reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Dziewczyny, moja mala oprocz odparzonej lekko pupy, ma czerwone policzki z taka bardziej sucha szorstka skora ( ale nie krostkami) znowu schizuje ze to nietolerancja bialka mleka krowiego :/

Za odparzenia chyba moge winic pieluch happy, bo akurat je zaczelam uzywac- wracam do pampkow

a propos tej witaminy D3 ...to neurolożka powiedziała że pediatrzy czasem wpadają na wspaniały pomysł by tę witaminę odstawić ze względu na zarastające ciemiączko...ale pod żadnym pozorem mamy nie odstawiać witaminy D ...właśnie ze względu na małą ilość słońca docierającą do naszych dziieciaczków... a ta witamina jest koniecznie potrzebna! a ciemiączko i tak zarośnie w swoim tempie i nic tego nie zmieni. tak tylko się podzieliłam tym co się dowiedziałam...

a propos tej witaminy D3 ...to neurolożka powiedziała że pediatrzy czasem wpadają na wspaniały pomysł by tę witaminę odstawić ze względu na zarastające ciemiączko...ale pod żadnym pozorem mamy nie odstawiać witaminy D ...właśnie ze względu na małą ilość słońca docierającą do naszych dziieciaczków... a ta witamina jest koniecznie potrzebna! a ciemiączko i tak zarośnie w swoim tempie i nic tego nie zmieni. tak tylko się podzieliłam tym co się dowiedziałam...
Dokładnie tak, ani nie odstawiamy po zarośnięciu ciemiączka ani nie zwiększamy dawki wit D przy bardzo duzym ciemieniu (takim jak u nas). Wit D ma pośredni wpływ na czas zarastania ciemiączka

Tulipku-bez histerii, posmaruj policzki kremem, najlepiej tłustym i obacz co sie będzie działo w najbliższych dniach. Alergia na białka mleka krowiego rozwija się dość długo - ok 2 tygodnie od kontaktu z alergenem w przypadku mleka modyfikowanego. Na razie niczego nie zmieniaj w swojej diecie i obserwuj Laurę. A może troszkę sloneczko podrażniło tą delikatna skórkę?

Ostatnia edycja:
Jak juz kiedys pisałam moja Gosia ciagle miała jakas wysypke na polikach,stwierdziłam ze to potowki a wygladało to tak jak na tych fotkach
201104262278.jpg201104262277.jpg

miałam w domu probke emolium emulsji do ciała i postanowiłam jej te poliki posmarowac tym,robie to codziennie po kapieli,zadziałało po pierwszym razie.Pomogło tez mi na uczulenie od słonca na rekach.

Chciałam wiedziec czy takie małe dzieci ok. miesiąca już wsadzacie, bo opienie są na ten temat bardzo podzielone...

A czytac potrafię...

reklama
ja myslę że jak dziecko potrafi trzymac sztywno główkę to obaw nie ma... a mój że jeszcze taki "giętki" i główka nie do końca stabilna to na leżaczek nie za często wkładam tylko wtedy jak nie śpi a ja koniecznie muszę coś zrobić i szkoda mi go zostawiać w łóżeczku:-)

Do góry