reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Druga ciąża młodziutkiej mamy

Bardzo współczuje wszystkim mamusiom ktore trafiły na nie odpowiedzialnych facetów ktorym tylko kumple i zabawa w głowie.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH BARDZO GORĄCO

Witam,
Bez urazy moja droga ale co innego maja miec w glowie chlopcy w wieku 16 lat? przeciez to sa jeszcze dzieci? powinni sie zajac nauka, zabawa, spotkaniami ze znajomymi a nie plodzeniem i wychowywaniem dzieci... na wszystko przyjdzie czas...

reklama
wybaczcie ale nie wierze ze 16 letnia dziewczynka swiadomie zdecydowala sie na ciaze, rozumiem ze mogla czuc ze chce dziecka ale to w tym wieku normalne wiec moze lepiej dla takich dziewczynek kupic chomika np skoro czuja potrzebe opiekowania sie kims.

Wybaczcie mi ale krew mnie zalewa jak slysze ze 16 dziewczynka (bo nie kobieta) świadomie decyduje sie na macierzynstwo....

wybaczcie ale nie wierze ze 16 letnia dziewczynka swiadomie zdecydowala sie na ciaze, rozumiem ze mogla czuc ze chce dziecka ale to w tym wieku normalne wiec moze lepiej dla takich dziewczynek kupic chomika np skoro czuja potrzebe opiekowania sie kims.

Wybaczcie mi ale krew mnie zalewa jak slysze ze 16 dziewczynka (bo nie kobieta) świadomie decyduje sie na macierzynstwo....
Nie tylko Ciebie:):eek:

o świadomym macierzyństwie mówi sie wtedy gdy kobieta ma warunki na wychowanie dziecka: ma gdzie mieszkac i za co utrzymac siebie i dziecko. Jesli Ty w wieku 16 lat mialas stala prace, mieszkanie lub dom (niekoniecznie wlasne, moze byc wynajete) i stac Cie bylo na samodzielne utrzymanie siebie i dziecka to gratuluje jesli natomiast nie to wspolczuje glupoty...Bo nie wmowisz mi ze w innym przypadku bylas odpowiedzialna i madrze postapilas decydujac sie na dziecko.

Sonia nie przesadzaj z tymi swoimi komentarzami tylko może najpierw zapytaj dziewczynę o rzeczy,które dla Ciebie są dziwne.

Patrycja a Ty nie pisz,że zrobiłaś błąd dzieląc się tym z nami.Niestety zawsze trzeba spodziewać się różnych komentarzy,również tych krytycznych.Ale nie powinno Cię to aż tak obchodzić,bo nikt Ci Twoich dzieci za Ciebie nie wychowuje ani nie karmi,więc to tylko Twoja sprawa.Pisz z nami i nie przejmuj się zdaniem innych.

Jesli uwazasz ze 16 lat to idealny wiek na rodzicielstwo to juz Twoja sprawa.

Sonia masz racje :)
Prosze was, chyba nikt na tym forum nie powie ze 16 letnie dziecko swiadomie decyduje sie na macierzynstwo. TO jakis kaprys albo wpadka. Bo jak dziecko w tym wieku moze o takich rzeczach decydowac?:rofl2:

Dziewczyny!!!
Nie znacie mnie nie wiecie jakie miałam życie i jakie mam teraz dlatego nie dziwie sie że tak reagujecie. Wy pewnie byłyście kilka lat starsze jak zaszłyście w ciąże ale pamietajcie o jednej rzeczy NIE WIEK ŚWIADCZY O DOJRZAŁOŚCI CZŁOWIEKA!!!!!
Ale każdy może mieć swoje zdanie na dany temat. Ci którzy mnie znają i wiedzą dlaczego chciałam mieć w tym wieku dziecko rozumieją mnie i nie atakuja bezsensownymi tekstami. Tutaj to dziewczyna musi mieć przynajmniej 18 19 lat zeby była świadoma swojej decyzji o macierzyństwie??? Nawet nie wiecie jak sie mylicie no ale nie znacie mojej historii nie znacie mnie wiec nic dziwnego ze tak myślicie. To ja zrobiłam błąd dzieląc sie z Wami tym, mogłam sie spodziewać takiej reakcji no ale cóż nie wszystko da sie przewidzieć. Zycze wszystkim świadomym mamusiom wszystkiego dobrego w życiu.

Skoro zaczęłaś temat to może opowiedz nam całą historię? Jestem ciekawa dlaczego zdecydowalaś się na dziecko mając 16 lat.
Osobiście nie znam nikogo kto podjąłby taką decyzję w tym wieku, więc nie rozumiem...
Dla mnie nawet te 18, 19 letnie dziewczyny są za młode na dzieci.
Oczywiście nie twierdzę,że są złymi matkami, ale szczerze wątpię w świadome planowanie dzieci w tym wieku.
Wiele dziewczyn rodzi w tym wieku, ale nie znam żadnej, która by to zaplanowała.

reklama
Patrycja ale nie oburzaj się tak.To jest forum.Jest tu mnóstwo ludzi,każdy inny,każdy ma swoje zdanie i poglądy.Powinnaś liczyć się z tym,że usłyszysz również słowa krytyki.Ale to wcale nie znaczy,ze masz źle się czuć z tym jaka jesteś.To jest Twoja sprawa!Daj po prostu innym myśleć inaczej.Znasz jeszcze jakąś 16 latkę,która zaszła w ciążę świadomie?Na pewno nie,więc zrozum,ze ludzi to dziwi,szokuje itp.itd.Opowiedz jak to było u Ciebie,a wtedy może znajdzie się ktoś kto to zrozumie.Nie uciekaj od nas:tak:

Loree a to,że Ty nie znasz osób w młodym wieku,które świadomie decydują się na odpowiedzialne kroki nie oznacza,ze ich nie ma.Ja od razu po maturze poszłam do pracy żebyśmy mogli z moim narzeczonym zamieszkać razem.Miałam 19 lat kiedy wzięliśmy ślub.Planowany i całkowicie świadomy.A kilka miesięcy później zaszłam w ciążę.Jak najbardziej chcianą,planowaną i również świadomą.I co w tym takiego dziwnego?Mnie nie bawi studenckie życie pełne zabawy gdzie wystarczy martwić się o siebie i nie trzeba być odpowiedzialnym za nikogo więcej.Ja chciałam mieć rodzinę i ją mam.

Do góry