reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Przede wszystkim pleśniawek nie wolno ścierać, więc nie próbuj sprawdzać w ten sposób, a wyglądają jak twarożkowaty nalot. U nas były głównie na języku.

reklama
Przede wszystkim pleśniawek nie wolno ścierać, więc nie próbuj sprawdzać w ten sposób, a wyglądają jak twarożkowaty nalot. U nas były głównie na języku.

a ja się źle wyraziłam:-) nie chodziło mi by ścierać (bo moga powstać ranki) tylko jak się dotknie to możnaby zetrzeć.

Byłyśmy się z Młodą zważyć i akurat w przychodni pediatra była to zajrzała no i pleśniawek nie ma, badanie na posiew powtórzone, czekamy na wynik...a ja musze wyluzować zdecydowanie, tylko to czasem takie trudne

Dzięki dziewczyny :*

A u nas jest maly problem z nozka, jedna jest troszke barziej zaokraglona od 2-giej chodzi mi o odcinek kolano -pieta ....tez tak jeszcze maja moze wasze pociechy? czy nozki sie juz wyprostowaly?

Dove chodzi o piszczele? jak tak to moja ma takie pałaki ze hej;) smiałam sie co to za modelka bedzie z krzywymi nogami a kuzynka mi powiedziała ze nozki nabieraja kształtow nawet do roku,ale nie zwrociłam uwagi czy ma rowno krzywe;)

mój też ma krzywe nóżki jak u kaczuszki, ale to normalne. Piotrek też takie miał, a teraz wyrósł i ma teraz dwa zawsze poobijane patyki:-D

dove, u nas też 1 jakby ciut bardziej krzywa

A jeszcze się pochwalę.
Ciotka mi doradziła, żeby do kąpieli dodawać Maksowi mąki ziemniaczanej, bo po niej skóra jest śliczna i gładka. Jak pewnie pamiętacie, pisałam, że mieliśmy duże problemy z suchą skórką, parafina ciut pomogła, ale to nie wystarczyło. No i po kilku dniach stosowania kartoflanki moje dziecko rzeczywiście ma mięciutką skórę, bez podrażnień, nie swędzi go już i jest taka przyjemna w dotyku, że nie mogę przestać go głaskać. :)) także polecam!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hmm, a ja mam inny dylemat ...
... chciałabym wprowadzić Małej jakieś stałe pory karmienia mm, w tym słoiczek i herbatka i nie bardzo umiem sie z tym uporać ... rozpisałam to mniej więcej tak ...
08:00 - butelka z cycowym
10:30 - mm
12:00 słoiczek
13:00 - mm
15:30 - mm
18:30 - mm
No i w nocy cycuś.
A Wy macie jakiś plan karmienia w ciągu dnia? Pochwalcie się.

lokata- u nas tak:6.15(jak budzik codziennie)-210ml ; ok10.00- sloiczek; ok11.00 herbatka; 14.00,17.00-180ml mleczka; 20.00-150ml bo juz wtedy zasypia i wiecej nigdy nie wypija. A w nocy nic wiecej nie dostaje bo sie nie budzi wiec ok:))

reklama
dove, u nas też 1 jakby ciut bardziej krzywa

A jeszcze się pochwalę.
Ciotka mi doradziła, żeby do kąpieli dodawać Maksowi mąki ziemniaczanej, bo po niej skóra jest śliczna i gładka. Jak pewnie pamiętacie, pisałam, że mieliśmy duże problemy z suchą skórką, parafina ciut pomogła, ale to nie wystarczyło. No i po kilku dniach stosowania kartoflanki moje dziecko rzeczywiście ma mięciutką skórę, bez podrażnień, nie swędzi go już i jest taka przyjemna w dotyku, że nie mogę przestać go głaskać. :)) także polecam!
Mąka ziemniaczana to stary sposob,czesto polecany dzieciom z AZS

Do góry