reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Kasia No tak ale do przetarcia dziecku buzi przy pleśniawkach, używa się naprawdę niewielkich ilości moczu i to raczej za szkodzić dziecku.Co innego picie moczu a co innego przecieranie oparzeń ,ran czy pleśniawek :) i w tym wypadku mocz jest naprawdę skuteczny :). Jeśli moje dziecko będzie miało pleśniawki to na pewno wypróbuje tą metodę :) Wiesz ja znam matki lekarki które dzieci nie szczepią bo szczepionki szkodzą.Ja uważam że we we wszystkim trzeba mieć umiar :). Pica moczu raczej nie polecam i sama bym tego nie zrobiła :).
Dove Wisze bo antybiotyki to tak naprawdę powinno się stosować w ostateczności :). Wolałabym mieć pediatrę który jest przeciwny antybiotykom niż takiego który podaje przy byle katarku. O skuteczności leków homeopatycznych też się przekonałam na własnej skórze :).

Tak że wszystko z umiarem i rozsądkiem :)

Ostatnia edycja:
reklama
No ja tez nie jestem za antybiotykami ale czasami niestety trzeba. Byl juz taki przypadek ze nie dala dziecku antybiotyku a to niestety dzieki temu wyladowalo w szpitalu bo stwierdzala ze nie trzeba no i niestety wywolala sie wieksza infekcja.
Oczywiscie nalezy unikac ale czasami trzeba podac. Moj starszy syn dostawal antybiotyki z 3 razy do 1roku zycia a potem to chyba 2 razy ( ale dodam ze pewnie te 2 ostatnie nie byly by potrzene ale tu w szkocji lekarze jak juz daja to albo poracetamol albo antybiotyk i nie daja zadnych dodatkowych) Moj G raz dostal antybiotyk i zapytal sie o oslonowe a lekarz na niego sie ze zdziwieniem popatrzyl i powiedzial -co to i po co?

Pinka - ja moze jestem z tych jednak nieliczych ale wierze w medycyne natyralna ( moja rodinka jej urzywa) ziolka i inne. Sama stawiam banki lekarske ( tata mnie nauczyl) Kiedys jak miala ostre zapalenie oskrzeli tata zrobil mi banki ciete ( lekko przeciol skore i tam postawil banke) Ponoc z plecow wyszly skrzepy krwi i od tamtej pory juz ponad 25 lat nie mialam nic na oskrzelach :)

Co do metod to tez znam przypadki odczarowan czy zazegnywnia rozy ale to juz inna historia ;-)

Chyba jestem niereformowalna ale w cos tam jednak wierze medycyny naturalnej :)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie...

Karmię Piotrusia 2x na dobę cyc reszta to obiadek/deser/kaszka/mm. jakie kupy powinien robić? Na początku gdy wprowadzałam pokarmy stałe robił 1x dziennie zbitą/twardą qpę... Teraz robi 2-3x dziennie i w większości nie jest to zbitej konsystencji a takiej "rzadszej" :-) Pytam, bo nie wiem czy powinnam się z tym konsultowac pediatry czy może tak po prostu jest...

U nas było identycznie Futrzaczku :) Jak zaczęliśmy przygodę z obiadkami to kupa była jedna nad ranem i twarda, a teraz to czasem i 3-4 na dzień, czasem bob, a czasem taka rzadzizna, że body do śmieci leci ;)

A ja mam pytanko z innej beczki ;) Jasiek zaczyna chodzić tzn. trzymany za rączki stawia pierwsze kroczki i czy na te pierwsze próby chodzenia potrzebne są butki, czy lepiej pozostawić swobodną stópkę?? Zastanawiam się nad takimi zwykłymi usztywnianymi kapciami :) Będę wdzięczna za rady i opinie..

reklama
Do góry