reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ancia, ja młodemu daję pół słoiczka, bo więcej nie chce. Jak twój da radę zjeść cały, to daj cały :)
Co do biszkoptów, to myślę, że mu kawałeczek będę do czegoś kruszyć, bo kaszki bez MM niestety nie znalazłam.
A pewnie bym kupiła, tak jak ty, tą z biszkoptami, gdyby mógł jeść normalne MM

reklama
Byliśmy dziś na szczepieniu, ale pediatra dała skierowanie na badanie moczu i powiedziała, że poczekamy jeszcze, bo jesteśmy terminowi, a myły był jakiś nerwowy strasznie. No i okazało się, że warzy już 7,600 kg. Lekarz powiedziała, żebyśmy trochę przystopowali z karmieniem. Jak wasze maleństwa teraz z wagą? Mi się wydaje, że nie dajemy mu jakoś nie wiadomo ile tego jedzenia, je 4x180 mm,150ml kaszki, 1/2słoiczka obiadku, i 50 czasem 100ml herbatki/soczku.
Najpierw kazali go karmić bo malutki był, a teraz chcą żeby go głodzić, ahhh....

Ancia moja Ania je około 5x120 ml mm, 1 słoiczek obiadku (125g),50 ml herbatki, czasami 1/2 słoiczka owocków . Rano i wieczorem dostaje jeszcze trochę mleczka z piersi. Teraz waży 6400g:-)

Ancia moja Zosia dwa tygodnie temu ważyła 8400g - nic mi nie mówili że mam zmniejszać jej porcje żywieniowe bo niby jak??? ja nie wiem Ci niektórzy lekarze są chyba trochę przewrażliwieni na punkcie tej wagi:baffled:

To co ja mam powiedzieć jak Jasiek czasem wieczorem wypija z 300ml hahahahahaha ;) To jedyna butla, więc w ciągu dnia nie wiem ile..

A jutro mamy szczepienie i strasznię się boję, bo ostatnio niektóre maluszki gorączkowały, jak Gosiaczek, a u mnie dodatkowo będzie stres z mierzeniem tego cholernego cukru.. Trzymajcie kciukasy, żeby było tak jak poprzednio, po tym szczpieniu (pneumo i meningo) zostanie nam już tylko raz pneumo i koniec uffffffffffffffff

To co ja mam powiedzieć jak Jasiek czasem wieczorem wypija z 300ml hahahahahaha ;) To jedyna butla, więc w ciągu dnia nie wiem ile..

A jutro mamy szczepienie i strasznię się boję, bo ostatnio niektóre maluszki gorączkowały, jak Gosiaczek, a u mnie dodatkowo będzie stres z mierzeniem tego cholernego cukru.. Trzymajcie kciukasy, żeby było tak jak poprzednio, po tym szczpieniu (pneumo i meningo) zostanie nam już tylko raz pneumo i koniec uffffffffffffffff

Kciuki zaciśnięte!:-):tak:

Malinka kciuki zaciśniete mi sie wydaje że czym starsze dzieciacki tym gorzej przechodzą te szczepienia nas czeka po20tym bo mamy przesuniete ze względu na 3 dniówke

Ancia nic sie nie martw ja to furi dostaje jak słysze że mniej dziecko karmić odchudzać i wogóle odrazu bym takiego kogość za kłaki wytarmosiła wrrr i każdemu kto śmie twierdzić że moje dziecko tp pulpet to odrazu cisne bo ja całe życie tylko to słyszałam a wcale nie wyglądam najgorzej nie mówiąć o młodej która z waga nawet do 50centyla ostatnio nie siegała

Spytałam na wizycie o masło i żółtko, to dopiero w 7mies. Coś źle te nasze szczepienia zapamiętałam, ale już teraz wiem: poprzednio była ostatnia dawka hexy i pierwsza pneumo, za 2tyg będzie pierwsze meningo, za 6 ostatnia pneumo i pewnie za 8 druga meningo.. to się jeszcze nachodzimy i nastresujemy :/
Pediatra mówiła, że często po meningo dzieci gorączkują, dlatego nam to tak rozłożyła..

reklama
Mój Bartek w zeszłym tygodniu na szczepieniu ważył 8.200 i lekarka tylko klasnęła jak pięknie rośnie na cycku i zmieniać nic nie pozwoliła w jego diecie, więc Ancia nie przejmuj się gadaniem lekarki. Mój synio tyle co twój ważył miesiąc temu..

Do góry