reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

A jak to się ma do zaleceń co do dobowego zapotrzebowania maluszka na mleczko?

A jakie są zalecenia, bo ja nie wiem :sorry2: Chodzi ci o to, co jest napisanie na opakowaniu mm? Bo tym to ja bym się w ogóle nie sugerowała. Jedne dzieci jedzą mniej, inne więcej.
Dobrze, że będziesz się widziała z lekarzem, on profesjonalnie oceni sytuację

reklama
a zauważyłyście że po obaidkach dzieci jedzą mniej mleka niż normalnie tzn wiadomo że wypada jedno karmienie ale np moja mała jak zje o8-9butle 150to o 14 je obiadek i przed obiadkiem nie ma siły jej wepchnąć mleko następne pije dopiero koło16

a między poranna butlą a obiadkiem pije soczek marchwiowy może to temu?

Vecia pomocy mój Ty kochany guru:)

Ostatnia edycja:
No chodziło mi bardziej o to czy jest jakieś minimum, bo nie wiem czy Niunia nie chce mleczka bo za dużo, czy nie chce z innego powodu a jest głodna tudzież powinna zjeść. Nie chcę w nią wmuszać, ale martwi mnie jak wypije mało tzn. raz w dzień było to ok 550ml na cały dzień, przy czym na mm 5x180...:/

No chodziło mi bardziej o to czy jest jakieś minimum, bo nie wiem czy Niunia nie chce mleczka bo za dużo, czy nie chce z innego powodu a jest głodna tudzież powinna zjeść. Nie chcę w nią wmuszać, ale martwi mnie jak wypije mało tzn. raz w dzień było to ok 550ml na cały dzień, przy czym na mm 5x180...:/

a jakie mleko podajesz? napewno masz tak na opakowaniu? bo mi sie wydaje że na te wiek jest 150a nie 180!!!

jest nawet 120 :p, ale 6x

apistella,a szukałaś zębów?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Koncia ja tak na oko strzelałąm bo nawet nie zaglądam juz na pudełko odrazu wywalam bo moja młoda i tak 150wypija

papciarkowa no jest 150, dla wieku 3 miesiące, dla 4 miesięcy jest 180, tylko myślałam że to chodzi o aktualnie trwający miesiąc życia a nie ukończony. Może trochę za drobiazgowa jestem, pewnie powinnam wyluzować bardziej bo się sama wpędzam w psychoze ;)

koncia też miałam podejrzenie zębów bo cały czas pakuje rączki do buzi i wszystko co jej wpadnie do łapki, tylko jak to sprawdzić, pomacać dziąsełka, czy twarde są?

Martwię się, bo moja Niunia miała bardzo słabą morfologię, dostaje żelazo, ale musi dobrze jeść żeby to się wszystko odbudopwało, lekarz mnie trochę nastraszył że wyniki były bardzo słabiutkie i teraz paniukuję.

reklama
Mamy Bebilon Pepti, tabelka zaczyna się od "1.miesiąc" no czyli jeśli dzidzia skończyła 3 miesiące to "obowiązuje" rubryczka 4. miesiąc, tak sobie wykoncypowałam, a na 4. miesiąc jest 5x180

Do góry