reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
madiu Tormentiol poleciła nam nasza pediatra, ona nie ma do niego zastrzeżeń, koleżanka pracująca w domu dziecka przy niemowlętach również go używa. Ja w swoim poście napisałam, że stosuję w awaryjnej sytuacji, nie na co dzień, jedynie jak pupa jest mocno czerwona. Wiem, że nie można go stosować profilakycznie. Na pewno posmarowanie raz czy dwa dziecku nie zaszkodzi, a efekt jest baaardzo szybki. DLatego uważam, że lepsze to niz mordowanie dziecka, bo przecież to ból straszny.
Sama nasza Vecia tutaj na forum dawno temu go polecała.
Z odparzeniami mam doświadczenie, bo starszy synek ciągle nam się odparzał:-( Wiecznie dupka czerwona i wtedy żadna maść, sudokremy, bepantheny, linomagi, alantany, nic nie pomagało, tym bardziej mąka ziemniaczana. Jeszcze wtedy nie wiedziałam, że można zastosowac tormentiol, pomagała nam robiona maść w aptece przepisana przez pediatrę

czyli jak z ubrankami co lekarz położna to pewnie inna opinia... ale masz racje jak bardzo źle to lepiej pomóc tak dziecku niż męczyć je

u mnie jest tak, Zosia pędzi z rozmiarówką do przodu a Hania stoi w miejscu - więc wymiana garderoby za niedługo będzie na porządku dziennym:-D ale jak zauważyłam Zosia jest w ubrankach o 1-2 rozmiary dalej niż Hania w jej wieku. Teraz nosimy 80, niektóre 74 jeszcze dobre, o niższej numeracji mogę zapomnieć, czasami i 86cm się zdarzy

Mai też często sie tyłeczek odparza, ale na co dzien smaruję Sudocremem albo Bepanthenem, a jeśli faktycznie posiedzi o minute za długo w kupsku to Tormentiol wchodzi do gry. Czytałam, że nie powinno się go stosować dłużej niż 4 dni, ze względu na bor w tej maści zawarty, ale żeby w ogóle go nie używać to już przesada.
Co do ciuchów młodej to od jakiegoś czasu jest 74, ale już z pajaców wyrasta (trzeci w przeciągu tygodnia odłożyłam na kupkę do oddania lub sprzedania), ale ubieram jej tez gatki dresowe na 2-4 m-ce :szok: Te rozmiarówki w różnych firmach i markach są nie do ogarnięcia.

u nas rozmiar 68-74 bluzeczki, ale spodnie musimy mieć na 86, strasznie szybko wyrasta ze spodni, czasem zakładamy parę razy i koniec:(

reklama
Do góry