reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

olka my jeszcze bez mieska ale z kupami tez tragedia... nawet do 7 dziennie... boje sie, ze to gluten!! Bo zaczelo sie to odkad biszkopty zaczelysmy jesc..;/

reklama
ola- poczekaj parę dni od wprowadzenia mięska-p.pokarmowy musi się nauczyć nowego składnika. jesli nic sie nie zmieni w ciągu tygodnia - skonsultuj sie ze swoim pediatrą
masala- odstaw biszkopty na ok 10 dni i ponownie podaj gluten ale np. w postaci kaszki bo w biszkoptach jest wiele innych składników. Jeśli biegunki powrócą pilnie skonsultuj sie z pediatrą

ola, ja dziś pierwszy raz młodemu dałam mięsko, a wcześniej najpierw miał zielone kupy i co 2 dni, a potem tak jak u ciebie, więc może po jabłku?
czyli wg tego, co Vecia pisze, to pewnie u mnie po jabłku tylko :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moj odkad wprowadzilam stale pokarmy robi kupy rozne ilisciowo i kolorowo:)
raz 4 dziennie zielone raz rzadkie raz zbite raz wiecej raz mnej i niewiem czy to norma tak naprawde...na samym mleku mial ciagle rzadkie kupki.....

Koncia hmm moze i tak,choc Goska samego jabłka nie jadła bo nie lubi...
Vetus a moze przesadziłam z tym ze codziennie dostaje inne danie? aaa i wiesz pytałam pediatre o te krostki wokoł ust,powiedziała ze to moze byc od witC bo mała zaczeła jesc owocki,warzywka i ze slina to sie wszystko miesza i tak moze sie robic bo ona sie slini mocno w dzien a w nocy nie i rano juz ma ładna buzke:)

Ola- czesem p.pokarmowy dziecka do 6-7 m-ca nie jest w stanie tak szybko się "przestawiać" na trawinie nowych rzeczy i moga pojawiac sie luźne stolce, zielone czy nawet ze sluzem ale nie powinno to trwać dłużej niż kilka dni (do tygodnia).
A z owocami i wit C to racja:) bo to kwas:) słaby ale kwas

reklama
ja też się zgadzam choć ostatnio bb mało poczytuję. W ogóle to was wszystkie podziwiam, skąd wy bierzecie czas na to wszystko?? :-D
A co do kupek to moja mama mi mówiła że może być więcej jak ząbki idą dziecku, więc może to to??:confused:
Ja co drugi dzień podaję coś innego, bo ja nie daję Wiktorkowi całego słoiczka, a czy powinnam? BO on je 4xmm kaszkę i pół słoiczka jakiegoś warzywka lub owoca.
I jak wy podajecie te biszkopty tak całe, zmiksowane jakoś czy ze słoiczka, bo my kupiliśmy ostatnio z hippa na dobranoc kaszkę z biszkoptami

Do góry