reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Kasiulka-nasz Jaś też nie dał się przekonać do butelek TT, smoczka też nie weźmie za nic w świecie. Kupiłam mu butelki antykolkowe Dr.Browna i jest OK, a smoczek z Aventu mu podpasował.

Szkoda, bo mam cały zestaw butelek TT - poczekam, może jak podrośnie to się przekona, chociaż musze powiedzieć, że jakoś dziwnie smoki się zasysają do środka podczas karmienia, musiałam przerywać karmienie, wyciągać, aby się smok wyprostował i butelka odpowietrzyła.

Czy Wasze butelki TT też tak mają? Może ja coś źle robię..sama nie wiem

reklama
Asco u nas tak się działo jak Jasiek za dużo złapał, znaczy nie tylko końcówkę i trochę tej "poduszki", a teraz nie pozwalam mu tak wszystkiego wciągnąć do paszczy ;) W tej "poduszce" jest dziurka odpowietrzająca i nie powinno tak się robić, żeby się końcówka chowała.. powodzenia z TT :D Na szczęście (odpukać!!) buźka mojego Jaśka zaakceptowała i butlę i smoka (w końcu avent) pomimo tego, że głównie je z piersi, ale podobno nie wszystkie dzieci lubią wszystko..

dzięki dziewczyny,sprobuje z innymi smokami i butelkami, moze rzeczywisce ten dr.Brown jest lepszy?my mamy jak narazie 3 smoczki, aventu,canpolu i jakis jeszcze jeden nie pamietam firmy,canpol jest kauczukowy ( taki zolty to chyba kauczuk?) i nie jest takie prosty tylko ma taki inny ksztalt, i ona go lepiej lubi niz silikonowe,takie ortodontyczne,proste,niewyprofilowane...musze sprobowac tego NUKa,wiekszosc z was go probowala i dzieciaczki go lubia, a butle tez sprobuje inna,moze do TT sie przekona pozniej...bo chcialabym zeby chociaz z tej butli wode pila,a ona tego smoka ciumka a nie ssie,lipa jakas:)

My mamy też butle dr Browna i mały od razu ja żaakceptował i smoka avent tez, ale mamy też smoka canpolu taki z okrągłym kułeczkiem na końcu i mały na początku go nie chciał ale w końcu się do niego przyzwyczaił

asco nam z tym smokiem w butelce TT robi się tak samo. Myślałam, że to tylko my mamy taką felerną butelkę:-D ale tak jak Malinka napisała, u nas też ten smok wciąga się do środka, lub zgina jak młody rzuca się na jedzenie i ciągnie jak szalony.

Nasz Bartuś przekonał się do smoczka Aventu. Na początku nie chciał żadnego, pluł i Canpolem i Aventem, ale teraz zaakceptował ciumkanie;-)

Vetka - jak to jest z podawaniem wit. K i D? Pawełek dotychczas dostawał te witaminki w kapsułkach twiss-off. Dziś kończy 3 miesiące i chyba powinnam mu odstawić wit. K a podawać tylko D. Tym bardziej, że od dziś będziemy próbować przechodzić na karmienie mieszane. Gastrolog zalecił nam mleko Nan Sensitive na te jego ulewania i brzydkie kupki i mam mu je podawać na przemian z piersią. Nie zapytałam go o te witaminy a wizyta u pediatry za 2 tyg.

Witamina K podawane jest przez pierwsze 3 m-ce. Jesli bedziesz karmić 50:50 pierś:butelka to wit D co 2 dni w mlekach modyfikowanych jest ona uzupełniona.
A moja mała ma chyba skazę:baffled:, byłam pewna ze ma potówki ale nie schodzą już 2 tydzień te krosteczki (taka kaszka) no i ma przed uszami, na uszach i za uszkami też a nie tylko na czole a w czapce praktycznie nie chodzi

Dzięki Vetuś. Nam lekarz powiedział, że albo skaza albo za słaba produkcja laktazy. Ja nabiału prawie wogóle nie jem. A młody ulewa, ma wodniste kupki i stale zaczerwienione łuki brwiowe (na bank nie od czapki). Zobaczymy jak będzie po tym mleku.

vetus bo ja mam jeszcze jedno opakowanie tych wit D z K i myslisz, ze moge podawac je do konca opakowania? Czyli do jakiegos 4 miesiaca? Bo prawda jest taka, ze przez pierwszy miesiac czesto o nich zapominalam i stad to opoznienie...

reklama
Vetusmoja tez ma ciagle kropki czrwone pod uszkami i na czole lekka kaszke(bez koloru) i tak jak pisze Magdzior-czesto zaczerwienione łuki brwiowe,czy to moze swiadczyc o skazie?

Do góry