reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

monciaa, ulkan - jak u Nicole stwierdzono skazę to dostałam listę co mogę jeść bo tego było zdecydowanie mniej niż zakazów... Pamiętajcie o margarynie roślinnej :) I ja nie jadłam ryżu tylko kaszę. Owoce tylko z kompotu ale to raczej ze względu na wzdęcia. Szkoda, że nie mam już tego spisu bo faktycznie stosując się do tej diety Nicole była gładka i nie miała wzdęć. No ale wytrzymałam tylko 4 miesiące i przeszliśmy na Nutramigen...

Jeśli chodzi o wzdęcia to jeszcze miałam zakaz jakichkolwiek owoców dużopestkowych typu brzoskwinie, śliwki,itp.

I jeszcze podawałam jej wtedy Esputicon antykolkowy i byłam w szoku, że ona jednak śpi :)

reklama
Joasienka-Ja stosuje disnemar:)(to to samo co sterimar tylko cena nizsza-tak jak oilatum i oilan-jedno drozsze drugie tansze a sklad taki sam:-))

A mam pytanie - czy u was przy skazie występują wodniste zółte kupki ze śluzem? bo nie wiem jak to diagnozować - obstawiam jeszcze skutek uboczny szczepionki na rotawirusy. Lekarz mi powiedział, że może byc i to i to, w sumie zero konkretu. A nie wiem czy mały nie złapał jakiegos wirusa

dziewczyny jeśli dziecko jest tylko na piersi może nie robić kupki kilka dni bo układ pokarmowy dojrzał i trawi mleko matki niemal w całości w przeciwieństwie do tego co było na początku kupka po każdym jedzeniu

Hej widzę że sporo z nas potrzebuje porady więc podzielę się swoimi spostrzeżeniami . A więc ja już też miałam odstawiać nabiał bo mała dostała krostek na buzi szyjce ale lekarz stwierdziła ze to łojotokowe poleciła smarować linomagiem w płynie teraz buzke ma super gladziutką poza tym zamiast oliwki hipp kupilam bambino i jest duza różnica w suchości skóry.

dziewczyny ja juz pisałam o masci cholesterolowej ... wyglada jak wazelina a naprawde pomaga... i a wysypkę, i na schodząca skórkę... co do nabiału to niewiele pamietam.. tylko tyle ze trzeba było dokładnie ogladac skład produktów.. bo w niektórych było dodawane mleko w proszku... a i na przyszłosc : NIEKTÓRE słoiczki przeciery warzywne mają w składzie mleko..

Podobno taka skaza ustępuje samoistnie ok 18 miesiąca zycia. Mi troche smutno, bo ani kawy z mlekiem sie nie napiję ani jogurtu nie zjem;( Wojtek nie miał jakieś strasznej wysypki - troche krostek za uszami, na ramionkach, karku i brzuszku. Ale najbardziej niepokoja mnie jego kupki.

Ulkan - ja pod nadzorem lekarza wprowadzałam od 6-7 miesiąca Bebiko i Nicole tolerowała więc niekoniecznie musi być tak długo :) Ja już nie pamiętam jak to było z kupkami... Nicole miała tylko szorstkie policzki i mój siostrzeniec również tak miał ale do tego straszliwie wymiotował innym mlekiem. Dostawał Bebilon pepti do roczku.

reklama
Do góry