reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

my też od początku stosujemy samą wodę do pupci (no chyba, że mega kupa to najpierw nawilżane chysteczki do i poza domem też) i zero odparzeń, a jak się tylko coś zaczerwieni to wystarcza jednorazowo sudokrem

co do zaparć - to Natka (też na piersi) miała taki okres w piatym miesiącu że robiła kupki co 5 dni, przeszło jej dopiero jak wprowadziliśmy po 6 miesiącu inne jedzonko, pediatra mówiła, że nie trzeba się tym martwić

u nas bylo dokladnie tak samo :tak: z kupkami przy karmieniu piersia unormowalo sie teraz przy stalych posilkach :) rekordem bylo 5 dni bez kupki

reklama
Pojadła trochę śliwek, wypiła trochę soku jabłkowego i dzisiaj poszła kupa..
tylko, że podobno on tak ma ostatnio kupa raz na tydzień./.

Moja Hania tak miała i lekarka powiedziała ze przy karmieniu piersią to normalne więc sie nie przejmowałam. Czasami cały tydzień nie robiła. Wszystko unormowało się jak wprowadziłam obiadki i deserki.

wredniak więc my cieszymy się razem z tobą :-).
Dziewczyny ja Was podziwiam skąd Wy macie tyle czasu, żeby tu pisać, ja jakoś nie mogę się jeszcze z tym wszystkim ogarnąć...

Mam problem,od jakiegos czasu Małgoska ma ciagle takie małe krostki wokoł oczu,na dolnej powiece przy samych rzesach i w wewnetrznym kaciku gornych powiek,czesto tez trze oczka,myslałam ze to od kremu wiec zaczełam oczka omijac ale to nie pomogło,dzis jest jeszcze gorzej,ma zaczerwienione to mocniej i takie jakby suche,co to moze byc?czy to alergiczne?czy krostki moga byc od tego ze trze te oczy?czy raczej odwrotnie tzn trze bo sa krostki i swedzi?nie wiem czy isc z tym do okulisty czy do pediatry?
Jeszcze do tego od wczoraj ma lekka wysypke na brzuszku i nie wiem od czego bo nic nowego nie wprowadzamy,no chyba ze to czekolada ktora dziadzio dał jej polizac? ech akurat teraz jak wrociłam do pracy cos musi sie dziac:(

reklama
ola, ja bym poszła do pediatry jak nie zniknie. A raczej ma powód żeby trzeć, a nie odwrotnie :( może i jakaś alergia, ale skoro nic nie zmieniałaś, to tym bardziej bym spytała lekarza

Do góry