reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Kangu - na tym zdjeciu wyglada to jak asymetria ułożeniowa, ale to tylko zdjęcie, jesli cię ta postawa niepokoi to skonsultuj to z neurologiem
Koncia- my przy Młodym urzywalismy tylko Tesko Premium bo na inne (z balsamami) miał mega uczulenie i naprawde byłam bardzo zadowolona

reklama
Dziewczyny ile teraz jedzą Wasze maluszki??
u nas Zosia zazwyczaj je 5 razy w ciągu dnia cyca i butelkę na noc zaraz po karmieniu piersią średnio 120-130 ml, jak ma długie drzemki w ciągu dnia zdarza się że jedno karmienie wypada, bo jej nie budzę tylko czekam aż sama sie upomni:)

Olaf zjada 150-180 co 4 godziny no chyba ze za spi sobie to pozniej a w nocy spi zawsze od 21.00- ok 6 wiec tez nie je:)

Patik no przy butli mam ten komfort ze widze ile zje bo tak to bym umarła z niepokoju i nie wiedzy,zwłaszcza ze na poczatku prawie nic nie przybierała.Moze Twoja je wiecej ale rzadziej bo moja to w dzien co dwie godzinki;) ale ''dobowe jedzenie'' wychodzi np podobnie jak u Scarletki a przeciez jej synus zjada na raz wieksze porcje.

reklama
Wiktorek jadł 6x po 120, teraz zwiększam stopniowo do 150ml. Je różnie np wczoraj w dzień prawie nie spał to jadł co 3 godz i całą noc dziś przespał obudził się po 5 zjadł i znowu spał do 11 prawie :) Ale zawsze jest 6 razy

Do góry