reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

papciu wg mojej wiedzy każde ma "rozlany" taki troszkę żabi brzuch. A co do pocenia to nadusi tez główka poci sie masakrycznie a krzywicy na 100% nie ma więc raczej nie masz powodu do niepokoju.
A u nas ta wysypak zbiegła sie z podawanie MM, dltatego też to na 90% jest skaza białkowa a nie wysypka noworodkowa, no i nasila się bo już wczoraj pojawiła sie na ramionkach, a na uszkach i za uszkami mamy już suchą łuszczącą sie skóre

Ostatnia edycja:
reklama
Vetus no to u nas az tak nie jest.
Mojej małej tez mocno głowka sie poci (mimo ze łysa prawie;)) i moja mama tez wysnuła teorie ze kiedys mowiono ze to od krzywicy tak dzieci maja.
Tez mam TT butle i smok sie nie zasysa,kiedys jak M karmił to tak sie zrobiło ale za głeboko butle wciskał;)

Dochodze do wniosku ze to prezenie,kopanie i krzyki przy jedzeniu chyba nie sa normalne,podejrzewam ze to cos z brzuszkiem bo mi mała coraz mniej je a coraz czesciej robi afere przy jedzeniu,i teraz pytanie czy to od tego ze ja cos zjadłam czy ot tak sobie?jak to sprawdzic?

ola- no generalnie to trudno stwierdzić, bo skutki diety eleminacyjnej sa widoczne po ok 2-3 tyg:) Hmm a może Mała sie denerwuje pod koniec jedzenia że jej ciężko ssać, bo sie zmeczyła a mleko pod koniec już nie leci tak łatwo jak na poczatku? ale to taka luźna sugestia

Vetus raczej nie bo my mamy ten smok wieloprzepływowy i z niego leci ponoc tak mocno jak mocno dziecko ssie,no i wtedy to ona nawet nie chce otworzyc buzi zeby wsadzic jej smoka,zaciska szczene ze hej;)

Vetus raczej nie bo my mamy ten smok wieloprzepływowy i z niego leci ponoc tak mocno jak mocno dziecko ssie,no i wtedy to ona nawet nie chce otworzyc buzi zeby wsadzic jej smoka,zaciska szczene ze hej;)

u nas tak wygląda jedzenie jak Bartuś jest głody, a śpiący. Ostatnio zawsze po całym dniu, po wieczornej kąpieli jest straszna awantura. Nie ma szans żebym go nakarmiła taki ryk. Odkładam go do łóżeczka, wycisza się, drzemie z 15 minut jak odpocznie dopiero zjada cała flachę bez płaczu.

moja też tak robiła i czasem robi i znalazłam powód zatkany smoczek!!!! ciągła i ciągła a tu nic nie leciało ale skoro u Oli nawet butli do buzi niechce wziąść to ja też nie wiem co

Hej mamusie,
Jestem październikową mamą i mam do sprzedania kropelki SAB SIMPLEX na kolkę.
U nas sprawdziły się rewelacyjne, żadne polskie specyfiki nie dały rady, a po tych kropelkach dziecko - aniołek.
Data ważności to maj 2013. Cena to 30zł + ewentualnie koszty wysyłki.
Mieszkam w Piasecznie i tam możliwy odbiór osobisty.
Polecam :)
Kontakt na priv.

My też mamy mały problem z jedzeniem, od jakiś dwóch dni, Dawidek czasem nie chce jeść, denerwuje się, płacze i bardzo wierci przy jedzeniu, zwłaszcza wieczorem tak ma :confused: nie mam pomysłu co to może być, może też zmęczenie?

reklama
ola, u nas był podobny problem, o którym pisałam :ninja2: i sądzę, że to gazy w brzuszku, bo nie zdarza się to zawsze i nie przypomina kolki. Mały wtedy długo nie je i podkurcza nóżki, choć brzuszek wygląda ok. Gripe Water ciutkę go odgazowuje, ale i tak za mało i przechodzi samo po jakichś 3 godzinach. Potem wcina mega porcję MM.

Do góry