reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

papciu wg mojej wiedzy każde ma "rozlany" taki troszkę żabi brzuch. A co do pocenia to nadusi tez główka poci sie masakrycznie a krzywicy na 100% nie ma więc raczej nie masz powodu do niepokoju.
A u nas ta wysypak zbiegła sie z podawanie MM, dltatego też to na 90% jest skaza białkowa a nie wysypka noworodkowa, no i nasila się bo już wczoraj pojawiła sie na ramionkach, a na uszkach i za uszkami mamy już suchą łuszczącą sie skóre

Ostatnia edycja:
reklama
Vetus no to u nas az tak nie jest.
Mojej małej tez mocno głowka sie poci (mimo ze łysa prawie;)) i moja mama tez wysnuła teorie ze kiedys mowiono ze to od krzywicy tak dzieci maja.
Tez mam TT butle i smok sie nie zasysa,kiedys jak M karmił to tak sie zrobiło ale za głeboko butle wciskał;)

Dochodze do wniosku ze to prezenie,kopanie i krzyki przy jedzeniu chyba nie sa normalne,podejrzewam ze to cos z brzuszkiem bo mi mała coraz mniej je a coraz czesciej robi afere przy jedzeniu,i teraz pytanie czy to od tego ze ja cos zjadłam czy ot tak sobie?jak to sprawdzic?

ola- no generalnie to trudno stwierdzić, bo skutki diety eleminacyjnej sa widoczne po ok 2-3 tyg:) Hmm a może Mała sie denerwuje pod koniec jedzenia że jej ciężko ssać, bo sie zmeczyła a mleko pod koniec już nie leci tak łatwo jak na poczatku? ale to taka luźna sugestia

Vetus raczej nie bo my mamy ten smok wieloprzepływowy i z niego leci ponoc tak mocno jak mocno dziecko ssie,no i wtedy to ona nawet nie chce otworzyc buzi zeby wsadzic jej smoka,zaciska szczene ze hej;)

Vetus raczej nie bo my mamy ten smok wieloprzepływowy i z niego leci ponoc tak mocno jak mocno dziecko ssie,no i wtedy to ona nawet nie chce otworzyc buzi zeby wsadzic jej smoka,zaciska szczene ze hej;)

u nas tak wygląda jedzenie jak Bartuś jest głody, a śpiący. Ostatnio zawsze po całym dniu, po wieczornej kąpieli jest straszna awantura. Nie ma szans żebym go nakarmiła taki ryk. Odkładam go do łóżeczka, wycisza się, drzemie z 15 minut jak odpocznie dopiero zjada cała flachę bez płaczu.

moja też tak robiła i czasem robi i znalazłam powód zatkany smoczek!!!! ciągła i ciągła a tu nic nie leciało ale skoro u Oli nawet butli do buzi niechce wziąść to ja też nie wiem co

Hej mamusie,
Jestem październikową mamą i mam do sprzedania kropelki SAB SIMPLEX na kolkę.
U nas sprawdziły się rewelacyjne, żadne polskie specyfiki nie dały rady, a po tych kropelkach dziecko - aniołek.
Data ważności to maj 2013. Cena to 30zł + ewentualnie koszty wysyłki.
Mieszkam w Piasecznie i tam możliwy odbiór osobisty.
Polecam :)
Kontakt na priv.

My też mamy mały problem z jedzeniem, od jakiś dwóch dni, Dawidek czasem nie chce jeść, denerwuje się, płacze i bardzo wierci przy jedzeniu, zwłaszcza wieczorem tak ma :confused: nie mam pomysłu co to może być, może też zmęczenie?

reklama
ola, u nas był podobny problem, o którym pisałam :ninja2: i sądzę, że to gazy w brzuszku, bo nie zdarza się to zawsze i nie przypomina kolki. Mały wtedy długo nie je i podkurcza nóżki, choć brzuszek wygląda ok. Gripe Water ciutkę go odgazowuje, ale i tak za mało i przechodzi samo po jakichś 3 godzinach. Potem wcina mega porcję MM.

Do góry