reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

A to jego raczkowanie jest strasznie śmieszne, bo przeważnie nie raczkuje typowo jak powinno dziecko, ale czołga się jak żołnierz w okopach:-Dpękam ze śmiechu

haha Małgonia robi dokładnie tak samo:-Djak zabka podciaga sie na raczkach:-D mimo ze na łozku czy w wannie to normalnie potrafi raczkowac:tak:
Ja mała sadzałam czasem ale jak juz stabilnie sama umiała siedziec i tez sama umiała z siedzenia zmienic pozycja np na brzuszek,a jak tylko nauczyła sie porzadnie pełzac to i z raczkow zaczeła migiem siadac:tak:

reklama
Ancia- Nic sie nie martw, dzieciaczki maja czas na wszysatko pokolei, Olaf raczkuje, staje nawet bez trzymania sie, chodzi przy sciana, meblach i czym kolwiek ale nie sadze ze to wszystko musi byc juz w tym wieku:)) Moja mala byla calkiem inna niz on i tez jej sie nie spieszylo:) A mojej kuzynki maly ma roczek za tydzien i robi mniej wiecej to co Olaf tylko dopiero gdziec od 2-3 tyg. Daj mu czas i nawet niebedziesz wiedziala kiedy a bedzie chodzil!!!!!!!!!!!!!!

Ancia - ja uważam że skoro synek nie staje to nie powinnaś go sama stawiać ... on na prawdę do wszystkiego sam dojdzie:-) ponoć na samodzielne chodzenie dzieci mają czas do 18tego miesiąca życia:-) więc pozwól małemu rozwijać się w swoim tempie:-)

ja go nie stawiam tylko np jak go sadzam do wózka to on staje sam na nóżkach i nie chce usiąść, lub w ogóle jak go sadzam, albo jak biorę go przodem do siebie i sadzam na moich nogach żeby mu się odbiło to on wstaje.
I pochwalę Wam się, wczoraj usiadł wieczorem i dziś dwa razy sam, i jak kładę go na brzuszku to pełza do mnie, albo zabawek i wstaje na kolankach, i Emek powiedział że wtedy chwieje się jak żelki Haribo :-D

w takim razie muszę poprosić dziadka o drabinkę jakąś, żeby psa mudz zagradzać w innym pokoju, A Wikuś żeby pełzał po całym mieszkaniu lu na odwrót :-D

A Ani zrobiły się potworne odparzenia na pupci:eek: Nie wiem z czego-zawsze smaruję jej tyłeczek Sudocremem. Może to przez ząbkowanie? Jaś też tak miał jak był mały. Na razie pupcię wietrzymy , smarujemy Sudocremem. Próbowałam też Alantanem,ale bez skutku. Chyba tylko jeszcze została mi mąka ziemniaczana do wypróbowania:sorry:

Małgosia tez ma brzydka pupe od kilku dni i wysypke na tułowiu i dziwna ranke pod kolankiem,podejzewam skaze białkowa:(na pupcie niepomaga nawet mycie tylko woda:/

reklama
Spring spróbuj tormentiol, u nas nie ma problemu z pupcią, ale jak się zdarzy taki incydent, to używam awaryjnie. Maść jest tłusta, brudzi, ale działa rewelacyjnie. Po pierwszym smarowaniu widać różnicę. U nas na odparzenia żadne alantany czy linomagi nie działają.

Do góry