reklama
Ewi dziewczyny dobrze pisza,kupa po jedzonku sie zmienia wiec i dupcia inaczej reaguje,my miałysmy czesto odparzenia na poczatku i jedyne co pomagało to odstawienie jakichkolwiek chusteczek i uzywanie wacikow i wody przegotowanej i dokładne osuszenie,a na chusteczki pampersa to miałysmy nawet uczulenie
K
koncia
Gość
Ewi, podobno posypanie mąką prosto na odparzenia działa cuda, bo mąka ziemniaczana zasklepia i wygładza rany i goi się od razu. A jak do kąpieli, to tak jak papcia pisze, zrób krochmal. Ogólnie ziemniak działa cuda. np. sok z surowego ziemniaka pity przed posiłkami leczy wrzody żołądka także Ewi, to stary sprawdzony sposób - mąką prosto na dupcie jak pudrem i nic więcej nie trzeba.
Ja w domu stosuje tylko wacik namoczony woda z szarym mydłem i samą wodą
nigdy żadnych odparzeń.
Mam pytanie.
Mój siostrzeniec ma 3msc, jest na piersi i ma problem z kupką, nie robi już 7 dzień.. trochę się chyba męczy, bo popłakuje.. dlaczego tak jest? czy jedynym wyjściem jest czopek?
nigdy żadnych odparzeń.
Mam pytanie.
Mój siostrzeniec ma 3msc, jest na piersi i ma problem z kupką, nie robi już 7 dzień.. trochę się chyba męczy, bo popłakuje.. dlaczego tak jest? czy jedynym wyjściem jest czopek?
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
my też od początku stosujemy samą wodę do pupci (no chyba, że mega kupa to najpierw nawilżane chusteczki no i poza domem też) i zero odparzeń, a jak się tylko coś zaczerwieni to wystarcza jednorazowo sudokrem
co do zaparć - to Natka (też na piersi) miała taki okres w piatym miesiącu że robiła kupki co 5 dni, przeszło jej dopiero jak wprowadziliśmy po 6 miesiącu inne jedzonko, pediatra mówiła, że nie trzeba się tym martwić
co do zaparć - to Natka (też na piersi) miała taki okres w piatym miesiącu że robiła kupki co 5 dni, przeszło jej dopiero jak wprowadziliśmy po 6 miesiącu inne jedzonko, pediatra mówiła, że nie trzeba się tym martwić
Ostatnia edycja: