często dzieci piją łapczywie i zebrane powietrze powoduje wypychanie pokarmu wtedy należy spróbować podawać mniejsze porcje a częściej. Pytanie też jakie jest to ulewanie, bo u nas jest chlustanie pod ciśnieniem nawet do 2 godz po jedzeniu.
Oczywiście przy refluksie musisz też ustawic łóżeczko pod kątem, np książki pod jedną stronę łózeczka.
To jest moja opinia, kieruj sie oczywiście tym co powie lekarka, ale jakbyś miała jakies pytania na ten temat chętnnie odpowiem bo my borykamy sie z refluksem już 4 miesiące i 3 tygodnie;-)
Oczywiście przy refluksie musisz też ustawic łóżeczko pod kątem, np książki pod jedną stronę łózeczka.
To jest moja opinia, kieruj sie oczywiście tym co powie lekarka, ale jakbyś miała jakies pytania na ten temat chętnnie odpowiem bo my borykamy sie z refluksem już 4 miesiące i 3 tygodnie;-)
reklama
Podziel się: