reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

ola.80
Dochodze do wniosku ze to prezenie,kopanie i krzyki przy jedzeniu chyba nie sa normalne,podejrzewam ze to cos z brzuszkiem bo mi mała coraz mniej je a coraz czesciej robi afere przy jedzeniu,i teraz pytanie czy to od tego ze ja cos zjadłam czy ot tak sobie?jak to sprawdzic?
Agnes
My też mamy mały problem z jedzeniem, od jakiś dwóch dni, Dawidek czasem nie chce jeść, denerwuje się, płacze i bardzo wierci przy jedzeniu, zwłaszcza wieczorem tak ma
confused.gif
nie mam pomysłu co to może być, może też zmęczenie?
Też mieliśmy ten sam problem ... prężenie, marudzenie przy "kolacji" ... nie wiem czego to było przyczyną ale od jakiegoś czasu sie uspokoiło i oby tak już zostało.

reklama
u nas nadal problem z łuszczeniem sie skóry na głowce:( smaruje oliwka ale to nic nie pomaga:no:
koncia a jak u Was? przeszło? ktos pisał o parafinie? próbowałas?

patik80 . malinka pinkaKochane jak mi sie tylko pojawiło na

głowce odrobinka i za uszkami dużo wiecej suchej luszczącej się skory uzylam

parafiny wlasnie i jak dla Nas jest rewelacyjna , wszystko znikło po 1 dnej nocy,

przesmarowałam z 2, 3 razy dziennie a teraz nadal daje do kąpieli i Michasia ma

cudowną skóre. Zadne oliwki, kremy, emulsje , plyny do kąpieli nic nie działa na nią

jak PARFINA. A Oliatum, balneum u Nas to wogole nicccc a nic nie

pomoglo:sorry2:. Jeszcze jestem zadowolona z Emulsji po kąpieli Emolium. Ale

Parafina dla mnie pobija wszystko i nie jest kosmetykiem który uczula ;);-) Takze z

Naszych doświadczeń to polecam.

Dziewczyny mam pytanie zanim zapiszę młodą do lekarza.
Czy to co widać na zdjęciach to potówka czy już coś co podchodzi pod atopowe zapalenie skóry? Maja miała suchą skórę przy uszkach i za nimi, posmarowałam jej te miejsca Oilatum Soft przedwczoraj wieczorem i maźnęłam też policzki, następnie to samo zrobiłam wczoraj popołudniu a w nocy zobaczyłam te czerwone plamiska :( Z góry dzięki za pomoc.

Ach no i jak by sobie z tym radzić jeśli wiecie, lub zetknęłyście się z czymś co tak wyglądało? :/
DSC01467.jpg DSC01468.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
a ma takie coś tylko na twarzy?

nie wiem jak wygląda atopowe zapalenie skóry ale to jest podobne do uczulenia ... mój mały miał takie plamy tyle tylko że na tułowiu + za uszkami i na szyi. Ale ja się nie znam więc może inne laski się wypowiedzą:-)

barbara - może to byc uczulenie, ale wcale nie musi. W atopowym zapaleniu skóry zazwyczaj skóra jest sucha, łuszcząca się i bez leczenia jej stan sie istotnie pogarsza

reklama
Dziewczyny mam pytanie zanim zapiszę młodą do lekarza.
Czy to co widać na zdjęciach to potówka czy już coś co podchodzi pod atopowe zapalenie skóry? Maja miała suchą skórę przy uszkach i za nimi, posmarowałam jej te miejsca Oilatum Soft przedwczoraj wieczorem i maźnęłam też policzki, następnie to samo zrobiłam wczoraj popołudniu a w nocy zobaczyłam te czerwone plamiska :( Z góry dzięki za pomoc.

Ach no i jak by sobie z tym radzić jeśli wiecie, lub zetknęłyście się z czymś co tak wyglądało? :/
Zobacz załącznik 357533 Zobacz załącznik 357534
pencil.png

No i po wizycie u lekarza. Najpierw mówił, że może być uczulenie, czy proszku nie zmieniłam, czy nowego płynu do kąpieli nie zaczęłam używać, standardowe pytania. Ale po pokazaniu zgięć w łokciach i przy stópkach diagnoza natychmiastowa: AZS.
Mam wprowadzić Nutramigen, co pewnie nie będzie proste, ja oczywiście totalny brak mleka i pochodnych [to się chyba nie uda :(] i dodatkowo najpierw jedna maść do ciała lżejsza - bez Hydrokortyzonu i druga z tymże jeśli pierwsza nie zadziała. No i Oilatum do kąpieli. A było tak pięknie przez 2,5 m-ca... :/

Do góry