reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Kangu - na tym zdjeciu wyglada to jak asymetria ułożeniowa, ale to tylko zdjęcie, jesli cię ta postawa niepokoi to skonsultuj to z neurologiem
Koncia- my przy Młodym urzywalismy tylko Tesko Premium bo na inne (z balsamami) miał mega uczulenie i naprawde byłam bardzo zadowolona

reklama
Dziewczyny ile teraz jedzą Wasze maluszki??
u nas Zosia zazwyczaj je 5 razy w ciągu dnia cyca i butelkę na noc zaraz po karmieniu piersią średnio 120-130 ml, jak ma długie drzemki w ciągu dnia zdarza się że jedno karmienie wypada, bo jej nie budzę tylko czekam aż sama sie upomni:)

Olaf zjada 150-180 co 4 godziny no chyba ze za spi sobie to pozniej a w nocy spi zawsze od 21.00- ok 6 wiec tez nie je:)

Patik no przy butli mam ten komfort ze widze ile zje bo tak to bym umarła z niepokoju i nie wiedzy,zwłaszcza ze na poczatku prawie nic nie przybierała.Moze Twoja je wiecej ale rzadziej bo moja to w dzien co dwie godzinki;) ale ''dobowe jedzenie'' wychodzi np podobnie jak u Scarletki a przeciez jej synus zjada na raz wieksze porcje.

reklama
Wiktorek jadł 6x po 120, teraz zwiększam stopniowo do 150ml. Je różnie np wczoraj w dzień prawie nie spał to jadł co 3 godz i całą noc dziś przespał obudził się po 5 zjadł i znowu spał do 11 prawie :) Ale zawsze jest 6 razy

Do góry