reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

a nam wyszly czerwone plamy na brzuszku ;/ po benpathenie bladly, wydawlo sie ,ze zniknely i nie posmarowalam, a tu znow nawrot...potowki to nie sa, nie mam pojecia od czego to, nic nie zmienialm z kosmetykow, proszkow, mm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Użyłam parafiny do kąpieli, chyba trochę za dużo, ile tego lać?

Musimy iść z małym do lekarza z tymi plamami na brzuchu. M mnie wczoraj źle zrozumiał, jak powiedziałam, że ma małego posmarować kremem nivea dla dzieci nawilżającym (chciałam tylko suchą skórkę na rączkach i nóżkach), a brzuch robię mu benpathenem. A on niechcący nałożył na te plamki krem i mały się strasznie rozryczał. To go musi strasznie piec, skoro tak zareagował
embarrassed.gif
szybko ścieraliśmy i posmarowaliśmy kremem łagodzącym S.O.S, podałam butle i się uspokoił. Spał nago pod kocykiem, bo zasnął z tą warstwą kremu, aż się bałam go ruszać...
Może to być reakcja po parafinie? Bo M twierdzi, że to parafina, a nie krem...

Hej Konciu. Parafina nie uczula wogóle, tak mi powiedziała farmaceutka w aptece, wiec moze to od czego innego ;-)

Patik i Koncia... to jak najbardziej uzywajcie parafiny po kąpieli cała głowke porządnie wysmarować, wogole całe maleństwo, i po 10 min wyczesac, i jeszcze ciutke nałozyc i zostawić.

Ostatnia edycja:
Mam problem
wczoraj zdjełam Gosi plaster ten na przepukline i okazało sie ze ma odparzone pod nim,i co teraz zrobic z tym ?

Dziewczyny czy jak po spacerku już w domu Jaśkowi charczy w nosku, to katarek z przegrzania czy może alergicznie?? Nie charczy długo, po około godzinie już nie ma śladu, ale zauważyłam, że odkąd tak ciepło jest na dworze i wracamy do chłodnego mieszkania to tak się dzieje.. a jeśli to z przegrzania to ja już nie wiem jak go ubierać :/ No chyba ramper z krótkim i skarpetki plus tetrówka do przykrycia i cienka czapeczka jeśli zawiewa to chyba już minimum.. gołe stópki i bezrękawnik to chyba dopiero latem..

malina - my wczoraj bylismy u gp i on powiedzial ze w takiej temp ok 20 st i przy ladnej slonecznej pogodzie zadnych spiochow tylko cos z krotkim rekawkiem i krotkie spodenki oni jeszcze mowia zeby nawet skarpetek nie dawac ale ja akurat to daje ale reszta to tak jak gp mowi i jest ok:)

Ehh, problem mam ... poradźcie coś, proszę.
Mała Mi nie robi kupki już chyba 5 dzień!]Masaż brzuszka, rowerek, nawet termometr w dupce (kiedy mierzyliśmy temp po szczepieniu) nie pomaga. A w mojej głowie pojawiają się pytania, czy czasem moje mleko nie jest pełnowartościowe i wszystko trawi a nic nie wydala.
Mała na początku przypierała 300gram na tydzień, teraz zaledwie 550 na miesiąc :-( Przedwczoraj ważyła 4,910kg i ok 60cm wg centyli waży mniej niż rówieśnicy. Nie wiem czy to ma wpływ ale wcześniej potrafiła wisieć na cycku ponad 40min i za godzine znów była głodna, a teraz je znacznie krócej i rzadziej. Ostatnimi czasy też tak jakby burczało Jej w brzuszku.
Podobno dziecko, które niedojada ma zaparcia. Czy to zaparcie? Bąki robi normalnie w dużych ilościach, rano pręży się i męczy jakby chciała zrobić kupę ale Jej to nie wychodzi.
Madzikm jak u Ciebie sprawa się rozwiązała z brakiem kupki?

Ehh, boję się że głodzę swoje dziecko, że mało przybiera i nie robi kupek bo wszystko trawi. :hmm:

lokata - to nie zaparcie, dziecko na piersi moze nie robić kupy i 10 dni, naprawdę. Sokoro się nie napina, nie płacze to jest ok. A jedne dzieci rosna szybciej inne wolnej. Twoja Malwinka będzie filigranowa, a poniżej 3 centyla nie jest.
malinko-takie małe dzieci nie mają kataru alergicznego jeszcze, raczej błona śluzowa się nawilża po suchym i ciepłym powietrzu

reklama
mam pytanie... trochę wysypało mi małego...głównie na tułowiu... wydaje się to byc alergiczne ... do lekarza mam zamiar pójść jeśli za 2 dni nie zniknie ale powiedzcie mi czy może można czymś to smarować/przemyć? bo u nas pierwszy raz takie coś wylazło i jeszcze nie wiem co się z tym robi:-) a tak na marginesie to zastanawiam się od czego go mogło wysypać... i jedyna nowość wczorajszym jadłospisie to lody w gałkach oraz sok do rozcieńczania o smaku malinowym ... chyba lody, co?

Do góry