Lauritaa
Moderator
łooo ja 170 zl dawalam w vitalaboŁódź i okolice- Melissa med ma naprawdę dobre ceny badań, na przykład AMH 99 zł.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
łooo ja 170 zl dawalam w vitalaboŁódź i okolice- Melissa med ma naprawdę dobre ceny badań, na przykład AMH 99 zł.
No ja jakoś 130 chyba w Salve.łooo ja 170 zl dawalam w vitalabo
Bardzo Ci kibicujeJa czekam na piątkowe testowanie.. nic a nic się nie zapowiada by ten cykl miał być inny niż 12 poprzednich :-)
Rzadko tu teraz zaglądam.
W przyszłym miesiącu idę to szpitala zrobić wszystkie badania… fajnie by było zajść i odwołać pobyt w szpitalu.
Czekam już drugi tydzień na wyniki AMH..
Ja zostanę, mi wszystko jedno w kontekście miesiąca urodzin, znaków zodiaku i innychCo Wy wszystkie na ten maj się umówiłyście? Nikt nie zostanie z nami w marcu? Ej no...
Tak, ft4 jest ważniejsze niż TSH. Ja to bym mogła TSH nawet nie badać i TSH ponad 5 mnie mocno nie przestraszyło, jeśli pamiętacie. To ft4 jest ważniejsze, ale potrzebne jest tez w takim wypadku zbadanie ft3.Tak sobie myślę, czy powinnam poszukać też jakiegoś endokrynologa… zapytam jutro wprost tego gina, może mi kogoś poleci…
Tak, możesz spokojnie przez 1-2 miesiące brać 5tys. i wrocic do 2 tys.Witamina D- mam stężenie suboptymalne, 22, norma optymalnego od 30....Czyli chyba powinnam zwiększyć dawkę w suplementacji?
No właśnie ja się łudzę, że stymulacja jednak mnie ruszy. A co do witaminy D w takiej ilości, polecasz może jakaś konkretną. Ja biorę teraz algabion, ale tam jest raptem 625.Bardzo Ci kibicuje
Ja zostanę, mi wszystko jedno w kontekście miesiąca urodzin, znaków zodiaku i innych
Tak, ft4 jest ważniejsze niż TSH. Ja to bym mogła TSH nawet nie badać i TSH ponad 5 mnie mocno nie przestraszyło, jeśli pamiętacie. To ft4 jest ważniejsze, ale potrzebne jest tez w takim wypadku zbadanie ft3.
Może w ogóle jakiś ginekolog-endokrynolog, to by było idealne. Tylko ktoś „normalny”, kto rozumie, ze starania o ciąże to nie jeden seks bez zabezpieczenia
Tak, możesz spokojnie przez 1-2 miesiące brać 5tys. i wrocic do 2 tys.
@Nasturtium nie zacytowałam, ale uwazam, ze owu była, tylko albo zbadany prog w złym momencie albo owu słabej jakości. Wrzucam screen, ktory kiedyś sobie zrobiłam.
Poproś gina o krople - lek najlepiej. Tanio, wydajnie i przebadane. Ja 5tys. nie brałam nigdy, zawsze jak badałam miałam powyżej 35 a czesto powyżej 40, ale jak nie miałam recepty to brałam 4 tys. Gold vit d3 do ssania, szybciej się wchłaniają.No właśnie ja się łudzę, że stymulacja jednak mnie ruszy. A co do witaminy D w takiej ilości, polecasz może jakaś konkretną. Ja biorę teraz algabion, ale tam jest raptem 625.
Ja przy niskiej Wit d dostałam na receptę dekrislot 20 tys i od razu ładna Wit d biorę cały rok na receptę w leku. Moja Endo mówi że żyjemy w takim klimacie że za mało bierzemy Wit d i suplementy to g...wno.ale ładniej to ujęłaWitamina D- mam stężenie suboptymalne, 22, norma optymalnego od 30....Czyli chyba powinnam zwiększyć dawkę w suplementacji?