reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny dzieki za podpowiedzi. Z tego wszystkiego sklaniam sie sadzic ze moze to byc ( jak to jeszcze moja jedna kol napisala : pokrzywka) wiec cos boglo go uczulic. Od lekarki dostalam krem niby na zaogniona skore i infekcje zarazkami typu : Candidia albicans i musze dzisiaj stwierdzic ze juz mu powoli przechodzi i robi sie bledsze.
Co do lekarza to nic nie powiedziala w gabinecie bylam z 3 minuty , zobaczyla-pomyslala i wypisala recepte :sorry2:

wredniak - co do plesniawek to w pl macie inne kremy wiec nie wiem ale jest stary sposob o kturym dziewczyny na moim forum pisaly : przecieranie moczem dziecka ( niestety nie powiem na ile to pomaga ale ponoc skuteczne ) A rozpoznanie jest takie ze dziecko na jezyku i na okolicznych tkankach miekkich w buzi ma bialy nalot totez biale male krosteczki. Zmniejsza sie apetyt albo dziecko wogole przestaje jesc.

reklama
Tylko nie przecierajcie, buźki moczem !!! To sposoby rodem z średniowiecza, no i szkodliwe dla zdrowia. Moja babcia takie rady dawała (myślałam, że się ze wstydu zapadnę pod ziemię)

Kasia tylko wspomnialam - sama nie robilam choc sposob jest stary taka racja . A co do moczu to jest urzywany w profilaktyce roznego rodzaju ale musi byc przebadany i zdrowy jest to urynoterapia. Jedni pija inni wkraplaja sobie do oczu ( znam takie oboby) im to akurat pomagalo- dziewczyny na moim forum w szkocji tez sobie chwalily ale ja nie mam porownania. Co do moczu sama mam zdanie takie ze sama go w medycynie domowej nie bede urzywac ale sa tacy co to robia.
Jest wiele metod babcinych ktore jednak popieram i moim zdaniem sadze ze sie sprawdzaja- jestem troche starej daty :zawstydzona/y::-).

Kasia Faktycznie leczenie moczem jest już stare :) ale niby dlaczego miałoby być szkodliwe dla zdrowia ?! Mocz zdrowego człowieka nie jest szkodliwy dla zdrowia , po za tym do przetarcia używa się nie wielkiej ilości moczu :).Co innego picie moczu :). To mój wypróbowany sposób na wszelkie oparzenia i jest naprawdę skuteczny :). Znam ludzi którzy stosują tą metodę na pleśniawki i jest skuteczna :). Dobry też jest aftin albo nystatyna jak dziewczyny napisały.

Ostatnia edycja:
patris- wlasnie gdzies kiedys wyczytalam ze dobry jest odkazajaco tak jak piszesz : rany i te inne.

koncia- A co do metod to chodzilo mi bardziej o take jak : stawianie baniek lekarskich, babka lancetowata na rany i tym podobne ( ziololecznictwo i take sprawy) pewnie i jeszcze inne tyko teraz do glowy mi nie wchodza.

Ja też znam takie dziwne historie o urynoterapii i innych wynalazkach. Może i jestem na tym punkcie wrażliwa ale, to szkoła mojej mamy (lekarz), ona jest baaaardzo przeciwna takim praktykom. A jak jej pacjent chwali się piciem moczu to odsyła do znachora skoro to im pomaga to po groma przyszli po radę i recepty?
patris mocz zawiera wiele substancji szkodliwych których nasz organizm się pozbywa w taki lub inny (twardszy ;-)) sposób. Przecież jak nerki przestają działać to człowiek umiera z zatrucia...

Co lekarz to tez inaczej. Moja lekarka z pl ( pediatra) to ona troszke przegina w druga strone bo jest bardziej za naturalnymi metodami i by juz dziecku przepisac antybiotyk bo naprawde potrzebuje to czeka do konca az juz nie ma innego wyjscia albo juz sie jest w szpitalu. Jak mi kazala kupic leki na rozne dolegliwosci to pani w aptece nie miala zadnego...i tylo skomentowla ze na jakiegos homeopate trafilam :-D i chyba z wiekem jej juz coraz gozej bo jak mnie leczyla to chyba taka az nie byla.

reklama
no to ja swoje 2 groszunie wcisne i powiem wam ze sama jestem przykładem leczenia ucha własnym moczem!!!!! i działa

moja ciocia jak miałam 9 lat przebijała mi uszy na tak zwanego ziemniaka dostałam zlote kolczyki itp.....ale nikt nie podejrzewał ze ja na złoto bede uczulona............. po kilku dniach mosze uszy tak spuchły a z tyłu porobiły sie tak jak by sine kule z czym w srodku bolało jak nie wiem co lekarka chciała mi to na koncu usunąc bp zadne kremy leki nie działały... i wtedy babcia kazała mi to własnym moczem przemywac i zeszło po tygodniu!!!!!!!!!!!

takze wszytsko z umiarem i z głowa a bedzie ok............ nasz narud to lekomani i jak nie dostaniemy jakis leków to już jest klops w medycyne naturalne cięzko nam uwierzyć....

Do góry