reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Tulip ja juz dwa razy walczyłam z odparzeniami,raz wina były chusteczki a drugi raz pampki i chyba upał,odstawiłam firme pampers i jest ok

reklama
Dziewczyny co z jazdą autem bez klimy w takie ciepłe dni. Wiadomo, że najpierw trzeba auto przewietrzyć, ale co potem. Lekki nadmuch chłodnego powietrza czy lekko uchylone szyby i tak nie wychłodzą auta, które non stop się nagrzewa. Dziś po pół godzinki jazdy młody miał buźkę rozgrzaną a bodziaka wilgotnego od potu. Boję się, że może się przegrzać bidulek, zwłaszcza, że teraz będzie coraz cieplej.

Z fałdkami na szyjce mam ten sam problem, zaczerwienione i zlewa sie tam czasem mleko. od razy przemywam to wacikiem z przegotowana woda i potem po wysuszeniu zasypuje. Ogólnie zaczynam już używać śliniaczków:) bliżej szyi nam dochodzą niz pieluszki tetrowe:)

Jak Was tak czytam to sie ciesze ze moje dziewczynki na nic nie sa uczulone. Pampki miałysmy oryginalne, Huggisy, Happy i nawet z biedronki a chusteczki: huggis, pampers, biedrobka, z rossmanna i bobini. Na kremy, oliwki czy zele do kąpieli tez nie sa uczulone:) Nie wyobrazam sobie jakby kazda z nich miała miec co innego....puki co wystarczy mi ze kazda ma inne mleko:) Choc Pani dr zaleciła pomału wracac Oliwce do Nan:) zostały nam jeszcze 2 op.bebilonu:)

Magdzior chyba najlepsza jednak będzie klima w takie upalne dni, bo o ile teraz jeszcze zanim sie wsiądzie można trochę przewietrzyć, to latem już chyba nic nie pomoże..

Tulipku wielkie dzięki za tego linka!! Na spacerze zaliczyliśmy 3 apteki i nie było tej Musteli :/ Pokazywali mi tylko Ziajkę albo AA, a na nich napisane "zalecane od 6 miesiąca", więc już zamawiam na allegro, a do tego czasu będę smarować próbką kremu nawilżającego Mustela i zasłaniać słonko pieluszką tetrową..

Vetka czy śluz w kupce zawsze będzie oznaką nietolerancji laktozy?? Dotąd Jaśka kupki były rzadkie i trochę ciągnące, ale dzisiaj jeszcze rzadsza i do tego widoczny śluz :/ A cuchnie okrutnie :/ Nie ma wysypki i brzuszek też nie boli i miękki.. Wcześniej mały wypił herbatki koperkowej 60ml, może to po niej taka rzadziocha.. nie wiem :/

Vetka czy śluz w kupce zawsze będzie oznaką nietolerancji laktozy?? Dotąd Jaśka kupki były rzadkie i trochę ciągnące, ale dzisiaj jeszcze rzadsza i do tego widoczny śluz :/ A cuchnie okrutnie :/ Nie ma wysypki i brzuszek też nie boli i miękki.. Wcześniej mały wypił herbatki koperkowej 60ml, może to po niej taka rzadziocha.. nie wiem :/
Jednorazowo śluz nie oznacza nic złego, może być efektem nawet tego, że coś nowego zjadłaś w ciągu ost 48h. Jesli brzuszek nie boli, kupy są robione z normalna czestotliwością to nie musi nic oznaczać:)

Ostatnio czytałam, że stosowanie kremów z wysokim sunblockerem nie jest za bardzo wskazane dla dziecka, ponieważ, całkowita blokada od słońca uniemozliwia wytwarzanie witaminy D, co też nie jest najlepsze.
tak się zastanawiam, moze krem, ale z mniejszym filtrem?

zauważyłam w fałdce szyjnej spore zaczerwienienie:-( czy ten tormentiol będzie odpowiedni? czy po prostu zasypywać?

a wydawało mi się że szyjkę dobrze pielęgnuję:-(
futrzaku, mieliśmy ten sam problem. Młoda ma rozkoszne fałdeczki na udkach + ABS, czyli Absolutny Brak Szyi ;-) i niezłego serdelka wokół tego "braku". No i teraz po każdej
kąpieli mocno ją tam zasypuję mąką ziemniaczaną (przesypałam do solniczki z wielkimi dziurkami :-)), a uda i pachwiny przesypuję mąką po każdej prawie zmianie pampka. I pomaga bardzo, nic się nie odparza. Tylko ubaw mamy okrutny, że najpierw "solimy" naszego kurczaka, a potem będziemy jeść :-)

A co do kremów z filtrem - mnie dziś w aptece na pytanie o krem z filtrem + 50 dla mojego niemowlaka odpowiedziała, że ma tylko z filtrami 20, bo takie są zatwierdzone dla małych niemowlaczków, żeby produkowały witaminę D3 :baffled:. Skąd takie rewelacje wzięła, nie mam pojęcia. W innej aptece kupiłam Mustelę.

reklama
Do góry