reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Oluś może - ale musiałby to obejrzec pediatra i ocenić
Ja zwróciłam uwagę ekowi i tez podziela moje podejrzenia. Kurde, a myslałam że tym razem sie upiecze

reklama
vetus bo ja mam jeszcze jedno opakowanie tych wit D z K i myslisz, ze moge podawac je do konca opakowania? Czyli do jakiegos 4 miesiaca? Bo prawda jest taka, ze przez pierwszy miesiac czesto o nich zapominalam i stad to opoznienie...

Jesli karmisz wyłacznie butelka to nie, bo wit D można przedawkować

Karmie tylko piersia.... i tu chodzi o ta witamine K glownie... bo to ja niby tylko do 3 miesiaca sie podaje tak? A D do kiedy trzeba podawac?

Karmie tylko piersia.... i tu chodzi o ta witamine K glownie... bo to ja niby tylko do 3 miesiaca sie podaje tak? A D do kiedy trzeba podawac?

skoro karmisz tylko piersia to możesz zuzyc te kapsułki bo witamina K się "wysikuje" w nadmiarze a wit D podajemy do 6 m-ż lub do skończenia karmienia piersia jeśli kończymy przed 6 m.ż.

moja mała miała kropki przy uszach i przed i za a nawet takie jakby strupki jej się robiły, ale ja to tylko przemywałam wodą i wietrzyłam i przeszło (ale z miesiąc się z tym męczyłam). Co do kropek przy uszach to u mnie sądzę, że to związane z jedzeniem. jak dziecku się uleje to spływa w okolice uszu i jak np w nocy gdy śpi nie reaguje się od razu to w tym miejscu właśnie pojawiają się potówki. Jak chodziłam do SR to mówili właśnie aby zwracać uwagę na uszy i ich okolice bo tam często mogą zalegać resztki jedzenia.

Moja też ma taka kaszke na całej głowce czole uszach i pediatra stwierdziła że to wsypka noworodkowa napewno nie skaza a 2razy widziała tą wysypke powoli z głowy i czoła jej schodzi zmieniłam oliwke na bambino i po tej zmianie ładnie zaczeło schodzić

Vetka a ja sie załamałam jak poczytałam o tych niedoborach wit d i krzywicy bo w ksiąszce było napisane że krzywica objawia sie nadmiernym poceniem głowki i rozlanym bruszkiem no a mojej małej to kurde sie pot leje tak po głowce że masakra i brzuszek ma właśnie taki rozlany na wysokości pepka a karmie w sumie 3karmienia nocne cycem i reszta mm a oprócz tego dosteje codzinnie 1 kropelke wit d3 400j mam sie marwić? Mówiłam w patek pediatrze o tym że wciąż ma gorącą głowke o pocie zapomniałam to mi powiedziała że to normale bo przez głowke jest wymiana ciepła ale żeby aż tak?

Ja mam TT i mała pije przez to bez problemu i nic się nie zasysa. Smoczki też TT używamy ale często jej wypadają. Może jej nie pasują a ja głupia myślałam że nie lubi albo nie potrzebuje...

Co do K+D to u mnie lekarz zalecił tylko przez pierwsze 3 miesiace a potem zostaje tylko samo K.

reklama
Do góry