reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

olka my jeszcze bez mieska ale z kupami tez tragedia... nawet do 7 dziennie... boje sie, ze to gluten!! Bo zaczelo sie to odkad biszkopty zaczelysmy jesc..;/

reklama
ola- poczekaj parę dni od wprowadzenia mięska-p.pokarmowy musi się nauczyć nowego składnika. jesli nic sie nie zmieni w ciągu tygodnia - skonsultuj sie ze swoim pediatrą
masala- odstaw biszkopty na ok 10 dni i ponownie podaj gluten ale np. w postaci kaszki bo w biszkoptach jest wiele innych składników. Jeśli biegunki powrócą pilnie skonsultuj sie z pediatrą

ola, ja dziś pierwszy raz młodemu dałam mięsko, a wcześniej najpierw miał zielone kupy i co 2 dni, a potem tak jak u ciebie, więc może po jabłku?
czyli wg tego, co Vecia pisze, to pewnie u mnie po jabłku tylko :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moj odkad wprowadzilam stale pokarmy robi kupy rozne ilisciowo i kolorowo:)
raz 4 dziennie zielone raz rzadkie raz zbite raz wiecej raz mnej i niewiem czy to norma tak naprawde...na samym mleku mial ciagle rzadkie kupki.....

Koncia hmm moze i tak,choc Goska samego jabłka nie jadła bo nie lubi...
Vetus a moze przesadziłam z tym ze codziennie dostaje inne danie? aaa i wiesz pytałam pediatre o te krostki wokoł ust,powiedziała ze to moze byc od witC bo mała zaczeła jesc owocki,warzywka i ze slina to sie wszystko miesza i tak moze sie robic bo ona sie slini mocno w dzien a w nocy nie i rano juz ma ładna buzke:)

Ola- czesem p.pokarmowy dziecka do 6-7 m-ca nie jest w stanie tak szybko się "przestawiać" na trawinie nowych rzeczy i moga pojawiac sie luźne stolce, zielone czy nawet ze sluzem ale nie powinno to trwać dłużej niż kilka dni (do tygodnia).
A z owocami i wit C to racja:) bo to kwas:) słaby ale kwas

reklama
ja też się zgadzam choć ostatnio bb mało poczytuję. W ogóle to was wszystkie podziwiam, skąd wy bierzecie czas na to wszystko?? :-D
A co do kupek to moja mama mi mówiła że może być więcej jak ząbki idą dziecku, więc może to to??:confused:
Ja co drugi dzień podaję coś innego, bo ja nie daję Wiktorkowi całego słoiczka, a czy powinnam? BO on je 4xmm kaszkę i pół słoiczka jakiegoś warzywka lub owoca.
I jak wy podajecie te biszkopty tak całe, zmiksowane jakoś czy ze słoiczka, bo my kupiliśmy ostatnio z hippa na dobranoc kaszkę z biszkoptami

Do góry