reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

apistella - moja Mała też je bebilon pepti i jada 60-120 ml, na noc 150 ml (i to nie zawsze), tabelka ma być pomocna w szacowaniu ilości mleka a nie być sztywnym wyznacznikiem kiedy i ile dzicko ma jeść

reklama
a zauważyłyście że po obaidkach dzieci jedzą mniej mleka niż normalnie tzn wiadomo że wypada jedno karmienie ale np moja mała jak zje o8-9butle 150to o 14 je obiadek i przed obiadkiem nie ma siły jej wepchnąć mleko następne pije dopiero koło16

a między poranna butlą a obiadkiem pije soczek marchwiowy może to temu?

Vecia pomocy mój Ty kochany guru:)

To Twoja niunia mało je;) u nas mimo ze jest obiadek to i tak je mleczko i przed i po,nawet 9 razy w ciagu doby;)

Apistela nie panikuj,dziecko samo wie najlepiej ile ma zjesc,moja standardowo zjada 100ml i zyje;)w ciagu doby wychodzi ok 820ml

Vetka daleka jestem od sztywnego trzymania się tabelek, chodziło mi o ilość jaką mniej więcej wypija dziecko na dobę, po prostu chciałam wiedzieć czy to się mieści w jakichś granicach czy też mam szukać innej przyczyny braku apetytu. Jeżeli się coś dzieje w jej małym organizmie to nie będzie sama wiedziała ile ma zjeść :-(

ola Moja wcześniej zjadała 90 i też było ok, ale jadła częściej, Tobie wyszło ok 820ml, a mnie ostatnio 550ml :-(, i chciałam wiedzieć czy to może być normalne, czy może to być czymś spoowodowane.

Ola za to dzisiaj na kolacje zjadła 260z 2 łyżeczakmi kaszki a ogólnie przez dniówke 900mleka 300 herbatki i troche obiadu wciągneła:szok:

papciarkowa ola dobry wynik :-)

Łucji się trochę poprawiło, wczoraj zjadła ok.700 więc spoko, wyluzowałam troche, bo Małą zestresuje i dopiero nie będzie chciała jeść ;-)

Z lekarzem rozmawiałam przez telefon tylko, ale jej brak apetytu może być spowodowany jakąś infekcją układu moczowego, bo robiliśmy posiew i trochę nie tak wyszło jak trzeba, poza tym mam poszukać jej w buzi pleśniawek...tylko jak to wygląda?? białawy nalot na podniebieniu ma, ale to podobno może być normalne i jedną białą kropkę na dziąsełkach...a ja myślałam że to ząbek:zawstydzona/y:

reklama
papciarkowa ola dobry wynik :-)

Łucji się trochę poprawiło, wczoraj zjadła ok.700 więc spoko, wyluzowałam troche, bo Małą zestresuje i dopiero nie będzie chciała jeść ;-)

Z lekarzem rozmawiałam przez telefon tylko, ale jej brak apetytu może być spowodowany jakąś infekcją układu moczowego, bo robiliśmy posiew i trochę nie tak wyszło jak trzeba, poza tym mam poszukać jej w buzi pleśniawek...tylko jak to wygląda?? białawy nalot na podniebieniu ma, ale to podobno może być normalne i jedną białą kropkę na dziąsełkach...a ja myślałam że to ząbek:zawstydzona/y:

ja się nie znam ale takie jaśniejsze-zabielone podniebienie to i mój mały ma (pediatra powiedziała że to normalne) ... wydaje mi się że gdyby twoja mała miała pleśniawki to byś zauważyła ... to wygląda jak osad i nie tylko na podniebieniu ale i na języku i policzkach. I teraz nie wiem czy dobrze pamiętam ale to jest taki osad który da się zetrzeć. Jedna biała kropczka to raczej nie pleśniawka.

Do góry