reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

myślę madziulka że stresu nie ma... mój też sam nie chce nic chwytać....nie obraca się ... ale z dnia na dzień obserwuję postępy więc się nie martwię...:-)

reklama
Mój w ciągu dnia to tylko w wózeczku chce zasypiać, ale juz sie z tym pogodziłam i nawet mi to na rękę, bo nie musze go potem przenosić jak trzeba isc po Karoline do szkoły albo na zakupy :tak:
Wieczorkiem natomiast jestesmy na etapie oduczania zasypiania przy cycusiu i coraz nam to lepiej wychodzi :-)

Olaf w ciagu dnia zazwyczaj w lozeczku sam zasypia a wieczorem po kapieli dostaje butelke klade go do lozeczka cos tam pogada i usypia...

miki moja nigdy przy cycusiu nie zasypia:no: w dzień pierwsza drzemka w łóżeczku - kilka razy podchdzę by dać smoka, a pozostałe dwie we wózku na spacerze lub w domu

w nocy zje z piersi, odkładam do łóżeczka i tam zasypia bez smoka:-)

a ile w dzień śpią Wasze dzieci??? bo mja max 2,5 h w 3 ratach:baffled:

Miki moja młoda nie zasypia nigdy przy piersi, muszę ją odłożyć i dopiero zamyka oczka i śpi.
W ciągu dnia różnie, zależy chyba od dnia, nastroju, pogody itp. Raz potrafi spać dwa razy po 3h jednym ciągiem, a innym razem pół godziny albo 15 minut i kolejna godzina jęczenia, wiercenia się, noszenia jej itp. :/ Wtedy jest masakra bo nie jestem w stanie nic w domu zrobić :/

Mój w nocy potrafi spac od 20-4 :-)
W ciągu dnia też odkładam go do łóżeczka i sam zasypia tak ok. 2 godz. śpi ciągiem.

Jakich żeli do kąpieli używacie ja na początku miałam NIVEA, teraz chciałabym spróbowac HIPP żel do mycia ciała i włosów.
Któraś z Was myje nim bobaska :-)

Bartuś po wieczornym mleczku zasypia sam w łóżeczku, ale musi mieć pieluszkę przy buzi:-) Od jakiegoś czasu śpi nam od 19.00- 7.00 dzisiaj nawet do 7.30:szok::-D jestem w szoku, po tych jego wcześniejszych pobudkach co dwie godziny.
W dzień tak samo jak u madzika pierwsza drzemka też w łóżeczku, trwa od 15 min- 1 godz. Druga drzemka, to już musi być bujany na leżaku i śpi ok 20 minut:baffled: zawsze to coś.. po południu idziemy na spacer i też kima chwilkę w wózku.

MIki my używamy J&J 2w1 od samego początku

Miki - ja nie uzywam zadnych zeli. Kapie Julka w wodzie z mlekiem i kilkoma kropelkami oleju migdalowego. Skora jest po tym super, nie wymaga oliwkowania, od poczatku nie mamy problemow. Ach, i kapie go za rada poloznej i pediatry tylko dwa razy w tygodniu. W pozostale dni myje go sciereczka. Myslalam, ze zakloci to rytual zasypiania, ale kolysanka ma najwyrazniej duzo wieksze znaczenie i Julek codziennie zasypia sam w lozeczku okolo 19.00

reklama
Ahhh...co do dlugosci spania to ja sie tez musze pochwalic...:):) Mlody zasypaiajac ok 21 budzi sie codziennie jak budzik o 6.15, zjada butelke i spi jeszcze dopuki go nie budze przed wyjsciem z Julka do przedszkola tak ok 8.45 a w ciagu dnia spi ok 2 godzin ale tak na dwa razy.

Do góry