reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

a nam wyszly czerwone plamy na brzuszku ;/ po benpathenie bladly, wydawlo sie ,ze zniknely i nie posmarowalam, a tu znow nawrot...potowki to nie sa, nie mam pojecia od czego to, nic nie zmienialm z kosmetykow, proszkow, mm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Użyłam parafiny do kąpieli, chyba trochę za dużo, ile tego lać?

Musimy iść z małym do lekarza z tymi plamami na brzuchu. M mnie wczoraj źle zrozumiał, jak powiedziałam, że ma małego posmarować kremem nivea dla dzieci nawilżającym (chciałam tylko suchą skórkę na rączkach i nóżkach), a brzuch robię mu benpathenem. A on niechcący nałożył na te plamki krem i mały się strasznie rozryczał. To go musi strasznie piec, skoro tak zareagował
embarrassed.gif
szybko ścieraliśmy i posmarowaliśmy kremem łagodzącym S.O.S, podałam butle i się uspokoił. Spał nago pod kocykiem, bo zasnął z tą warstwą kremu, aż się bałam go ruszać...
Może to być reakcja po parafinie? Bo M twierdzi, że to parafina, a nie krem...

Hej Konciu. Parafina nie uczula wogóle, tak mi powiedziała farmaceutka w aptece, wiec moze to od czego innego ;-)

Patik i Koncia... to jak najbardziej uzywajcie parafiny po kąpieli cała głowke porządnie wysmarować, wogole całe maleństwo, i po 10 min wyczesac, i jeszcze ciutke nałozyc i zostawić.

Ostatnia edycja:
Mam problem
wczoraj zdjełam Gosi plaster ten na przepukline i okazało sie ze ma odparzone pod nim,i co teraz zrobic z tym ?

Dziewczyny czy jak po spacerku już w domu Jaśkowi charczy w nosku, to katarek z przegrzania czy może alergicznie?? Nie charczy długo, po około godzinie już nie ma śladu, ale zauważyłam, że odkąd tak ciepło jest na dworze i wracamy do chłodnego mieszkania to tak się dzieje.. a jeśli to z przegrzania to ja już nie wiem jak go ubierać :/ No chyba ramper z krótkim i skarpetki plus tetrówka do przykrycia i cienka czapeczka jeśli zawiewa to chyba już minimum.. gołe stópki i bezrękawnik to chyba dopiero latem..

malina - my wczoraj bylismy u gp i on powiedzial ze w takiej temp ok 20 st i przy ladnej slonecznej pogodzie zadnych spiochow tylko cos z krotkim rekawkiem i krotkie spodenki oni jeszcze mowia zeby nawet skarpetek nie dawac ale ja akurat to daje ale reszta to tak jak gp mowi i jest ok:)

Ehh, problem mam ... poradźcie coś, proszę.
Mała Mi nie robi kupki już chyba 5 dzień!]Masaż brzuszka, rowerek, nawet termometr w dupce (kiedy mierzyliśmy temp po szczepieniu) nie pomaga. A w mojej głowie pojawiają się pytania, czy czasem moje mleko nie jest pełnowartościowe i wszystko trawi a nic nie wydala.
Mała na początku przypierała 300gram na tydzień, teraz zaledwie 550 na miesiąc :-( Przedwczoraj ważyła 4,910kg i ok 60cm wg centyli waży mniej niż rówieśnicy. Nie wiem czy to ma wpływ ale wcześniej potrafiła wisieć na cycku ponad 40min i za godzine znów była głodna, a teraz je znacznie krócej i rzadziej. Ostatnimi czasy też tak jakby burczało Jej w brzuszku.
Podobno dziecko, które niedojada ma zaparcia. Czy to zaparcie? Bąki robi normalnie w dużych ilościach, rano pręży się i męczy jakby chciała zrobić kupę ale Jej to nie wychodzi.
Madzikm jak u Ciebie sprawa się rozwiązała z brakiem kupki?

Ehh, boję się że głodzę swoje dziecko, że mało przybiera i nie robi kupek bo wszystko trawi. :hmm:

lokata - to nie zaparcie, dziecko na piersi moze nie robić kupy i 10 dni, naprawdę. Sokoro się nie napina, nie płacze to jest ok. A jedne dzieci rosna szybciej inne wolnej. Twoja Malwinka będzie filigranowa, a poniżej 3 centyla nie jest.
malinko-takie małe dzieci nie mają kataru alergicznego jeszcze, raczej błona śluzowa się nawilża po suchym i ciepłym powietrzu

reklama
mam pytanie... trochę wysypało mi małego...głównie na tułowiu... wydaje się to byc alergiczne ... do lekarza mam zamiar pójść jeśli za 2 dni nie zniknie ale powiedzcie mi czy może można czymś to smarować/przemyć? bo u nas pierwszy raz takie coś wylazło i jeszcze nie wiem co się z tym robi:-) a tak na marginesie to zastanawiam się od czego go mogło wysypać... i jedyna nowość wczorajszym jadłospisie to lody w gałkach oraz sok do rozcieńczania o smaku malinowym ... chyba lody, co?

Do góry