reklama
ma_dzi_ulka
Mama Julki i Olafa
Co do chlopcow to ja tez sciagam przy kazdej kapieli po troszku chociaz slyszalam przerozne opinie!!!!
A u nas jedzonko tak:
7-8 - 180ml mm
11-12 - kaszka lub owoce
14-15 - obiadek (roznie:wlasnej roboty lub sloiczek)
16-17 - 180ml mm
20 - 210ml mm
Maly wazy lekko ponad 8kg.
A u nas jedzonko tak:
7-8 - 180ml mm
11-12 - kaszka lub owoce
14-15 - obiadek (roznie:wlasnej roboty lub sloiczek)
16-17 - 180ml mm
20 - 210ml mm
Maly wazy lekko ponad 8kg.
No Kasia, ty to młodej jedzenia nie żałujesz ;-)
Oczywiście, że nie Moje dziecko kocha jeść i to od samego początku (w brzuszku też budziło się dopiero na obiad) a takie solidne te porcje bo jak mniejsze to mam awanturę zaraz, no i bywa też tak, że się nie wyrabiam z łyżeczką. Zośka szybciej je niż ja podaję.
K
koncia
Gość
magula, jak Maciuś urósł tak na piersi, to bym się nie przejmowała, widocznie tak jego uroda, a ty miałaś bardzo pożywny pokarm
Mój Maksiu z tych większych, ważony 5 dni temu miał 10.170 g
Mi lekarka kazała wprowadzić w 4 miesiącu pokarmy stałe zamiast mleczka, bo utuczyłam szkraba MM, co nie było trudne, bo ma brzuszek bez dna. Trzymałam się proporcji podanych na opakowaniu mleka. Niestety od początku mieliśmy problem ze stałymi pokarmami, bo Maks ma alergię nawet na marchewkę...
Do zeszłego miesiąca przybierał 1kg miesięcznie, teraz przybrał 700g, więc zwolnił. Na szczęście jest (nad)ruchliwym dzieckiem i już mniej się martwię jego wagą. Wzrost ma idealnie proporcjonalny do gabarytów.
A u nas z jedzonkiem wygląda teraz tak: przez całą dobę 660ml MM, mały słoiczek owoców+4 miarki kleiku i około 200g obiadku (piszę około, bo sama mu mieszam składniki).
Mój Maksiu z tych większych, ważony 5 dni temu miał 10.170 g
Mi lekarka kazała wprowadzić w 4 miesiącu pokarmy stałe zamiast mleczka, bo utuczyłam szkraba MM, co nie było trudne, bo ma brzuszek bez dna. Trzymałam się proporcji podanych na opakowaniu mleka. Niestety od początku mieliśmy problem ze stałymi pokarmami, bo Maks ma alergię nawet na marchewkę...
Do zeszłego miesiąca przybierał 1kg miesięcznie, teraz przybrał 700g, więc zwolnił. Na szczęście jest (nad)ruchliwym dzieckiem i już mniej się martwię jego wagą. Wzrost ma idealnie proporcjonalny do gabarytów.
A u nas z jedzonkiem wygląda teraz tak: przez całą dobę 660ml MM, mały słoiczek owoców+4 miarki kleiku i około 200g obiadku (piszę około, bo sama mu mieszam składniki).
Małgoska czasem jak siedzi buja sie w przod i w tył ,jak dziecko z choroba sieroca,czy Wasze maluchy tez tak maja?czy to normalne?
Magula mysle ze poprostu taka uroda Twojego synka bo moja niunia je podobnie jak Twoj i wazy ledwo 6,5kg
Magula mysle ze poprostu taka uroda Twojego synka bo moja niunia je podobnie jak Twoj i wazy ledwo 6,5kg
ma_dzi_ulka
Mama Julki i Olafa
Ola - Olaf tez sie czasem tak buja i z tego co pamietam Julka mi sie tez tak bujala i tez mialam jakies dziwne mysli)
magdzior1985
Fanka BB :)
U nas zazwyczaj było 2x 200ml BP + kaszka na 100ml BP, a od paru dni jest mleczny dramat - na śniadanie max 150ml a na kolcje 50-80ml. Na szczęście kaszka, obiadek i owoce wchodzą ładnie. Myślę, że smoczek podrażania obolałe dziąsełka i stąd problemy z jedzeniem.
reklama
A ja mam taki maly problem ze skora Mestwinka. Kurcze nie mam pojecia od czego jest taka czerwona. Poczatkowo byly krostki i lekko czerwone i myslalam ze to na zeby bo zbieglo sie to z czasem wyzynania sie jedynki ale po 2 tyg wysypka przerodzila sie w czerwona plame. Od lekarza dostalam krem i zobacze czy podziala ale jak narazie nie ma zmian w wygladzie. Moze ktoras z was ma pomysl od czego sie tak porobilo. Wklejam zdjecie sorki za jakosc ale ciezko mu zrobic bylo.
Załączniki