reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

A to jego raczkowanie jest strasznie śmieszne, bo przeważnie nie raczkuje typowo jak powinno dziecko, ale czołga się jak żołnierz w okopach:-Dpękam ze śmiechu

haha Małgonia robi dokładnie tak samo:-Djak zabka podciaga sie na raczkach:-D mimo ze na łozku czy w wannie to normalnie potrafi raczkowac:tak:
Ja mała sadzałam czasem ale jak juz stabilnie sama umiała siedziec i tez sama umiała z siedzenia zmienic pozycja np na brzuszek,a jak tylko nauczyła sie porzadnie pełzac to i z raczkow zaczeła migiem siadac:tak:

reklama
Ancia- Nic sie nie martw, dzieciaczki maja czas na wszysatko pokolei, Olaf raczkuje, staje nawet bez trzymania sie, chodzi przy sciana, meblach i czym kolwiek ale nie sadze ze to wszystko musi byc juz w tym wieku:)) Moja mala byla calkiem inna niz on i tez jej sie nie spieszylo:) A mojej kuzynki maly ma roczek za tydzien i robi mniej wiecej to co Olaf tylko dopiero gdziec od 2-3 tyg. Daj mu czas i nawet niebedziesz wiedziala kiedy a bedzie chodzil!!!!!!!!!!!!!!

Ancia - ja uważam że skoro synek nie staje to nie powinnaś go sama stawiać ... on na prawdę do wszystkiego sam dojdzie:-) ponoć na samodzielne chodzenie dzieci mają czas do 18tego miesiąca życia:-) więc pozwól małemu rozwijać się w swoim tempie:-)

ja go nie stawiam tylko np jak go sadzam do wózka to on staje sam na nóżkach i nie chce usiąść, lub w ogóle jak go sadzam, albo jak biorę go przodem do siebie i sadzam na moich nogach żeby mu się odbiło to on wstaje.
I pochwalę Wam się, wczoraj usiadł wieczorem i dziś dwa razy sam, i jak kładę go na brzuszku to pełza do mnie, albo zabawek i wstaje na kolankach, i Emek powiedział że wtedy chwieje się jak żelki Haribo :-D

w takim razie muszę poprosić dziadka o drabinkę jakąś, żeby psa mudz zagradzać w innym pokoju, A Wikuś żeby pełzał po całym mieszkaniu lu na odwrót :-D

A Ani zrobiły się potworne odparzenia na pupci:eek: Nie wiem z czego-zawsze smaruję jej tyłeczek Sudocremem. Może to przez ząbkowanie? Jaś też tak miał jak był mały. Na razie pupcię wietrzymy , smarujemy Sudocremem. Próbowałam też Alantanem,ale bez skutku. Chyba tylko jeszcze została mi mąka ziemniaczana do wypróbowania:sorry:

Małgosia tez ma brzydka pupe od kilku dni i wysypke na tułowiu i dziwna ranke pod kolankiem,podejzewam skaze białkowa:(na pupcie niepomaga nawet mycie tylko woda:/

reklama
Spring spróbuj tormentiol, u nas nie ma problemu z pupcią, ale jak się zdarzy taki incydent, to używam awaryjnie. Maść jest tłusta, brudzi, ale działa rewelacyjnie. Po pierwszym smarowaniu widać różnicę. U nas na odparzenia żadne alantany czy linomagi nie działają.

Do góry