reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Czy Wasze dzieciaczki nadal mają takie nóżki-krzywuski?
Mój Jaś ma ciagle takie krzywe, że zaczynam się martwić, kiedy powinny się prostować?
Pediatra powiedział, żebym nie czepiała się dziecka i zostawiła je w spokoju, bo rośnie zdrowo..ale on jest taki "easy going"...hm

Maj_2011 203.jpg

asco tez jeszcze ma troche, szczegonie prawa. Narazie sie tym nie przejmuje bo chyba o normalne niestety pamiec zawodzi i nie pamietam jak to byo u Barnima.

ASCO Jesli krzyżuje jak leży to normalne, nieprawidłowe jet krzyżowanie nóg jak weźmie sie dziecko pod paszki i podniesie

dziś w dd tvn mówili, że w niedziele na wybranych pływalniach są darmowe wejścia na zajęcia z niemowlakami. I lista pływalni jest na jakiejś stronie, niestety jej nie zapamiętałam, może na dzień dobry tvn dadzą później tą stronę, bo na razie jej tam nie ma ;-)

Czy wasze maleństwa chętnie piją wodę lub herbatki, mój Wiktor jest na mm i jakoś nie bardzo chce pić

Moja Mała często układa krzywo bioderka zawsze na swoją prawą stronę - mniej więcej tak:
h.jpg
USG bioderek wyszło ok ale wtedy jeszcze tego nie zauważyłam i nie konsultowałam z ortopedą..
pediatra powiedział tylko żeby obserwować

Mała nauczyła się przekręcać z pleców na boczek - ale tylko prawy.
i z brzuszka to samo ale niechcący jakby jej rączka nie wytrzymywała ciężaru :eek:

Wiem, że czasem dzieci mają silniejszą jedną stronę, ale to przekręcanie bioderek mnie martwi :-(
macie jakieś doświadczenia..?

reklama
Wypróbowaliśmy pieluszki GAGA premium z Tesco i jestem pozytywnie zaskoczona. Mają żelik (choć się wydawało, że nie mają), nic nie przecieka, pielucha noszona do zapełnienia i dziecko nawet nie mruknęło, po zdjęciu dusiłam, nic nie cieknie i czuć żel. Trochę boję się założyć na noc (mamy 2 sztuki, bo były w małych paczuszkach po 2), ale spróbuję
yes2.gif
Dupka też w nich oddycha, nie była podrażniona (po Happy od razu były czerwone ślady). Są miękkie, mają ładne falbanki, elastyczne boczki i tył. Zupełnie jak pampki. I do tego najbardziej ze wszystkich pieluch podoba mi się wzorek. Są całe ozdobione kolorowymi zwierzątkami, więc wyglądają jak majty
laugh.gif
I się nie robią żółte z wierzchu jak są zasikane (pampki zółkną), nie śmierdzą jak pamki, ale za to pampki mają aloes, który troszkę niweluje brzydki zapach i niby też pielęgnuje. Dobra, już nie zachwalam, zobaczę jak przetrwamy na tej pieluszce noc
wink2.gif

Natomiast baby dream premium się u nas nie sprawdziły, a mam całą pakę, o znajoma mówiła, że też z żelikiem, a g* prawda
baffled5wh.gif

Myślę, żeby wypróbować polecane przez papcię biedronkowe. Papcia jak one się nazywają? Mają żel? Jak się nie sprawdzą, to będzie na Ciebie
p.gif

Do góry