reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Czy Wasze dzieciaczki nadal mają takie nóżki-krzywuski?
Mój Jaś ma ciagle takie krzywe, że zaczynam się martwić, kiedy powinny się prostować?
Pediatra powiedział, żebym nie czepiała się dziecka i zostawiła je w spokoju, bo rośnie zdrowo..ale on jest taki "easy going"...hm

Maj_2011 203.jpg

asco tez jeszcze ma troche, szczegonie prawa. Narazie sie tym nie przejmuje bo chyba o normalne niestety pamiec zawodzi i nie pamietam jak to byo u Barnima.

ASCO Jesli krzyżuje jak leży to normalne, nieprawidłowe jet krzyżowanie nóg jak weźmie sie dziecko pod paszki i podniesie

dziś w dd tvn mówili, że w niedziele na wybranych pływalniach są darmowe wejścia na zajęcia z niemowlakami. I lista pływalni jest na jakiejś stronie, niestety jej nie zapamiętałam, może na dzień dobry tvn dadzą później tą stronę, bo na razie jej tam nie ma ;-)

Czy wasze maleństwa chętnie piją wodę lub herbatki, mój Wiktor jest na mm i jakoś nie bardzo chce pić

Moja Mała często układa krzywo bioderka zawsze na swoją prawą stronę - mniej więcej tak:
h.jpg
USG bioderek wyszło ok ale wtedy jeszcze tego nie zauważyłam i nie konsultowałam z ortopedą..
pediatra powiedział tylko żeby obserwować

Mała nauczyła się przekręcać z pleców na boczek - ale tylko prawy.
i z brzuszka to samo ale niechcący jakby jej rączka nie wytrzymywała ciężaru :eek:

Wiem, że czasem dzieci mają silniejszą jedną stronę, ale to przekręcanie bioderek mnie martwi :-(
macie jakieś doświadczenia..?

reklama
Wypróbowaliśmy pieluszki GAGA premium z Tesco i jestem pozytywnie zaskoczona. Mają żelik (choć się wydawało, że nie mają), nic nie przecieka, pielucha noszona do zapełnienia i dziecko nawet nie mruknęło, po zdjęciu dusiłam, nic nie cieknie i czuć żel. Trochę boję się założyć na noc (mamy 2 sztuki, bo były w małych paczuszkach po 2), ale spróbuję
yes2.gif
Dupka też w nich oddycha, nie była podrażniona (po Happy od razu były czerwone ślady). Są miękkie, mają ładne falbanki, elastyczne boczki i tył. Zupełnie jak pampki. I do tego najbardziej ze wszystkich pieluch podoba mi się wzorek. Są całe ozdobione kolorowymi zwierzątkami, więc wyglądają jak majty
laugh.gif
I się nie robią żółte z wierzchu jak są zasikane (pampki zółkną), nie śmierdzą jak pamki, ale za to pampki mają aloes, który troszkę niweluje brzydki zapach i niby też pielęgnuje. Dobra, już nie zachwalam, zobaczę jak przetrwamy na tej pieluszce noc
wink2.gif

Natomiast baby dream premium się u nas nie sprawdziły, a mam całą pakę, o znajoma mówiła, że też z żelikiem, a g* prawda
baffled5wh.gif

Myślę, żeby wypróbować polecane przez papcię biedronkowe. Papcia jak one się nazywają? Mają żel? Jak się nie sprawdzą, to będzie na Ciebie
p.gif

Do góry