reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Druga ciąża młodziutkiej mamy

dziekuje dziewczynki :-) juz nie moge sie doczekac kiedy poczuje pierwsze ruchy mojego malutkiego serduszka:tak: kiedy zobacze na usg jak sie rusza takie chwile sa najwspanialsze:happy: i nie da sie ich zapomniec. Mam straszne mdlosci najbardziej rano a jak bylam w ciazy z nikola nie mialam mdlosi ale za to wymiotowalam raz a porzadnie :sorry2: kazda ciaza jest inna to fakt ale przez te mdlosi to az mi sie nie chce nic robic a czy jak od czasu do czasu bede nosic swoja 2,5 roczną coreczke to czy to nie zaszkodzi dzidzi ?

reklama
Podziwiam Was dziewczyny... Córkę urodzilam w wieku 19 lat a już w szpitalu (gdy leżałam w 17tc) usłyszałam od lekarza, że zanim podjełam decyzję o współżyciu powinnam spytać się lekarza i brać tabletki.
Później docinki ludzi z zewnątrz i teraz, gdy mam 21lat i mówię,że mam córkę większość robi wielkie oczy, zupełnie nietaktownie zaczyna rzucać komentarze "Boże, dziecko ma dziecko" albo "współczuję, bo ja idę na studia a ty siedzisz w sklepie".
Oczywiście... chcę iść na wymarzone studia, i chciałam pisać dwa przedmioty na maturze w maju (maturę normalnie zdałam w 2007) a tu zaczynam podejrzewać drugą ciążę. Jestem coprawda dopiero w 25dc ale od 3 dni bolą mnie piersi (co się nie zdarzalo od 1.5 roku) , naprawdę słabo się czuję i cóż, nie byliśmy z mężem zbyt ostrożni.
Potwornie się boję.

Podziwiam Was dziewczyny... Córkę urodzilam w wieku 19 lat a już w szpitalu (gdy leżałam w 17tc) usłyszałam od lekarza, że zanim podjełam decyzję o współżyciu powinnam spytać się lekarza i brać tabletki.
Później docinki ludzi z zewnątrz i teraz, gdy mam 21lat i mówię,że mam córkę większość robi wielkie oczy, zupełnie nietaktownie zaczyna rzucać komentarze "Boże, dziecko ma dziecko" albo "współczuję, bo ja idę na studia a ty siedzisz w sklepie".
Oczywiście... chcę iść na wymarzone studia, i chciałam pisać dwa przedmioty na maturze w maju (maturę normalnie zdałam w 2007) a tu zaczynam podejrzewać drugą ciążę. Jestem coprawda dopiero w 25dc ale od 3 dni bolą mnie piersi (co się nie zdarzalo od 1.5 roku) , naprawdę słabo się czuję i cóż, nie byliśmy z mężem zbyt ostrożni.
Potwornie się boję.

własnie najgłupsze jest gadanie ludzi....co ich kurna obchodzi czyjes zycie !!!!! jezeli Twoje dziecko ma co zjesc dobrze wyglada nie pochodzi z patologi to co im do tego ....dlatego takie glupueeee gadanie miej gdzies.....niektore maja 18 lat i sa lepszymi matkami niz taka co ma 30 dla mnie wiek nie ma znaczenia instynkt macierzynski sie ma w roznym wieku jestes dorosla opiekujesz sie swoim dzieciatkiem to niech sobie gadanie w du** wsadza......a najlepsze jest to ze tak gadaja ktore same mialy w mlodym wieku dzieci twierdzac ze czasy sie zmienily....poprostu nie przejmuj sie niczym ja tez teraz jestem w drugiej ciazy mam 10 miesiecznego syna i mam niecale 21 lat i tylko czekam az jakas stara baba zacznie mi glupio gadac to zaraz jej powiem ze jej w piety pojdzie...mieszkam na wsi a kazdy wie jak wygladaja ploty na wioskach kazda cos dopowie i pusci dalej....takze kochana poczekaj te kilka dni zrob tescior i wbijaja na forum i ciesz sie ze jestes zdrowa i ze mozesz miec te dzieci dziekuj Bogu ze ci dal drugie dzieciatko....odchowasz i za 5 lat bedziesz mloda piekna pojdziesz na studia i bedziesz sie bawic i bedziesz miala juz odchowane dzieci a inne zas beda siedzialy w pieluchach do 30-tego roku zycia i potem nic im nie pozostanie !!

Dokładnie, dzieci to błogosławieństwo. Moje dziewczynki są moim życiem i teraz nie potrafię sobie wyobrazić, co by było, jakbym ich nie miała... dziękuję Bogu, że mogłam je urodzić i mogę je wychowywać, a nie było łatwo... a mam 23 lata. Zapewne jak się ustabilizuje sytuacja materialna i mieszkaniowa pomyślę o studiach... a gadanie starszego pokolenia to obchodzi mnie jak zeszłoroczna zima, i Wam też to radzę ;-)

Hej
Ja tu nie pasuję bo mam jedną dzidzi i urodziłam ją jak miałam 25 lat ale chce Wam napisać, że mam koleżankę która ma teraz lat 24 i ma trójkę dzieci. Z pierwszym wpadła drugie zaplanowali szybko żeby była mała różnica wieku między dziećmi, a trzecie to też wpadka. Podziwiam ją bardzo i czasem żałuje, że pierwszą dzidzię miałam tak późno. Trzymajcie się ciepło dzielne mamy :tak:

Witam, to ja założyłam wątek a najmniej się udzielam :-)
Mój młodszy ma prawie 5 miesięcy :-)
jak to szybko zleciało!
i sobie radzę, wszystko jest ok, a tyle obaw miałam...

Hej ja skończę 22 lata w tym miesiącu i jestem 2 raz w ciąży :-) w 15 tygodniu ;-)Bardzo sie cieszę choć obaw też mam sporo mój synek ma teraz 18 miesięcy i niewiem jak zareaguje na maleństwo ponieważ jest strasznym bitnikiem i ogólnie rozpieszczony przez dziadków.:-(

reklama
Do góry