reklama
a zauważyłyście że po obaidkach dzieci jedzą mniej mleka niż normalnie tzn wiadomo że wypada jedno karmienie ale np moja mała jak zje o8-9butle 150to o 14 je obiadek i przed obiadkiem nie ma siły jej wepchnąć mleko następne pije dopiero koło16
a między poranna butlą a obiadkiem pije soczek marchwiowy może to temu?
Vecia pomocy mój Ty kochany guru
To Twoja niunia mało je u nas mimo ze jest obiadek to i tak je mleczko i przed i po,nawet 9 razy w ciagu doby
Apistela nie panikuj,dziecko samo wie najlepiej ile ma zjesc,moja standardowo zjada 100ml i zyjew ciagu doby wychodzi ok 820ml
Vetka daleka jestem od sztywnego trzymania się tabelek, chodziło mi o ilość jaką mniej więcej wypija dziecko na dobę, po prostu chciałam wiedzieć czy to się mieści w jakichś granicach czy też mam szukać innej przyczyny braku apetytu. Jeżeli się coś dzieje w jej małym organizmie to nie będzie sama wiedziała ile ma zjeść :-(
ola Moja wcześniej zjadała 90 i też było ok, ale jadła częściej, Tobie wyszło ok 820ml, a mnie ostatnio 550ml :-(, i chciałam wiedzieć czy to może być normalne, czy może to być czymś spoowodowane.
ola Moja wcześniej zjadała 90 i też było ok, ale jadła częściej, Tobie wyszło ok 820ml, a mnie ostatnio 550ml :-(, i chciałam wiedzieć czy to może być normalne, czy może to być czymś spoowodowane.
Ola za to dzisiaj na kolacje zjadła 260z 2 łyżeczakmi kaszki a ogólnie przez dniówke 900mleka 300 herbatki i troche obiadu wciągneła
i gdzie jej się to wszystko zmieściło?
patik80
Fanka BB :)
Ola za to dzisiaj na kolacje zjadła 260z 2 łyżeczakmi kaszki a ogólnie przez dniówke 900mleka 300 herbatki i troche obiadu wciągneła
ładny głodomorek z Lenki
papciarkowa ola dobry wynik :-)
Łucji się trochę poprawiło, wczoraj zjadła ok.700 więc spoko, wyluzowałam troche, bo Małą zestresuje i dopiero nie będzie chciała jeść ;-)
Z lekarzem rozmawiałam przez telefon tylko, ale jej brak apetytu może być spowodowany jakąś infekcją układu moczowego, bo robiliśmy posiew i trochę nie tak wyszło jak trzeba, poza tym mam poszukać jej w buzi pleśniawek...tylko jak to wygląda?? białawy nalot na podniebieniu ma, ale to podobno może być normalne i jedną białą kropkę na dziąsełkach...a ja myślałam że to ząbek
Łucji się trochę poprawiło, wczoraj zjadła ok.700 więc spoko, wyluzowałam troche, bo Małą zestresuje i dopiero nie będzie chciała jeść ;-)
Z lekarzem rozmawiałam przez telefon tylko, ale jej brak apetytu może być spowodowany jakąś infekcją układu moczowego, bo robiliśmy posiew i trochę nie tak wyszło jak trzeba, poza tym mam poszukać jej w buzi pleśniawek...tylko jak to wygląda?? białawy nalot na podniebieniu ma, ale to podobno może być normalne i jedną białą kropkę na dziąsełkach...a ja myślałam że to ząbek
reklama
futrzakowa
yea! to ja!
papciarkowa ola dobry wynik :-)
ja się nie znam ale takie jaśniejsze-zabielone podniebienie to i mój mały ma (pediatra powiedziała że to normalne) ... wydaje mi się że gdyby twoja mała miała pleśniawki to byś zauważyła ... to wygląda jak osad i nie tylko na podniebieniu ale i na języku i policzkach. I teraz nie wiem czy dobrze pamiętam ale to jest taki osad który da się zetrzeć. Jedna biała kropczka to raczej nie pleśniawka.