reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Jaki polecacie krem przeciwsłoneczny dla naszych bobasow? ja myslałam o jakims sun blocku ale w aptece powiedzieli ze juz takich nie ma.

114402
100 ml kupiłam za 29 zł, Nadie uczuliła oliwka bambino, krem do pupy Hipp i żej J&J wiec teraz nie ryzykuje i jadę na kosmetykach aptecznych; do kapieli oilatum, do buzi iwostin, do pupy w razie podraznienia tormentiol

chusta nie obciąża kręgosłupa dzieciaczka pod warunkiem dobrego zawiązania... wszelkie sztywne nosidełka nie są zalecane w ogóle a juz na pewno nie na całodzienne wyprawy po górach... chyba że nosidełka "azjatyckie" - one zachowują się jak chusty...

Vetka zastanawiam się, czy jakieś powikłania mogą być w związku z tym, że stosuje się ten krem u dziecka poniżej 6 m-ca życia, jeśli w ulotce Solecrinu jest napisane, żeby używać u dzieci powyżej 6 m-ca życia. Po co są te restrykcje wiekowe?

Testy na dzieciach od 1 m-c są koszmarnie drogie. Jesli jest dopuszczony od 6 m-c to tak naprawde mozna stosować od poczatku (ten krem polecił mi mój pediatra). A np. tormentiol wogóle nie jest dopuszczony do stosowania u niemowląt a moja mała miała nim wysmarowana dupkę już w szpitalu jak sie odparzyła.

reklama
Ja wczoraj zakupilam 50 ml musteli 50+ bo ma filtr mineralny podobno najlepszy dla takiego malucha. Fakt faktem xe zaplacilam 49 zl po znizce. Mam nadzieje ze jej nie uczuli, dzis posmaruje buzke pierwszy raz

Do góry