reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

monciaa, ulkan - jak u Nicole stwierdzono skazę to dostałam listę co mogę jeść bo tego było zdecydowanie mniej niż zakazów... Pamiętajcie o margarynie roślinnej :) I ja nie jadłam ryżu tylko kaszę. Owoce tylko z kompotu ale to raczej ze względu na wzdęcia. Szkoda, że nie mam już tego spisu bo faktycznie stosując się do tej diety Nicole była gładka i nie miała wzdęć. No ale wytrzymałam tylko 4 miesiące i przeszliśmy na Nutramigen...

Jeśli chodzi o wzdęcia to jeszcze miałam zakaz jakichkolwiek owoców dużopestkowych typu brzoskwinie, śliwki,itp.

I jeszcze podawałam jej wtedy Esputicon antykolkowy i byłam w szoku, że ona jednak śpi :)

reklama
Joasienka-Ja stosuje disnemar:)(to to samo co sterimar tylko cena nizsza-tak jak oilatum i oilan-jedno drozsze drugie tansze a sklad taki sam:-))

A mam pytanie - czy u was przy skazie występują wodniste zółte kupki ze śluzem? bo nie wiem jak to diagnozować - obstawiam jeszcze skutek uboczny szczepionki na rotawirusy. Lekarz mi powiedział, że może byc i to i to, w sumie zero konkretu. A nie wiem czy mały nie złapał jakiegos wirusa

dziewczyny jeśli dziecko jest tylko na piersi może nie robić kupki kilka dni bo układ pokarmowy dojrzał i trawi mleko matki niemal w całości w przeciwieństwie do tego co było na początku kupka po każdym jedzeniu

Hej widzę że sporo z nas potrzebuje porady więc podzielę się swoimi spostrzeżeniami . A więc ja już też miałam odstawiać nabiał bo mała dostała krostek na buzi szyjce ale lekarz stwierdziła ze to łojotokowe poleciła smarować linomagiem w płynie teraz buzke ma super gladziutką poza tym zamiast oliwki hipp kupilam bambino i jest duza różnica w suchości skóry.

dziewczyny ja juz pisałam o masci cholesterolowej ... wyglada jak wazelina a naprawde pomaga... i a wysypkę, i na schodząca skórkę... co do nabiału to niewiele pamietam.. tylko tyle ze trzeba było dokładnie ogladac skład produktów.. bo w niektórych było dodawane mleko w proszku... a i na przyszłosc : NIEKTÓRE słoiczki przeciery warzywne mają w składzie mleko..

Podobno taka skaza ustępuje samoistnie ok 18 miesiąca zycia. Mi troche smutno, bo ani kawy z mlekiem sie nie napiję ani jogurtu nie zjem;( Wojtek nie miał jakieś strasznej wysypki - troche krostek za uszami, na ramionkach, karku i brzuszku. Ale najbardziej niepokoja mnie jego kupki.

Ulkan - ja pod nadzorem lekarza wprowadzałam od 6-7 miesiąca Bebiko i Nicole tolerowała więc niekoniecznie musi być tak długo :) Ja już nie pamiętam jak to było z kupkami... Nicole miała tylko szorstkie policzki i mój siostrzeniec również tak miał ale do tego straszliwie wymiotował innym mlekiem. Dostawał Bebilon pepti do roczku.

reklama
Do góry