reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ewi tylko ugotuja tą make na kisiel!!!

ja używam chusteczek babydreama ale i tak przy koopie zawsze mocze je we wodzi puki co nic nie wyłazi

reklama
Papcia a ja bym dosypała do kapieli. Dobrze że mi powiedziałaś.

Malinka a ja używałam tylko chusteczek przy zmianie pieluch dlatego taka zaskoczona jestem.

Ewi dziewczyny dobrze pisza,kupa po jedzonku sie zmienia wiec i dupcia inaczej reaguje,my miałysmy czesto odparzenia na poczatku i jedyne co pomagało to odstawienie jakichkolwiek chusteczek i uzywanie wacikow i wody przegotowanej i dokładne osuszenie,a na chusteczki pampersa to miałysmy nawet uczulenie:(

ewi nie jestes sama u nas od kiedy sa bobki to odbyt malej jest czerwonawy jedziemy sudocremem poki co jest poprawa :tak:

Ostatnia edycja:
Ewi, podobno posypanie mąką prosto na odparzenia działa cuda, bo mąka ziemniaczana zasklepia i wygładza rany i goi się od razu. A jak do kąpieli, to tak jak papcia pisze, zrób krochmal. Ogólnie ziemniak działa cuda. np. sok z surowego ziemniaka pity przed posiłkami leczy wrzody żołądka :) także Ewi, to stary sprawdzony sposób - mąką prosto na dupcie jak pudrem i nic więcej nie trzeba.

Ewi na odparzenia tez bardzo dobry jest tormentiol (w aptece bez recepty). I koniecznie odstaw chusteczki, bardzo czesto ciagłe ich uzywanie tak się kończy...

Stosuję się do Waszych rad i jest poprawa:) Oby szybko znikło i zanim pójdę na szczepienie żeby pediatra nie pomyślała że dziecko zaniedbuje! Chusteczki odstawione a mam ich jeszcze chyba z 10 paczek... Trudno...

Ja w domu stosuje tylko wacik namoczony woda z szarym mydłem i samą wodą :)
nigdy żadnych odparzeń.

Mam pytanie.
Mój siostrzeniec ma 3msc, jest na piersi i ma problem z kupką, nie robi już 7 dzień.. trochę się chyba męczy, bo popłakuje.. dlaczego tak jest? czy jedynym wyjściem jest czopek?

reklama
my też od początku stosujemy samą wodę do pupci (no chyba, że mega kupa to najpierw nawilżane chusteczki no i poza domem też) i zero odparzeń, a jak się tylko coś zaczerwieni to wystarcza jednorazowo sudokrem

co do zaparć - to Natka (też na piersi) miała taki okres w piatym miesiącu że robiła kupki co 5 dni, przeszło jej dopiero jak wprowadziliśmy po 6 miesiącu inne jedzonko, pediatra mówiła, że nie trzeba się tym martwić

Ostatnia edycja:
Do góry