reklama
vetus bo ja mam jeszcze jedno opakowanie tych wit D z K i myslisz, ze moge podawac je do konca opakowania? Czyli do jakiegos 4 miesiaca? Bo prawda jest taka, ze przez pierwszy miesiac czesto o nich zapominalam i stad to opoznienie...
Jesli karmisz wyłacznie butelka to nie, bo wit D można przedawkować
Karmie tylko piersia.... i tu chodzi o ta witamine K glownie... bo to ja niby tylko do 3 miesiaca sie podaje tak? A D do kiedy trzeba podawac?
skoro karmisz tylko piersia to możesz zuzyc te kapsułki bo witamina K się "wysikuje" w nadmiarze a wit D podajemy do 6 m-ż lub do skończenia karmienia piersia jeśli kończymy przed 6 m.ż.
K
koncia
Gość
Cholera, a mój pediatra kazał mi podawać wit D, a mały jest na MM...
moja mała miała kropki przy uszach i przed i za a nawet takie jakby strupki jej się robiły, ale ja to tylko przemywałam wodą i wietrzyłam i przeszło (ale z miesiąc się z tym męczyłam). Co do kropek przy uszach to u mnie sądzę, że to związane z jedzeniem. jak dziecku się uleje to spływa w okolice uszu i jak np w nocy gdy śpi nie reaguje się od razu to w tym miejscu właśnie pojawiają się potówki. Jak chodziłam do SR to mówili właśnie aby zwracać uwagę na uszy i ich okolice bo tam często mogą zalegać resztki jedzenia.
papcia
Mamunia Lenuśki
Moja też ma taka kaszke na całej głowce czole uszach i pediatra stwierdziła że to wsypka noworodkowa napewno nie skaza a 2razy widziała tą wysypke powoli z głowy i czoła jej schodzi zmieniłam oliwke na bambino i po tej zmianie ładnie zaczeło schodzić
Vetka a ja sie załamałam jak poczytałam o tych niedoborach wit d i krzywicy bo w ksiąszce było napisane że krzywica objawia sie nadmiernym poceniem głowki i rozlanym bruszkiem no a mojej małej to kurde sie pot leje tak po głowce że masakra i brzuszek ma właśnie taki rozlany na wysokości pepka a karmie w sumie 3karmienia nocne cycem i reszta mm a oprócz tego dosteje codzinnie 1 kropelke wit d3 400j mam sie marwić? Mówiłam w patek pediatrze o tym że wciąż ma gorącą głowke o pocie zapomniałam to mi powiedziała że to normale bo przez głowke jest wymiana ciepła ale żeby aż tak?
Vetka a ja sie załamałam jak poczytałam o tych niedoborach wit d i krzywicy bo w ksiąszce było napisane że krzywica objawia sie nadmiernym poceniem głowki i rozlanym bruszkiem no a mojej małej to kurde sie pot leje tak po głowce że masakra i brzuszek ma właśnie taki rozlany na wysokości pepka a karmie w sumie 3karmienia nocne cycem i reszta mm a oprócz tego dosteje codzinnie 1 kropelke wit d3 400j mam sie marwić? Mówiłam w patek pediatrze o tym że wciąż ma gorącą głowke o pocie zapomniałam to mi powiedziała że to normale bo przez głowke jest wymiana ciepła ale żeby aż tak?
Ewi82
Fanka BB :)
Ja mam TT i mała pije przez to bez problemu i nic się nie zasysa. Smoczki też TT używamy ale często jej wypadają. Może jej nie pasują a ja głupia myślałam że nie lubi albo nie potrzebuje...
Co do K+D to u mnie lekarz zalecił tylko przez pierwsze 3 miesiace a potem zostaje tylko samo K.
Co do K+D to u mnie lekarz zalecił tylko przez pierwsze 3 miesiace a potem zostaje tylko samo K.
reklama
K
koncia
Gość
papcia, u mnie te same objawy ,a Maks w pełni na MM, wit D podaję mu jak mi się przypomni