reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Mam problem,od jakiegos czasu Małgoska ma ciagle takie małe krostki wokoł oczu,na dolnej powiece przy samych rzesach i w wewnetrznym kaciku gornych powiek,

olcia - Natka też ma właśnie takie krostki, tylko po zewnętrznej stronie powiek i pod oczkami, oczka trze ale nie jakoś przesadnie i nie czerwienia jej się, też jestem ciekawa co to takiego

reklama
POMOCY

Drogie mamy, jakis tydzien temu w szyscy w naszym domu dostali dziwnej wysypki, najpierw powiedziano nom za to jakies uczulenie byc moze zbyt duza wilgoc w domu albo cos. Niestety bylo coraz gorzej. na ponownej wizycie zdiagnozowal lekarz ze to swierzb i dostalismy masc INFECTOSCAB zaznaczalAM ze jeszcze karmie piersia ale lekarz powiedzial ze to nic i kazal sie nasmarowac i malego tez na 12 godzin a potem zmyc. wiec tak dzis zrobilam . ale zajrzalam do ulotki i tam jest ze mam przestac karmic przez 5 dni. ciezko mi bylo malucha odstawic od cyca bo bardzo plakal jak zamiast jak zwykle piersi dostal butle i nie qwiem czy po 5 dniach jeszcze wroce do karmienia a poki to mozliwe chcialabym zeby mal;uch ssal jeszcze cyca. CO RoboiC???? moze ktoras z was miala jakies doswiadczenia z tym lekim i wie czy rzeczywiscie treba odstawic tak jak pisze w ulotce czxy jak mowi lekarz nie przejmowac sie i karmic. Ps sorki za bledy ele pisze z malym na kolanach i troszke mi pomaga pisac łobuziatko moje kochane

madiu - ja bardziej ufam lekarzowi, sama zażywam teraz leki, których wg ulotki przy karmieniu nie można, ale mi pozwolili więc biorę i karmię

możesz też odciągać pokarm 5 dni i wylewać żeby utrzymać laktację

Ja miałam na poczatku TT reczny,moze byc na okazjonalne wypadki;) ale jak wyszło ze musze nonstop odciagac to szybko kupiłam Medele mini electric,uzywana, jest niezawodna,niezamieniłabym na nic innego;)nowej bym nie kupiła bo okropnie droga.

Ja miałam na poczatku TT reczny,moze byc na okazjonalne wypadki;) ale jak wyszło ze musze nonstop odciagac to szybko kupiłam Medele mini electric,uzywana, jest niezawodna,niezamieniłabym na nic innego;)nowej bym nie kupiła bo okropnie droga.

u nas podobnie, tyle, że ręczny TT o mały włos nie doprowadził mnie do załamania nerwowego! medela mini - the best!!

Mamusie synków.
Na ogólnym rozpoczęła się rozmowa na temat naciągania napletka. No właśnie jak to jest, inni naciągają, inni czekają aż do roku by sprawa sama się rozstrzygnęła...Słyszałam różne opinie i nadal się waham.

Drogie mamy pomóżcie!!!

Ps. Pinka- biedny Eric, mam nadzieję że obędzie się bez lekarza.

reklama
Do góry