reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
2BDF0615-FC1D-4E9B-9E0F-2B557718F919.jpeg

Fashion Rihanna GIF

Szybkie pytanie, takie testy owulacyjne to wychodzą chyba nawet bardzo długo przed owu albo nawet w cyklu bezowulacyjnym? Pierwszy raz w życiu robiłam i się nie znam :d wiem że na pewno negatywny.

Załączniki

• IMG20230210144719.jpg
    IMG20230210144719.jpg
    524,5 KB · Wyświetleń: 63
Szybkie pytanie, takie testy owulacyjne to wychodzą chyba nawet bardzo długo przed owu albo nawet w cyklu bezowulacyjnym? Pierwszy raz w życiu robiłam i się nie znam :d wiem że na pewno negatywny.
Tak, one mierzą poziom hormonu Lh, on nie pojawia się wyłącznie w czasie owulacji, mamy go cały czas, jedynie przed owulacja następuje jego maksymalny skok, to właśnie jest pik i wtedy testy wychodzą pozytywne.

reklama
Ale sie ujowo czuję.... bol pleców w krzyżu mnie dopadł, bol jajnika, miednicy i zimno, leżę prawie z nosem pod kołdrą a jeszcze muszę do przedszkola po odbiór dziecka😱 chyba jak wrócę siknę ovulaka, coś tam chyba wzrasta, ze czuję się tak. Normalnie jakby ktoś mnie metalową pałką trzaskal w dół pleców. Mężuś wraca dopiero o 21... ciekawe, czy wykrzesa coś energii na sex. Miałam dziś w planie lenistwo pod tym względem ale to jak się czuję, szkoda zmarnować 🤪🤛🙈 Najgorsze, ze muszę wykrzesać energię na depilacje, balsamowanie i wbić się w czerwoną, nocną koszulkę oraz zająć czymś dzieci, by dały "starym" czas na bara bara.

Do góry