reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny moje Kochane.
Mam pytanie za milion dolarów :-) może już był temat o tym, ale nie mam czasu szukać.
Jakie mleka piją Wasze dzieciaki?
Bo moja Gabi od samego początku pije Bebilon 2.. zastanawiam się nad zmianą na Bebiko, bo jest tańsze, a podobno skład ten sam.. no właśnie podobno może któraś z Was wie czym się one róznią?

nie wiem czy sie różnią, ale straszy synek pił bebiko od 1 roku do ukończenia 3 lat. Nie brakowało mu przez ten czas żadnych składników odżywczych, świetnie sie na nim rozwijał, nie miał nigdy anemii, nie chorował, wagowo był w sam raz. Mleko cenowo ok, dobrze się rozpuszcza i jak na mm smak ma dobry. Było to jedyne mleko którym moje dziecko nie pluło.

reklama
Ja również słyszałam, że te mleka to tylko smakiem się różnią. Ale jak pójdziesz do sklepu jakieś kupić to możesz porównać sobie ich skład.
A tak na marginesie to jakiś czas temu moja znajoma powiedziała, że jak wprowadzała swojej córeczce mleko to kupiła bebiko bo tańsze, ale podono okropne w smaku. I zieniła na bebilon. Ale ja tam nie wie ile w tym prawdy, mój WIktor pije Nan Pro i mi też nie smakuje to mleko, a Wiktorek pije je od początku i na widok butli cieszy się :-D

wredniak - zmieniłam Zosi bebilon na bebiko z tych samych powodów i nie było problemu:tak: oba mleka odpowiednie dla dziecka, nie ma się co szczypać;-)

wredniak Hanulka u nas też była na bebiku, teraz już nie chce mm, tylko zwykłe. A Zosia gardzi mm, ale w pogotowiu mamy właśnie bebiko;-)

Wredniak, ja przeszlam z Bebilonu na Bebiko jeszcze będąc na "jedynce". Jak porównywałam skład to wyglądał tak samo. Gaba piła obydwa tak samo chętnie.

Scarletta ja podawałam małemu i Bebiko i Bebilon i skład jest identyczny , różnią się tylko ceną i opakowaniem :).

Wredniak Bebilon tak jak i Bebiko nie mają probiotyków a jedynie prebiotyki wspomagające florę bakteryjną w jelitach i właśnie dlatego przeszłam na NAN Pro :).

Dziewczyny mam pytanie, bo chcą mnie zagryźć, czy czopki Viburcol kupujecie na receptę? Ja używam ich od samych narodzin Bartka przy kolkach, teraz ząbkowaniu i pierwsze słyszę żeby były na receptę. Sprzedają bez słowa w każdej aptece. Znajoma mówi, że jestem wyjątkiem:sorry2:

reklama
Do góry