dziekuje dziewczynki :-) juz nie moge sie doczekac kiedy poczuje pierwsze ruchy mojego malutkiego serduszka kiedy zobacze na usg jak sie rusza takie chwile sa najwspanialsze i nie da sie ich zapomniec. Mam straszne mdlosci najbardziej rano a jak bylam w ciazy z nikola nie mialam mdlosi ale za to wymiotowalam raz a porzadnie kazda ciaza jest inna to fakt ale przez te mdlosi to az mi sie nie chce nic robic a czy jak od czasu do czasu bede nosic swoja 2,5 roczną coreczke to czy to nie zaszkodzi dzidzi ?
reklama
Podziwiam Was dziewczyny... Córkę urodzilam w wieku 19 lat a już w szpitalu (gdy leżałam w 17tc) usłyszałam od lekarza, że zanim podjełam decyzję o współżyciu powinnam spytać się lekarza i brać tabletki.
Później docinki ludzi z zewnątrz i teraz, gdy mam 21lat i mówię,że mam córkę większość robi wielkie oczy, zupełnie nietaktownie zaczyna rzucać komentarze "Boże, dziecko ma dziecko" albo "współczuję, bo ja idę na studia a ty siedzisz w sklepie".
Oczywiście... chcę iść na wymarzone studia, i chciałam pisać dwa przedmioty na maturze w maju (maturę normalnie zdałam w 2007) a tu zaczynam podejrzewać drugą ciążę. Jestem coprawda dopiero w 25dc ale od 3 dni bolą mnie piersi (co się nie zdarzalo od 1.5 roku) , naprawdę słabo się czuję i cóż, nie byliśmy z mężem zbyt ostrożni.
Potwornie się boję.
Później docinki ludzi z zewnątrz i teraz, gdy mam 21lat i mówię,że mam córkę większość robi wielkie oczy, zupełnie nietaktownie zaczyna rzucać komentarze "Boże, dziecko ma dziecko" albo "współczuję, bo ja idę na studia a ty siedzisz w sklepie".
Oczywiście... chcę iść na wymarzone studia, i chciałam pisać dwa przedmioty na maturze w maju (maturę normalnie zdałam w 2007) a tu zaczynam podejrzewać drugą ciążę. Jestem coprawda dopiero w 25dc ale od 3 dni bolą mnie piersi (co się nie zdarzalo od 1.5 roku) , naprawdę słabo się czuję i cóż, nie byliśmy z mężem zbyt ostrożni.
Potwornie się boję.
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Podziwiam Was dziewczyny... Córkę urodzilam w wieku 19 lat a już w szpitalu (gdy leżałam w 17tc) usłyszałam od lekarza, że zanim podjełam decyzję o współżyciu powinnam spytać się lekarza i brać tabletki.
Potwornie się boję.
własnie najgłupsze jest gadanie ludzi....co ich kurna obchodzi czyjes zycie !!!!! jezeli Twoje dziecko ma co zjesc dobrze wyglada nie pochodzi z patologi to co im do tego ....dlatego takie glupueeee gadanie miej gdzies.....niektore maja 18 lat i sa lepszymi matkami niz taka co ma 30 dla mnie wiek nie ma znaczenia instynkt macierzynski sie ma w roznym wieku jestes dorosla opiekujesz sie swoim dzieciatkiem to niech sobie gadanie w du** wsadza......a najlepsze jest to ze tak gadaja ktore same mialy w mlodym wieku dzieci twierdzac ze czasy sie zmienily....poprostu nie przejmuj sie niczym ja tez teraz jestem w drugiej ciazy mam 10 miesiecznego syna i mam niecale 21 lat i tylko czekam az jakas stara baba zacznie mi glupio gadac to zaraz jej powiem ze jej w piety pojdzie...mieszkam na wsi a kazdy wie jak wygladaja ploty na wioskach kazda cos dopowie i pusci dalej....takze kochana poczekaj te kilka dni zrob tescior i wbijaja na forum i ciesz sie ze jestes zdrowa i ze mozesz miec te dzieci dziekuj Bogu ze ci dal drugie dzieciatko....odchowasz i za 5 lat bedziesz mloda piekna pojdziesz na studia i bedziesz sie bawic i bedziesz miala juz odchowane dzieci a inne zas beda siedzialy w pieluchach do 30-tego roku zycia i potem nic im nie pozostanie !!
Dokładnie, dzieci to błogosławieństwo. Moje dziewczynki są moim życiem i teraz nie potrafię sobie wyobrazić, co by było, jakbym ich nie miała... dziękuję Bogu, że mogłam je urodzić i mogę je wychowywać, a nie było łatwo... a mam 23 lata. Zapewne jak się ustabilizuje sytuacja materialna i mieszkaniowa pomyślę o studiach... a gadanie starszego pokolenia to obchodzi mnie jak zeszłoroczna zima, i Wam też to radzę ;-)
Hej
Ja tu nie pasuję bo mam jedną dzidzi i urodziłam ją jak miałam 25 lat ale chce Wam napisać, że mam koleżankę która ma teraz lat 24 i ma trójkę dzieci. Z pierwszym wpadła drugie zaplanowali szybko żeby była mała różnica wieku między dziećmi, a trzecie to też wpadka. Podziwiam ją bardzo i czasem żałuje, że pierwszą dzidzię miałam tak późno. Trzymajcie się ciepło dzielne mamy
Ja tu nie pasuję bo mam jedną dzidzi i urodziłam ją jak miałam 25 lat ale chce Wam napisać, że mam koleżankę która ma teraz lat 24 i ma trójkę dzieci. Z pierwszym wpadła drugie zaplanowali szybko żeby była mała różnica wieku między dziećmi, a trzecie to też wpadka. Podziwiam ją bardzo i czasem żałuje, że pierwszą dzidzię miałam tak późno. Trzymajcie się ciepło dzielne mamy
Aniash2
Fanka BB :)
Hej ja skończę 22 lata w tym miesiącu i jestem 2 raz w ciąży :-) w 15 tygodniu ;-)Bardzo sie cieszę choć obaw też mam sporo mój synek ma teraz 18 miesięcy i niewiem jak zareaguje na maleństwo ponieważ jest strasznym bitnikiem i ogólnie rozpieszczony przez dziadków.:-(
wiktoria12
Mama i żona :)
Witajcie ja pierwszą córeczke urodziłam mając 17,5 lat a synka mając 20 lat było ciężko ale teraz jest super pozdrawiam
reklama
wiktoria12
Mama i żona :)
No ja bardzo chciałam miec drugiego chłopczyka miałam pewne obawy ze jak ja dam rade z chłopczykiem ale tałam rade a zrub jakies sówaczki jak mozeszTo super też bym chciała mieć parkę :-)Ale pewnie drugi chłopaczek będzie tak coś czuje :-)