reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Druga kreska?

Polecam kupić ten bardziej czuły test ciążowy np. z Pink testu, wykrywa dwa razy mniejsze stężenia hormonów. Mi dzień po spodziewanym terminie zwykły nic nie wykrył a następnego dnia ten pokazał delikatną kreseczkę, kolejnego dnia kreska była już wyraźną i teraz czekam na bliźniaki :-D powodzenia!
Czułość czułością ale każda jest inna. Tobie mógł wykryć wcześniej A drugiej mimo że beta wynosi już np 100 test nie pokaże ciąży. Zależy w jakim stężeniu jest w krwi i dopiero parę dni po pojawieniu się hormonu w krwi nerki go przefiltruja i dopiero hormon ciążowy znajduje się w moczu i też musi go być w odpowiedniej ilości tak aby test domowego użytku go wykrył. U Ciebie mogło być tak że zrobiłaś test nie wykrył A następnego dnia jak byś zrobiła ten sam to też już by mógł pokazać blada kreskę. Ale tego się już nie dowiemy.

reklama
A czy jest tu ktoś kto mierzy sobie temperaturę? Ja dziś mam 18 dzień wyższych temperatur, a z drugiej strony brzuch boli mnie jak na miesiączkę.
Ja mierze temp. Temp spada dopiero dzień przed @ lub czasami nawet w 2-3 dzień @ ale jeśli się utrzymuje i jesteś już po terminie @ to mierz nadal temp i powtórz test lub idź na betę

Jak na złość wszystkie laboratoria w okolicy działają w takich godzinach, w których ja pracuję. Nawet przed pracą nie zdążę podskoczyć. Zostają mi testy z apteki i czekanie.

Jak na złość wszystkie laboratoria w okolicy działają w takich godzinach, w których ja pracuję. Nawet przed pracą nie zdążę podskoczyć. Zostają mi testy z apteki i czekanie.
A nie masz w okolicy Daignostyki? u mnie jest jedna i o której bym nie zajechała zawsze badanie wykonają , a też pisze że pobierają krew od 7do 9,30 a mimo to pobiorą choćby o 22

Oj nie umiem się dziś na niczym skupić. Siedzę sama w domu i najchętniej zrobiłabym już te testy, które dzisiaj kupiłam. Nad ranem bolał mnie brzuch, potem przez cały dzień miałam spokój i teraz znów mam takie skurcze jakby mnie coś przewiercało na wylot. Powinnam zająć się czymś pożytecznym, ale zupełnie mi nie wychodzi.

reklama
Dasz radę ,ale jeśli @ nie przyjdzie to nocy nie prześpisz , ja tak miałam ,mimo że nie spóźnił mi się @ tylko to był dzień @

Do góry