reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Witamina D- mam stężenie suboptymalne, 22, norma optymalnego od 30....Czyli chyba powinnam zwiększyć dawkę w suplementacji?

Ja czekam na piątkowe testowanie.. nic a nic się nie zapowiada by ten cykl miał być inny niż 12 poprzednich :-)

Rzadko tu teraz zaglądam.
W przyszłym miesiącu idę to szpitala zrobić wszystkie badania… fajnie by było zajść i odwołać pobyt w szpitalu.
Czekam już drugi tydzień na wyniki AMH..
Bardzo Ci kibicuje 🤞🤞
Co Wy wszystkie na ten maj się umówiłyście? Nikt nie zostanie z nami w marcu? :( Ej no...
Ja zostanę, mi wszystko jedno w kontekście miesiąca urodzin, znaków zodiaku i innych 🤷‍♀️
Tak sobie myślę, czy powinnam poszukać też jakiegoś endokrynologa… zapytam jutro wprost tego gina, może mi kogoś poleci…
Tak, ft4 jest ważniejsze niż TSH. Ja to bym mogła TSH nawet nie badać i TSH ponad 5 mnie mocno nie przestraszyło, jeśli pamiętacie. To ft4 jest ważniejsze, ale potrzebne jest tez w takim wypadku zbadanie ft3.
Może w ogóle jakiś ginekolog-endokrynolog, to by było idealne. Tylko ktoś „normalny”, kto rozumie, ze starania o ciąże to nie jeden seks bez zabezpieczenia
Witamina D- mam stężenie suboptymalne, 22, norma optymalnego od 30....Czyli chyba powinnam zwiększyć dawkę w suplementacji?
Tak, możesz spokojnie przez 1-2 miesiące brać 5tys. i wrocic do 2 tys.

@Nasturtium nie zacytowałam, ale uwazam, ze owu była, tylko albo zbadany prog w złym momencie albo owu słabej jakości (choć widziałam tez info, ze to o tym nie świadczy, ale wykluczyć od razu nie wykluczam takiej ewentualności). Wrzucam screen, ktory kiedyś sobie zrobiłam.

Załączniki

• 97687656-329B-4A7B-8957-931FCC036DD8.png
    97687656-329B-4A7B-8957-931FCC036DD8.png
    185,5 KB · Wyświetleń: 47
Bardzo Ci kibicuje 🤞🤞

Ja zostanę, mi wszystko jedno w kontekście miesiąca urodzin, znaków zodiaku i innych 🤷‍♀️

Tak, ft4 jest ważniejsze niż TSH. Ja to bym mogła TSH nawet nie badać i TSH ponad 5 mnie mocno nie przestraszyło, jeśli pamiętacie. To ft4 jest ważniejsze, ale potrzebne jest tez w takim wypadku zbadanie ft3.
Może w ogóle jakiś ginekolog-endokrynolog, to by było idealne. Tylko ktoś „normalny”, kto rozumie, ze starania o ciąże to nie jeden seks bez zabezpieczenia

Tak, możesz spokojnie przez 1-2 miesiące brać 5tys. i wrocic do 2 tys.

@Nasturtium nie zacytowałam, ale uwazam, ze owu była, tylko albo zbadany prog w złym momencie albo owu słabej jakości. Wrzucam screen, ktory kiedyś sobie zrobiłam.
No właśnie ja się łudzę, że stymulacja jednak mnie ruszy. A co do witaminy D w takiej ilości, polecasz może jakaś konkretną. Ja biorę teraz algabion, ale tam jest raptem 625.

Co do gin endokrynolog....Może jutro ten gin, do którego idę mi kogoś poleci....Kurczę, tak bym chciała nie rozczarować się tą wizytą....

No właśnie ja się łudzę, że stymulacja jednak mnie ruszy. A co do witaminy D w takiej ilości, polecasz może jakaś konkretną. Ja biorę teraz algabion, ale tam jest raptem 625.
Poproś gina o krople - lek najlepiej. Tanio, wydajnie i przebadane. Ja 5tys. nie brałam nigdy, zawsze jak badałam miałam powyżej 35 a czesto powyżej 40, ale jak nie miałam recepty to brałam 4 tys. Gold vit d3 do ssania, szybciej się wchłaniają.

reklama
Ja przy niskiej Wit d dostałam na receptę dekrislot 20 tys i od razu ładna Wit d biorę cały rok na receptę w leku. Moja Endo mówi że żyjemy w takim klimacie że za mało bierzemy Wit d i suplementy to g...wno.ale ładniej to ujęła 😁😁

Do góry