reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dzięki! Pytałam tak orientacyjnie, bo z cycka to wiadomo, że nie ma szans odgadnąć ;) wiem tylko ile na kolację - 160-180ml a tak w ciągu doby to około 6 razy oba cycki, czyli widzę, że podobnie jak Wasze maluszki :)

reklama
nie wiem czy któraś z Was już testowała pieluszki Dada Premium z Biedronki, i czy już było o tym....
ja po kilku dniach stosowania stwierdzam że Zosi spasowały, na razie nie ma żadnych uczuleń, odparzeń, są dosyć chłonne, nawet po całej nocy nie stwierdzam jakiś większych różnic z pampersami, chyba że przez te kilka dni mniej w nocy siusiała. Tak czy siak myślę że za cenę 27 zł (64 szt. rozmiar 3) jest to rozsądny wybór:-)

Patik chyba Papcia tez je zachwalała,my sie tez do nich przymiezamy ale mamy jeszcze (sprezentowane) 3 paki pampersiakow2 po 80-90szt ;) i dwie paki rosmanowskich 2 po ok70szt;) a i musze powiedziec ze pampki serii babydream sa duzo lepsze od tych bordowych rossmanowskich.
A jesli chodzi o chusteczki nawilzane to zdecydowanie najfajniejsze pod kazdym wzgledem sa dada biedronkowe,lubie te zielone i ewentualnie niesbieskie.

Bylismy dzisiaj na wazeniu i mały ma 5.88 kg i mierzy 62.5 cm, czyli długość w około 50 centylu się mieści, natomiast wagowo poniżej 25 centyla
Nie wydaje Wam się, że on troszkę za mało waży? Lekarka powiedziała, że ok, ale troszkę mnie to martwi :zawstydzona/y:

Agnes - mój Jaś w 3 miesiącu ważył 5400 - też mało w porównianiu do innych dzieciaczków, ale w sumie przybrał od wyjścia ze szpitala 2800 gram - mój pediatra mówi, że ok. Karmię piersią i dokarmiam 2xna dobę MM. Myślę, ze lekarz wie co mówi. Każdy bobas jest inny.

Agnes - moj Julian tez z tych "drobnych", wazy okolo 5800 i lekarz twierdzi, ze wszystko w porzadku. Maly jest caly czas w ruchu, regularnie robi qpe, pieluchy sa ciezkie wiec sie nie zamartwiam.

A nasz maly wazy jakies 6300 i ja sie zastanawialam czy nie za duzo.......chociaz powiedzieli ze bardzo dobrze...to jakos wrazenie mialam ze za szybko przybiera na wadze:))

reklama
Do góry