reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

tulip na potówki slyszalam że dobry właśnie krochmal, jak Scarletka pisze:-) nam połozona poradziła wacik spryskać ocniseptem i delikatnie przetrzeć, u nas pomogło:-)
spiesze donieść że pomały na głowce Zosi widać poprawę, najpierw robiłam parafiną, niestety miejsca gdzie się skóra łuszczyła zrobiły się ciemnoczerwone, a skóra jakby tworzyła skorupę, zaczęlo to strasznie wyglądać, więc odstawiłam... miałam w domu jeszcze krem oilatum i zaczełam tym smarować, teraz jest lepiej, mam nadzieję że w końcu zejdzie całkowicie...

reklama
Koleżanka na ciemieniuchę polecała Bepanthen, ponoć wystarczyło raz nałożyć i wszystko pięknie zaczęło znikać.

patik a mnie teściowa na ciemieniuchę na brwiach Mai poleciła Linomag i faktycznie zadziałało szybciutko, więc może na główce też się sprawdzi.

a co powiecie na temat zabrania maluszka na basen bo korci mnie strasznie pójśc z małą

dzięki dziewczyny, linomag też mam, więc jak oilatum krem tego nie zagoi to spróbuje linomagiem, a bephaten też używam czasami do smarowania pupy jak się odparzenia robia ale mi sie skończył, więc w ostateczności kupie i te maść

papcia o tym samym dzisiaj myślałam, bo gadałam z emkiem żeby w ramach dnia dziecka wybrać się do aquaparku do wrocławia, no i zastanawiam się czy my z Zośka tylko będziemy patrzeć na wygłupy tatusia z Hanusia czy też się na trochę zanurzymy, nie wiem jakie tam są warunki do pływania z takimi małymi dziećmi... myśle że Zosi by się podobało, w wiaderku tez jest cała zanurzona i pyszczek jej się śmieje:-D

nie wiem jak to jest z takimi maluszkami w aquaparkach, ale orientowałam sie co do zajęć organizowanych na basenach. na takich specjalnych zajęciach w basenach jest ciepła woda (ok. 32*) i ciepła temperatura powietrza. z reguły 2 tygodnie wceśniej trzeba zacząć przygotowywać dziecko to takich zajęć przez obniżanie stopniowe temperatury podczas kąpieli do tych 32*, żeby dziecko na basenie już nie marzło. No i u nas w Szczecinie takie zajęcia są dla dzieci od 4 miesiąca.

Co do basenu to tak jak Fifrus pisze,najlepsze sa te na ktorych odbywaja sie zajecia dla maluszkow bo jest tam inna temp. i jest czysciej(teoretycznie chociaz;)) no i zaleca sie basen od 3-4miesiaca.Ja mam chec zapisac mała z tatusiem ale to dosc kosztowny interes wiec zobaczymy co z tego wyjdzie;)

A ja teraz z innej beczki...
Od kiedy planujecie wprowadzać do diety maluszka coś innego niż mleko? Bo mama K. uważa, że już powinnam dawać Elince zupki... a ja byłam przekonana, że to dopiero jak skończy pół roczku.

reklama
fifronka ja zamierzam wprowadzić przecier z jarzyn jak Zosia skończy 5 miesięcy, do zupki będe dodawać pół łyżeczki kaszki mannej zawierającej gluten, chodzi o to żeby wprowadzać stopniowo gluten do diety dziecka...

Do góry