reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Druga ciąża młodziutkiej mamy

A ja dziewczyny mam 20 lat i w lipcu urodziłam synka a teraz ponownie jestem w ciaży... Boje się i nie wiem czy się ciesze :(
Jakoś tak mnie ta wiadomość przygniotła do ziemi :((

reklama
Alusia , będzie dobrze :)
Tez tak miałam i co? Poradziłam sobie, chociaż na samym początku ciągle płakałam, przeżywałam, itd. Musisz to wyrzucić z siebie, niedługo naśle cię radość :)

Pomożemy Ci w cięzkich chwilach :)

Dziewczyny nie martwcie się na zapas! W ogóle-gratuluje wszystkim Mamusiom :tak: Mój większy szkrab ma prawie 1,5 roku a córcia prawie 3 mc. Urodziłam oboje "pechowego" 13 :) między nimi jest różnica dokladnie 15 miesiecy i powiem szczerze, bywają dni kiedy jest wręcz bosko, a czasem... masakra. Najważniejsze to być pozytywnie nastawionym, nawet nie wiecie ile macie w sobie siły dziewczyny! Napewno dacie radę. Nawet jak z początku będzie ciężko, to później wszystko dzieciaczki wam zwrócą z nawiązką;-)

a ja bardzo chciała bym mieć już drugie dziecko(moj synek ma 7 miesiecy) ale niestety wiem ze z 2 dzieci nie podolamy finansowo wiec musze jeszcze troszke poczekac :tak:

Ja co prawda w ciąży nie jestem od prawie półtora roku, ale powiem Wam że lepiej jest mieć dwójkę dzieci mniej więcej w tym samym wieku, niż takie z różnica kilku lat. Po pierwsze jak potem odstawia się pampersy to raz na zawsze, po drugie jak te młodsze podrośnie to obydwoje bawią się razem.
W nas siła jest, i na dwójkę i nawet na trójkę albo i więcej dzieci. A gdy podrósną będziemy miały to wynagrodzone.

EWI44 co racja, to racja :-)

Młodszy synek już prawie raczkuje, co jest dziwne, ale przecież jak widzi brata który biega po całym mieszkaniu to chciałby go nadgonić

Ogólnie rzecz biorąc nie żałuję wpadki z najmłodszym synkiem, wiem że za dwa lata całkiem pożegnamy się z pieluchami jeśli nie wcześniej;poza tym nie muszę się martwić o "wyjście z wprawy" np. w karmieniu, zmianie pieluch, kolkach etc

Bywają takie dni że czuję się szczęśliwą mamą, ale i jest czasem ciężko, każdy ma swoje humory a dzieci w szczególności, ale takie życie

:laugh2: pozdrawiam Was, multimamy

Witam ! Mam 17 lat. 2 miesiace temu urodziłam synka. Okres dostałam w 2-3 października. Teraz jest 10 listopad a ja okresu nie dostałam! :( Powinnam już dawno. Wczoraj byłam na kontrolnym badaniu po ciąży i nic nie wykrył narazie bo jest za wcześnie. Dziś rano zrobiłam prywatnie badanie BHCG za 36zł. O 15:00 idę po wyniki. Dodam że się uczę w Technikum- 2 klasa.
Okropnie się boję że jestem w ciąży. Będe zmuszona do usunięcia najprawdopodobniej! :( Inaczej rodzina wyrzeknie się mnie, zostane wyrzucona z domu. Nie mogę mieć teraz 2 dziecka! :( Proszę o pomoc i wsparcie.... :( :(

Ostatnia edycja:
Witam ! Mam 17 lat. 2 miesiace temu urodziłam synka. Okres dostałam w 2-3 października. Teraz jest 10 listopad a ja okresu nie dostałam! :( Powinnam już dawno. Wczoraj byłam na kontrolnym badaniu po ciąży i nic nie wykrył narazie bo jest za wcześnie. Dziś rano zrobiłam prywatnie badanie BHCG za 36zł. O 15:00 idę po wyniki. Dodam że się uczę w Technikum- 2 klasa.
Okropnie się boję że jestem w ciąży. Będe zmuszona do usunięcia najprawdopodobniej! :( Inaczej rodzina wyrzeknie się mnie, zostane wyrzucona z domu. Nie mogę mieć teraz 2 dziecka! :( Proszę o pomoc i wsparcie.... :( :(

Spokojnie to jeszcze nie musi być ciąża, po porodzie okres się musi unormować.
I pamiętaj nie rób niczego pochopnie, bo możesz potem tego żałować, a czasu nie cofniesz.

A tak poza tym to się przywitam. Mam 21lat i tak sobie was podczytuję. Jestem w drugiej ciąży, pierwsza niestety zakończona przedwczesnym porodem.
I powiem wam że jak was tak poczytałam to podziwiam, takie młodziutkie dziewczyny, a nie boją się nowych wyzwań.;-):-) Niech się wasze szkraby zdrowo chowają:-)

Odebrałam wyniki.
HCG + BETA <0,100 mIU/ml

Normy: Kobiety nieciężarne: < 3 (poniżej 3) - czyli JA !! :)
Ale miałam stresa jak odebrałam wyniki...ale wychodzi na to ze w ciąży nie jestem.
Ale brzuch nadal pobolewa na dole .. :(
Ogólnie też czytałam wypowiedzi młodych mam, jak ja, i jestem pełna podziwu że tak sobie radzicie ! :))

Ostatnia edycja:
reklama
Odebrałam wyniki.
HCG + BETA <0,100 mIU/ml

Normy: Kobiety nieciężarne: < 3 (poniżej 3) - czyli JA !! :)
Ale miałam stresa jak odebrałam wyniki...ale wychodzi na to ze w ciąży nie jestem.
Ale brzuch nadal pobolewa na dole .. :(
Ogólnie też czytałam wypowiedzi młodych mam, jak ja, i jestem pełna podziwu że tak sobie radzicie ! :))

Ostatnia edycja:
Do góry