reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Kasiulka-nasz Jaś też nie dał się przekonać do butelek TT, smoczka też nie weźmie za nic w świecie. Kupiłam mu butelki antykolkowe Dr.Browna i jest OK, a smoczek z Aventu mu podpasował.

Szkoda, bo mam cały zestaw butelek TT - poczekam, może jak podrośnie to się przekona, chociaż musze powiedzieć, że jakoś dziwnie smoki się zasysają do środka podczas karmienia, musiałam przerywać karmienie, wyciągać, aby się smok wyprostował i butelka odpowietrzyła.

Czy Wasze butelki TT też tak mają? Może ja coś źle robię..sama nie wiem

reklama
Asco u nas tak się działo jak Jasiek za dużo złapał, znaczy nie tylko końcówkę i trochę tej "poduszki", a teraz nie pozwalam mu tak wszystkiego wciągnąć do paszczy ;) W tej "poduszce" jest dziurka odpowietrzająca i nie powinno tak się robić, żeby się końcówka chowała.. powodzenia z TT :D Na szczęście (odpukać!!) buźka mojego Jaśka zaakceptowała i butlę i smoka (w końcu avent) pomimo tego, że głównie je z piersi, ale podobno nie wszystkie dzieci lubią wszystko..

dzięki dziewczyny,sprobuje z innymi smokami i butelkami, moze rzeczywisce ten dr.Brown jest lepszy?my mamy jak narazie 3 smoczki, aventu,canpolu i jakis jeszcze jeden nie pamietam firmy,canpol jest kauczukowy ( taki zolty to chyba kauczuk?) i nie jest takie prosty tylko ma taki inny ksztalt, i ona go lepiej lubi niz silikonowe,takie ortodontyczne,proste,niewyprofilowane...musze sprobowac tego NUKa,wiekszosc z was go probowala i dzieciaczki go lubia, a butle tez sprobuje inna,moze do TT sie przekona pozniej...bo chcialabym zeby chociaz z tej butli wode pila,a ona tego smoka ciumka a nie ssie,lipa jakas:)

My mamy też butle dr Browna i mały od razu ja żaakceptował i smoka avent tez, ale mamy też smoka canpolu taki z okrągłym kułeczkiem na końcu i mały na początku go nie chciał ale w końcu się do niego przyzwyczaił

asco nam z tym smokiem w butelce TT robi się tak samo. Myślałam, że to tylko my mamy taką felerną butelkę:-D ale tak jak Malinka napisała, u nas też ten smok wciąga się do środka, lub zgina jak młody rzuca się na jedzenie i ciągnie jak szalony.

Nasz Bartuś przekonał się do smoczka Aventu. Na początku nie chciał żadnego, pluł i Canpolem i Aventem, ale teraz zaakceptował ciumkanie;-)

Vetka - jak to jest z podawaniem wit. K i D? Pawełek dotychczas dostawał te witaminki w kapsułkach twiss-off. Dziś kończy 3 miesiące i chyba powinnam mu odstawić wit. K a podawać tylko D. Tym bardziej, że od dziś będziemy próbować przechodzić na karmienie mieszane. Gastrolog zalecił nam mleko Nan Sensitive na te jego ulewania i brzydkie kupki i mam mu je podawać na przemian z piersią. Nie zapytałam go o te witaminy a wizyta u pediatry za 2 tyg.

Witamina K podawane jest przez pierwsze 3 m-ce. Jesli bedziesz karmić 50:50 pierś:butelka to wit D co 2 dni w mlekach modyfikowanych jest ona uzupełniona.
A moja mała ma chyba skazę:baffled:, byłam pewna ze ma potówki ale nie schodzą już 2 tydzień te krosteczki (taka kaszka) no i ma przed uszami, na uszach i za uszkami też a nie tylko na czole a w czapce praktycznie nie chodzi

Dzięki Vetuś. Nam lekarz powiedział, że albo skaza albo za słaba produkcja laktazy. Ja nabiału prawie wogóle nie jem. A młody ulewa, ma wodniste kupki i stale zaczerwienione łuki brwiowe (na bank nie od czapki). Zobaczymy jak będzie po tym mleku.

vetus bo ja mam jeszcze jedno opakowanie tych wit D z K i myslisz, ze moge podawac je do konca opakowania? Czyli do jakiegos 4 miesiaca? Bo prawda jest taka, ze przez pierwszy miesiac czesto o nich zapominalam i stad to opoznienie...

reklama
Vetusmoja tez ma ciagle kropki czrwone pod uszkami i na czole lekka kaszke(bez koloru) i tak jak pisze Magdzior-czesto zaczerwienione łuki brwiowe,czy to moze swiadczyc o skazie?

Do góry