reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
W ogóle nadrabiałam Was cały dzień i teraz siedziałam od na wspólnej, żeby dalej Was doczytać. Nie nadążam chyba czasami 😆😆
Byłam wczoraj u rodziny- u rodzeństwa mojego taty. W obu domach nie zdazylam się rozebrać i już pytania, kiedy drugie dziecko, bo pierwsze nam wyszło super. Dobrze, ze moja mama przejęła pałeczkę i powiedziała szybko w obu przypadkach: „w planach”. Bosze kochana jest, bo wie, ze się staramy już długo, a ona sama starała się o drugie 4 lata.
A z pierwszym Wam poszło "lekko"?

W ogóle nadrabiałam Was cały dzień i teraz siedziałam od na wspólnej, żeby dalej Was doczytać. Nie nadążam chyba czasami 😆😆
Byłam wczoraj u rodziny- u rodzeństwa mojego taty. W obu domach nie zdazylam się rozebrać i już pytania, kiedy drugie dziecko, bo pierwsze nam wyszło super. Dobrze, ze moja mama przejęła pałeczkę i powiedziała szybko w obu przypadkach: „w planach”. Bosze kochana jest, bo wie, ze się staramy już długo, a ona sama starała się o drugie 4 lata.
ale kochana!! 😍

no ale będziesz się dalej starać, nie przerwyasz przecież?
na razie nic nie przesądzam, zobaczymy co powie ten lekarz. Na razie dopuszczam myśl, że dam sobie całkowity spokój z mierzeniem temperatury, testami owulacyjnymi itd na te dwa miesiące - z takimi "bieżącymi" staraniami, bo wiadomo dieta, suple non stop. Może mi się przyda odpoczynek do pewnego stopnia

Poproś gina o krople - lek najlepiej. Tanio, wydajnie i przebadane. Ja 5tys. nie brałam nigdy, zawsze jak badałam miałam powyżej 35 a czesto powyżej 40, ale jak nie miałam recepty to brałam 4 tys. Gold vit d3 do ssania, szybciej się wchłaniają.

Takie?

Smak jabłkowy <3.

Ja nadal nadrabiam jestem na 820 stronie 🤣
Tez niedawno tam byłam 😆🙈
A z pierwszym Wam poszło "lekko"?
Nie, „lekko” to nie do konca trafne słowo. Byłam rok przed ślubem tuż po zaręczynach.Nie miesiączkowalam, próbowałam różnych metod i leków (rozmawiałam tez o stymulacji oczywiscue, ale chciałam dać sobie czas): brałam inozytole, castagnusa, metformine, weszłam na dietę, byłam uczyc się npr-u, obserwowałam cykl itd. schudłam blisko 15kg, mój ginekolog grzmiał pół roku przed ślubem, ze nie zajdę od gwizdka i mam się starać, a ja dalej- zdrowy styl życia itd. i nagle 1,5 miesiąca przed ślubem już cykl 30 dni jak w zegarku owu i mowie do meza, ze coś się zmieniło i jest dobrze. I zaczęliśmy starania w cyklu przed ślubem ( testowanie już po ślubie) i w podróży poślubnej byłam już w ciąży. Bete robiłam po powrocie, byłam jakaś taka spokojna, ze będzie dobrze. Taka słodka historia z ciaza w 1cs, ale z braniem supli i dieta pro-plodnosciowa rok wcześniej. Wiec w 1cs, ale z przygotowaniem organizmu.
No nie? Moja bohaterka 😍😍
U mnie było trudno i znów jest trudno :(
Myślałam o Tobie pisząc tego posta i bardzo mi przykro, ze to „często” Ciebie nie dotyczy :/

Takie?

Smak jabłkowy <3.
Takie ;) szybko się rozpuszczają i naprawdę są jabłkowe ;)

reklama
Do góry