reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

za to te z C&A sa mniejsze;)

u nas to roznie z ciuszkami bo czesto w jednym miejscu sa dobre a w drugim za małe albo za duze:/ no dzis ubrałam jej pajaca na 74 i nogawki na styk sa a rekawki za długie i dekolt szeroki.

reklama
No potwierdzam tezę, że ubranka z H&M rosną z maluchami :D My prawie od początku chodziliśmy w bodach aż do 6m. A z Tesco to nie wiem, bo mieliśmy tylko ze 2 pary śpiochów i nie pamiętam... U nas też bluzeczki zawsze pasują z mniejszą rozmiarówką. Więc to zależy od wszystkiego chyba... I się przez to wkurzyłam, bo dostaliśmy świetne spodnie zimowe na szelkach r 9m/74cm I ledwo się zmieściliśmy, a w sumie to i nie do końca... Jednego guzika po boku nie mogłam zapiąć...

Nie wiem gdzie postawić to pytanie a na tym wątku jest trochę rożnych pytań to sie zdecydowałam tu:-)

Dziewczyny jak śpią teraz wasze maluchy w nocy?
Gabrys budzi mi sie ciagle i wiem ze nie jest głodny a pic nie chce. Zasypia ok. 20-stej sam w lozeczku, ale już ok 23-ciej płacze wiec ja go głaszcze śpiewam i zasypia na kolejne 2 godziny. Potem budzi sie i płacze wiec przeważnie ląduje u nad w łóżku bo nie mamy już siły go uspokajac i wstawać do niego. I wtedy śpi z nami do ok. 5 rano kiedy sie budzi to dostaje cyca i śpi tak do 7 -mej. Wtedy już wstajemy w dzień nie śpi długo, przeważnie ma 2 drzemki razem jest to ok 3 godzin. Najpierw były to zeby a teraz to chęć spania razem z nami?? Dodam ze przesypial mi wcześniej noce jak był mniejszy i dostawał tylko cyca. A teraz na noc zjada 200 ml dosyć gęstej kaszki i nie śpi

Byłabym wdzięczna jakbyscie mi napisały jak to jest u was. Może to normalne a ja niepotrzebnie myśle ze on już powinnien dłużej w nocy spać.

Bartosz jest jeszcze karmiony piersią. Na noc ok 19.30 zjada ok 180ml odciągniętego mleczka i budzi się z płaczem w okolicach 23.00. Wtedy dostaje drugą taką porcję, którą pochłania w całości i od tego momentu błogo śpi do 7-8 rano. Dodam, że te dwie porcje wieczornego mleka, to jedyne jakie zjada, rano na śniadanie obowiązkowo musi być kaszka z łyżeczki, a po południu je jogurt.
W ciągu dnia mamy jedną drzemkę, trwa ok 2 godz.

Ostatnia edycja:
Ania dostaje ok. 18.30-19.00 150-180ml mm i śpi do 6.00 rano. Jak już budzi się w nocy to tylko wtedy,gdy jest chora albo zje w ciągu dnia mniej mleka. W dzień ma dwie drzemki,ale krótkie-ok. 40 minut, czasem 1 godzinkę.

u nas początki były super, Zuzia spała od 19 do 7 rano, nie wiedzieliśmy,że mamy dziecko. Potem był moment,że budziła się co godzinę, normalnie z zegarkiem w ręku. Ostatnio, jeszcze przed ząbkowaniem spała od 19 do około 4 rano, wtedy wypiła 120 mleka i spała czasem do 7 lub 8.30. Czasem budzi się nocy, gdy wypadnie jej smoczek lub chce się jej pić, ale zaraz odwraca się na bok i zasypia. Ostatnie trzy noce to koszmar, nie śpimy obie, ale wiem,że to z powodu ząbków.

Nasze nocki sa coraz gorsze:/
19.30-20.30 Kapiel i kolacja ok 150ml mleka,pierwszy płacz czesto juz po godzinie ale udaje sie uspic dalej,ok 23-24 wielki ryk o butle ,zjada 100-120ml,potem bywa roznie,jeszcze do niedawna była druga butla ok 4-5 i tez 100-120ml a od jakiegos czasu sa dwie ok 2 i 5:/dzis np niespała wcale od 3 do 5:/bywało ze pobudki były bez powodu nawet co 10 min to wtedy odstawiłysmy smoczka i sie polepszyło.To co teraz sie dzieje to masakra,jako noworodek spała nawet po 8h bez przerwy a teraz?szkoda gadac:(

Jasko około 19.30 dostaje butle około 150 mm czasem więcej, około 1-1.30 następna butla 150ml mm i gdzieś koło 7 rano. Wtedy też jest koniec spania. Dodam, że uwielbia robić sobie przerwy w spaniu nocnym. A tu godzinka harcowania, a to dwie albo nawet co godzina pobudki. MASAKRA! Trwa to już ze 3 miesiące!

reklama
Do góry