reklama
lokata - moja Zosia ma 2 miesiące, urosła 6cm od porodu /ma 58cm/ i przybrała niecałe 2 kg /ma 5200g/, kupę robi też raz na kilka dni, też je mniej i rzadziej! Po za tym wygląda ok, wczoraj na szczepieniu pytałam o to pediatry to powiedziała, że na piersi tak może być ;-)Ehh, problem mam ... poradźcie coś, proszę.
Mała Mi nie robi kupki już chyba 5 dzień!]Masaż brzuszka, rowerek, nawet termometr w dupce (kiedy mierzyliśmy temp po szczepieniu) nie pomaga. A w mojej głowie pojawiają się pytania, czy czasem moje mleko nie jest pełnowartościowe i wszystko trawi a nic nie wydala.
Mała na początku przypierała 300gram na tydzień, teraz zaledwie 550 na miesiąc :-( Przedwczoraj ważyła 4,910kg i ok 60cm wg centyli waży mniej niż rówieśnicy. Nie wiem czy to ma wpływ ale wcześniej potrafiła wisieć na cycku ponad 40min i za godzine znów była głodna, a teraz je znacznie krócej i rzadziej. Ostatnimi czasy też tak jakby burczało Jej w brzuszku.
Podobno dziecko, które niedojada ma zaparcia. Czy to zaparcie? Bąki robi normalnie w dużych ilościach, rano pręży się i męczy jakby chciała zrobić kupę ale Jej to nie wychodzi.
Madzikm jak u Ciebie sprawa się rozwiązała z brakiem kupki?
Ehh, boję się że głodzę swoje dziecko, że mało przybiera i nie robi kupek bo wszystko trawi.
Twoje mleko na pewno jest pełnowartościowe.
lokata
Fanka BB :)
No więc tak ...
teściowa dzwoniła do zaprzyjaźnionej pediatry ... powiedziała że dzieci karmione piersią mogą nie robić kupy 10dni ale przy 5dniu należy działać, kazała podać pół czopka glicerynowego ... tak też uczyniłam ... po 10minutach kupa w pampersie, nieduża za to mega śmierdząca, żółta z widocznymi grudkami.
Martwi mnie dalej jednak to przybieranie na wadze, chyba raz w ciągu dnia będę Jej dawać butle z mm. Znajomej pediatra kazał tak robić mimo, że ona miała dużo swojego pokarmu i dziecko przybierało na wadze.
teściowa dzwoniła do zaprzyjaźnionej pediatry ... powiedziała że dzieci karmione piersią mogą nie robić kupy 10dni ale przy 5dniu należy działać, kazała podać pół czopka glicerynowego ... tak też uczyniłam ... po 10minutach kupa w pampersie, nieduża za to mega śmierdząca, żółta z widocznymi grudkami.
Martwi mnie dalej jednak to przybieranie na wadze, chyba raz w ciągu dnia będę Jej dawać butle z mm. Znajomej pediatra kazał tak robić mimo, że ona miała dużo swojego pokarmu i dziecko przybierało na wadze.
futrzakowa
yea! to ja!
No więc tak ...
nie rozumiem; dziecko przybierało na wadze, ona miała pokarm a mimo to miała podawać mm?
buziaczek1
Fanka BB :)
chcialam tylko powiedziec czego dowiedzialam sie na temat antykoncepcji po porodzie
a mianowicie plasterki ktore mialam w planach to wziely w lep poniewaz gdy karmi sie piersia (a wtedy jeszcze chcialam podtrzymywac mkleko dla szymonka) to te plasterki ograniczaja laktacje tak gp powiedzial i nie powinno sie ich stosowac karmiac pierssia, bo mleko zanika. tak wiec dostalam tabletki z mala iloscia hormonow bezpieczne w trakcie karmienia piersia...no to tyle;-)
a mianowicie plasterki ktore mialam w planach to wziely w lep poniewaz gdy karmi sie piersia (a wtedy jeszcze chcialam podtrzymywac mkleko dla szymonka) to te plasterki ograniczaja laktacje tak gp powiedzial i nie powinno sie ich stosowac karmiac pierssia, bo mleko zanika. tak wiec dostalam tabletki z mala iloscia hormonow bezpieczne w trakcie karmienia piersia...no to tyle;-)
nie rozumiem; dziecko przybierało na wadze, ona miała pokarm a mimo to miała podawać mm?
Tez nie rpzumiem :/
Lokata mysle ze nie masz sie co martwic. Moze twoja mala przestawia sie powoli na ,niejsza ilosc kup, zolta z grudkami przy karmieniu piersia jest ok. Ja bym na twoim miejscu niedawala mm, ale to twoj wybor
lokata-malwinka przybiera na wadze, a po 1 m-cu zycia, dziecko przyrasta wolniej. Wg mnie jeśli mała je i spi dłużej niż 2h ciurkiem to nie ma co podawać mm chyba że chcesz powoli odstawiać mała od piersi
futrzak-poczekaj z tymi krostkami do jutra jesli zacna schodzic nie ma co lecieć do lekarza bo i tak nic ci na to nie da i nie jest jasnowidzem by wiedzieć od czego wyszły
futrzak-poczekaj z tymi krostkami do jutra jesli zacna schodzic nie ma co lecieć do lekarza bo i tak nic ci na to nie da i nie jest jasnowidzem by wiedzieć od czego wyszły
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Dziewczyny - jak długo dziecko przy takiej pogodzie może nie pić? Pytam, bo Natalka na spacerach się nie budzi a spacerujemy po 4 godziny i więcej i nie wiem, czy powinnam ją budzić i podać cyca albo wodę, żeby się nie odwodniła?
reklama