reklama
magdzior1985
Fanka BB :)
Dziewczyny co z jazdą autem bez klimy w takie ciepłe dni. Wiadomo, że najpierw trzeba auto przewietrzyć, ale co potem. Lekki nadmuch chłodnego powietrza czy lekko uchylone szyby i tak nie wychłodzą auta, które non stop się nagrzewa. Dziś po pół godzinki jazdy młody miał buźkę rozgrzaną a bodziaka wilgotnego od potu. Boję się, że może się przegrzać bidulek, zwłaszcza, że teraz będzie coraz cieplej.
Z fałdkami na szyjce mam ten sam problem, zaczerwienione i zlewa sie tam czasem mleko. od razy przemywam to wacikiem z przegotowana woda i potem po wysuszeniu zasypuje. Ogólnie zaczynam już używać śliniaczków bliżej szyi nam dochodzą niz pieluszki tetrowe
Jak Was tak czytam to sie ciesze ze moje dziewczynki na nic nie sa uczulone. Pampki miałysmy oryginalne, Huggisy, Happy i nawet z biedronki a chusteczki: huggis, pampers, biedrobka, z rossmanna i bobini. Na kremy, oliwki czy zele do kąpieli tez nie sa uczulone Nie wyobrazam sobie jakby kazda z nich miała miec co innego....puki co wystarczy mi ze kazda ma inne mleko Choc Pani dr zaleciła pomału wracac Oliwce do Nan zostały nam jeszcze 2 op.bebilonu
Jak Was tak czytam to sie ciesze ze moje dziewczynki na nic nie sa uczulone. Pampki miałysmy oryginalne, Huggisy, Happy i nawet z biedronki a chusteczki: huggis, pampers, biedrobka, z rossmanna i bobini. Na kremy, oliwki czy zele do kąpieli tez nie sa uczulone Nie wyobrazam sobie jakby kazda z nich miała miec co innego....puki co wystarczy mi ze kazda ma inne mleko Choc Pani dr zaleciła pomału wracac Oliwce do Nan zostały nam jeszcze 2 op.bebilonu
Magdzior chyba najlepsza jednak będzie klima w takie upalne dni, bo o ile teraz jeszcze zanim sie wsiądzie można trochę przewietrzyć, to latem już chyba nic nie pomoże..
Tulipku wielkie dzięki za tego linka!! Na spacerze zaliczyliśmy 3 apteki i nie było tej Musteli :/ Pokazywali mi tylko Ziajkę albo AA, a na nich napisane "zalecane od 6 miesiąca", więc już zamawiam na allegro, a do tego czasu będę smarować próbką kremu nawilżającego Mustela i zasłaniać słonko pieluszką tetrową..
Vetka czy śluz w kupce zawsze będzie oznaką nietolerancji laktozy?? Dotąd Jaśka kupki były rzadkie i trochę ciągnące, ale dzisiaj jeszcze rzadsza i do tego widoczny śluz :/ A cuchnie okrutnie :/ Nie ma wysypki i brzuszek też nie boli i miękki.. Wcześniej mały wypił herbatki koperkowej 60ml, może to po niej taka rzadziocha.. nie wiem :/
Tulipku wielkie dzięki za tego linka!! Na spacerze zaliczyliśmy 3 apteki i nie było tej Musteli :/ Pokazywali mi tylko Ziajkę albo AA, a na nich napisane "zalecane od 6 miesiąca", więc już zamawiam na allegro, a do tego czasu będę smarować próbką kremu nawilżającego Mustela i zasłaniać słonko pieluszką tetrową..
Vetka czy śluz w kupce zawsze będzie oznaką nietolerancji laktozy?? Dotąd Jaśka kupki były rzadkie i trochę ciągnące, ale dzisiaj jeszcze rzadsza i do tego widoczny śluz :/ A cuchnie okrutnie :/ Nie ma wysypki i brzuszek też nie boli i miękki.. Wcześniej mały wypił herbatki koperkowej 60ml, może to po niej taka rzadziocha.. nie wiem :/
Jednorazowo śluz nie oznacza nic złego, może być efektem nawet tego, że coś nowego zjadłaś w ciągu ost 48h. Jesli brzuszek nie boli, kupy są robione z normalna czestotliwością to nie musi nic oznaczaćVetka czy śluz w kupce zawsze będzie oznaką nietolerancji laktozy?? Dotąd Jaśka kupki były rzadkie i trochę ciągnące, ale dzisiaj jeszcze rzadsza i do tego widoczny śluz :/ A cuchnie okrutnie :/ Nie ma wysypki i brzuszek też nie boli i miękki.. Wcześniej mały wypił herbatki koperkowej 60ml, może to po niej taka rzadziocha.. nie wiem :/
Asco
Ostatnio czytałam, że stosowanie kremów z wysokim sunblockerem nie jest za bardzo wskazane dla dziecka, ponieważ, całkowita blokada od słońca uniemozliwia wytwarzanie witaminy D, co też nie jest najlepsze.
tak się zastanawiam, moze krem, ale z mniejszym filtrem?
tak się zastanawiam, moze krem, ale z mniejszym filtrem?
futrzaku, mieliśmy ten sam problem. Młoda ma rozkoszne fałdeczki na udkach + ABS, czyli Absolutny Brak Szyi ;-) i niezłego serdelka wokół tego "braku". No i teraz po każdejzauważyłam w fałdce szyjnej spore zaczerwienienie:-( czy ten tormentiol będzie odpowiedni? czy po prostu zasypywać?
a wydawało mi się że szyjkę dobrze pielęgnuję:-(
kąpieli mocno ją tam zasypuję mąką ziemniaczaną (przesypałam do solniczki z wielkimi dziurkami :-)), a uda i pachwiny przesypuję mąką po każdej prawie zmianie pampka. I pomaga bardzo, nic się nie odparza. Tylko ubaw mamy okrutny, że najpierw "solimy" naszego kurczaka, a potem będziemy jeść :-)
A co do kremów z filtrem - mnie dziś w aptece na pytanie o krem z filtrem + 50 dla mojego niemowlaka odpowiedziała, że ma tylko z filtrami 20, bo takie są zatwierdzone dla małych niemowlaczków, żeby produkowały witaminę D3 . Skąd takie rewelacje wzięła, nie mam pojęcia. W innej aptece kupiłam Mustelę.
Sunbloker to krem z filtrem mineralnym 50+Asco no tych sunblocerow to juz nawet w aptece nie mieli jak chciałam kupic.
reklama
Asco
Bosa - tutaj w Kanadzie też się tym mówi, żeby nie stosować tak mocnych filtrów, które wstrzymują wytwarzanie wit.D.