reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Wredniak jak mi braknie czcowego to Magosia dostaje bebiko i jest ok a w smaku jest duzo lepsze niz np humana czy bebilon comfort;)
Scarletka jesli viburcol jest lekiem homeopatycznym to niektore apteki moga robic problem bo jakis czas temu zmieniły sie przepisy i nie wolno im sprzedawac homeopatow bez zalecen lekarza,miałam ten problem w ciazy z czyms na mdłosci.

reklama
Dziewczyny mam pytanie, bo chcą mnie zagryźć, czy czopki Viburcol kupujecie na receptę? Ja używam ich od samych narodzin Bartka przy kolkach, teraz ząbkowaniu i pierwsze słyszę żeby były na receptę. Sprzedają bez słowa w każdej aptece. Znajoma mówi, że jestem wyjątkiem:sorry2:

Bo 4 lata temu (jak Jaś był mały) były one do kupienia bez recepty. Teraz niestety są na receptę. Mój lekarz za każdym razem jak wypisuje receptę też nie może nadziwić się,że tak się to pozmieniało:szok:

malina - wg mojej wiedzy dziecko powinno jak najdłużej chodzić na boso/ew w skarpetkach lub miękkich bucikach... no i także jak najdłużej powinno chodzić samo przy meblach (w sensie samo przy meblach a nie za rączki)... zwróć uwagę że gdy prowadzisz za dwie rączki to dziecko czuje się stabilnie i wygina bioderka w różne strony i wykrzywia plecki.

Malina tak,tak Futerko dobrze pisze,nie powinno sie dziecka za duzo prowadzac za raczki chocby dlatego ze musi samo dojsc do tego jak sie chodzi a inaczej to ciagle bedzie sie bało,mam przykład na znajomych ktorych dziecko wiecznie prowadzane za raczki w wieku chyba 2lat bało sie samo chodzic a do tego jeszcze tatus miał prawie dwa metry wiec kregosłup mu siadł całkowicie,a mały na spacerach zamiast chodzic chciał raczkowac a w wozku siedziec tez nieznosił,to była mordega.

Dziewczyny czy przy zabkowaniu moga wystapic wymioty? bo Małgonia wczoraj i dzis po kolacji obdarzyła mnie pieknym pawiem:/ a dzis zauwazyłam zabka,czy to moze miec cos wspolnego? a moze to od opicia sie wody podczas fikania w kapieli?:/

Dziewczyny czy przy zabkowaniu moga wystapic wymioty? bo Małgonia wczoraj i dzis po kolacji obdarzyła mnie pieknym pawiem:/ a dzis zauwazyłam zabka,czy to moze miec cos wspolnego? a moze to od opicia sie wody podczas fikania w kapieli?:/

gorączka, kaszel, katar,biegunka.. to pewnie wymioty też mogą być:sorry:

reklama
Do góry