reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ancia, ja młodemu daję pół słoiczka, bo więcej nie chce. Jak twój da radę zjeść cały, to daj cały :)
Co do biszkoptów, to myślę, że mu kawałeczek będę do czegoś kruszyć, bo kaszki bez MM niestety nie znalazłam.
A pewnie bym kupiła, tak jak ty, tą z biszkoptami, gdyby mógł jeść normalne MM

reklama
Byliśmy dziś na szczepieniu, ale pediatra dała skierowanie na badanie moczu i powiedziała, że poczekamy jeszcze, bo jesteśmy terminowi, a myły był jakiś nerwowy strasznie. No i okazało się, że warzy już 7,600 kg. Lekarz powiedziała, żebyśmy trochę przystopowali z karmieniem. Jak wasze maleństwa teraz z wagą? Mi się wydaje, że nie dajemy mu jakoś nie wiadomo ile tego jedzenia, je 4x180 mm,150ml kaszki, 1/2słoiczka obiadku, i 50 czasem 100ml herbatki/soczku.
Najpierw kazali go karmić bo malutki był, a teraz chcą żeby go głodzić, ahhh....

Ancia moja Ania je około 5x120 ml mm, 1 słoiczek obiadku (125g),50 ml herbatki, czasami 1/2 słoiczka owocków . Rano i wieczorem dostaje jeszcze trochę mleczka z piersi. Teraz waży 6400g:-)

Ancia moja Zosia dwa tygodnie temu ważyła 8400g - nic mi nie mówili że mam zmniejszać jej porcje żywieniowe bo niby jak??? ja nie wiem Ci niektórzy lekarze są chyba trochę przewrażliwieni na punkcie tej wagi:baffled:

To co ja mam powiedzieć jak Jasiek czasem wieczorem wypija z 300ml hahahahahaha ;) To jedyna butla, więc w ciągu dnia nie wiem ile..

A jutro mamy szczepienie i strasznię się boję, bo ostatnio niektóre maluszki gorączkowały, jak Gosiaczek, a u mnie dodatkowo będzie stres z mierzeniem tego cholernego cukru.. Trzymajcie kciukasy, żeby było tak jak poprzednio, po tym szczpieniu (pneumo i meningo) zostanie nam już tylko raz pneumo i koniec uffffffffffffffff

To co ja mam powiedzieć jak Jasiek czasem wieczorem wypija z 300ml hahahahahaha ;) To jedyna butla, więc w ciągu dnia nie wiem ile..

A jutro mamy szczepienie i strasznię się boję, bo ostatnio niektóre maluszki gorączkowały, jak Gosiaczek, a u mnie dodatkowo będzie stres z mierzeniem tego cholernego cukru.. Trzymajcie kciukasy, żeby było tak jak poprzednio, po tym szczpieniu (pneumo i meningo) zostanie nam już tylko raz pneumo i koniec uffffffffffffffff

Kciuki zaciśnięte!:-):tak:

Malinka kciuki zaciśniete mi sie wydaje że czym starsze dzieciacki tym gorzej przechodzą te szczepienia nas czeka po20tym bo mamy przesuniete ze względu na 3 dniówke

Ancia nic sie nie martw ja to furi dostaje jak słysze że mniej dziecko karmić odchudzać i wogóle odrazu bym takiego kogość za kłaki wytarmosiła wrrr i każdemu kto śmie twierdzić że moje dziecko tp pulpet to odrazu cisne bo ja całe życie tylko to słyszałam a wcale nie wyglądam najgorzej nie mówiąć o młodej która z waga nawet do 50centyla ostatnio nie siegała

Spytałam na wizycie o masło i żółtko, to dopiero w 7mies. Coś źle te nasze szczepienia zapamiętałam, ale już teraz wiem: poprzednio była ostatnia dawka hexy i pierwsza pneumo, za 2tyg będzie pierwsze meningo, za 6 ostatnia pneumo i pewnie za 8 druga meningo.. to się jeszcze nachodzimy i nastresujemy :/
Pediatra mówiła, że często po meningo dzieci gorączkują, dlatego nam to tak rozłożyła..

reklama
Mój Bartek w zeszłym tygodniu na szczepieniu ważył 8.200 i lekarka tylko klasnęła jak pięknie rośnie na cycku i zmieniać nic nie pozwoliła w jego diecie, więc Ancia nie przejmuj się gadaniem lekarki. Mój synio tyle co twój ważył miesiąc temu..

Do góry