reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny dzieki za podpowiedzi. Z tego wszystkiego sklaniam sie sadzic ze moze to byc ( jak to jeszcze moja jedna kol napisala : pokrzywka) wiec cos boglo go uczulic. Od lekarki dostalam krem niby na zaogniona skore i infekcje zarazkami typu : Candidia albicans i musze dzisiaj stwierdzic ze juz mu powoli przechodzi i robi sie bledsze.
Co do lekarza to nic nie powiedziala w gabinecie bylam z 3 minuty , zobaczyla-pomyslala i wypisala recepte :sorry2:

wredniak - co do plesniawek to w pl macie inne kremy wiec nie wiem ale jest stary sposob o kturym dziewczyny na moim forum pisaly : przecieranie moczem dziecka ( niestety nie powiem na ile to pomaga ale ponoc skuteczne ) A rozpoznanie jest takie ze dziecko na jezyku i na okolicznych tkankach miekkich w buzi ma bialy nalot totez biale male krosteczki. Zmniejsza sie apetyt albo dziecko wogole przestaje jesc.

reklama
Tylko nie przecierajcie, buźki moczem !!! To sposoby rodem z średniowiecza, no i szkodliwe dla zdrowia. Moja babcia takie rady dawała (myślałam, że się ze wstydu zapadnę pod ziemię)

Kasia tylko wspomnialam - sama nie robilam choc sposob jest stary taka racja . A co do moczu to jest urzywany w profilaktyce roznego rodzaju ale musi byc przebadany i zdrowy jest to urynoterapia. Jedni pija inni wkraplaja sobie do oczu ( znam takie oboby) im to akurat pomagalo- dziewczyny na moim forum w szkocji tez sobie chwalily ale ja nie mam porownania. Co do moczu sama mam zdanie takie ze sama go w medycynie domowej nie bede urzywac ale sa tacy co to robia.
Jest wiele metod babcinych ktore jednak popieram i moim zdaniem sadze ze sie sprawdzaja- jestem troche starej daty :zawstydzona/y::-).

Kasia Faktycznie leczenie moczem jest już stare :) ale niby dlaczego miałoby być szkodliwe dla zdrowia ?! Mocz zdrowego człowieka nie jest szkodliwy dla zdrowia , po za tym do przetarcia używa się nie wielkiej ilości moczu :).Co innego picie moczu :). To mój wypróbowany sposób na wszelkie oparzenia i jest naprawdę skuteczny :). Znam ludzi którzy stosują tą metodę na pleśniawki i jest skuteczna :). Dobry też jest aftin albo nystatyna jak dziewczyny napisały.

Ostatnia edycja:
patris- wlasnie gdzies kiedys wyczytalam ze dobry jest odkazajaco tak jak piszesz : rany i te inne.

koncia- A co do metod to chodzilo mi bardziej o take jak : stawianie baniek lekarskich, babka lancetowata na rany i tym podobne ( ziololecznictwo i take sprawy) pewnie i jeszcze inne tyko teraz do glowy mi nie wchodza.

Ja też znam takie dziwne historie o urynoterapii i innych wynalazkach. Może i jestem na tym punkcie wrażliwa ale, to szkoła mojej mamy (lekarz), ona jest baaaardzo przeciwna takim praktykom. A jak jej pacjent chwali się piciem moczu to odsyła do znachora skoro to im pomaga to po groma przyszli po radę i recepty?
patris mocz zawiera wiele substancji szkodliwych których nasz organizm się pozbywa w taki lub inny (twardszy ;-)) sposób. Przecież jak nerki przestają działać to człowiek umiera z zatrucia...

Co lekarz to tez inaczej. Moja lekarka z pl ( pediatra) to ona troszke przegina w druga strone bo jest bardziej za naturalnymi metodami i by juz dziecku przepisac antybiotyk bo naprawde potrzebuje to czeka do konca az juz nie ma innego wyjscia albo juz sie jest w szpitalu. Jak mi kazala kupic leki na rozne dolegliwosci to pani w aptece nie miala zadnego...i tylo skomentowla ze na jakiegos homeopate trafilam :-D i chyba z wiekem jej juz coraz gozej bo jak mnie leczyla to chyba taka az nie byla.

reklama
no to ja swoje 2 groszunie wcisne i powiem wam ze sama jestem przykładem leczenia ucha własnym moczem!!!!! i działa

moja ciocia jak miałam 9 lat przebijała mi uszy na tak zwanego ziemniaka dostałam zlote kolczyki itp.....ale nikt nie podejrzewał ze ja na złoto bede uczulona............. po kilku dniach mosze uszy tak spuchły a z tyłu porobiły sie tak jak by sine kule z czym w srodku bolało jak nie wiem co lekarka chciała mi to na koncu usunąc bp zadne kremy leki nie działały... i wtedy babcia kazała mi to własnym moczem przemywac i zeszło po tygodniu!!!!!!!!!!!

takze wszytsko z umiarem i z głowa a bedzie ok............ nasz narud to lekomani i jak nie dostaniemy jakis leków to już jest klops w medycyne naturalne cięzko nam uwierzyć....

Do góry