reklama
za dnia tez robiłam smarowałam oliwka całą głowkę.. i zakładałam czapkę.. pózniej wyczesywałam i drugi raz po kąpieli..
ps: chyba suwaczek Ci zaszwankował
e to jak wstanie to jej zrobię miksturę na główce ;-) dzięki, czasem się zastanawiam czy ja nie zmarnuję tego dziecka
P.s. ten suwaczek odmierza czas do pierwszych urodzin Blanki ;-)
AsiaK.
Fanka BB :)
dziewczyny ja odstawilam za wasza sugestia melko do inki i jak dlugo mam czekac na efekty??? bo wysypka nadal jest ...maslo mam przestac jesc? bo to jedyny nabial jak jem
buziaczek tak przesuszony wiec zdecydowalam sie posmarowac jej buziaka kremem oliatum soft - buzia zroblila sie czerwoniasta i taka rozpalona - eh... podalam jej wapno, ktore calkiem sprawnie wyplula :/
buziaczek tak przesuszony wiec zdecydowalam sie posmarowac jej buziaka kremem oliatum soft - buzia zroblila sie czerwoniasta i taka rozpalona - eh... podalam jej wapno, ktore calkiem sprawnie wyplula :/
dziewczyny ja odstawilam za wasza sugestia melko do inki i jak dlugo mam czekac na efekty??? bo wysypka nadal jest ...maslo mam przestac jesc? bo to jedyny nabial jak jem
hej
musisz odstawić masło jeśli ma mleko w proszku, albo serwatkę lub cokolwiek związanego z mlekiem :-( ja póki co nie jem wcale masła, a mówisz że po tym kremie oilatum soft ma taką buźkę może poczekaj troszkę bo u nas też tak jest że czasem one są bardziej czerwone a po chwili bledną, np. bardziej są czerwone po jedzeniu, po przemyciu wodą a potem bledną ja osobiście smaruje oilatum soft i niczym inny no i wczoraj udało mi się troszkę siuśków złapać ale chyba nie pomogło ja jestem bez nabiału od tygodnia i efekty niewielkie :-(
b_iala
asia to moze nie smaruj oilatum.. posyp mąką... wyspyka schodzi długo nawet o 2 tyg.. po 3 dniach od ostawienia produktów powinna byc mniejsza ( powinnas zauwazyc ze jest mniejsza. albo mniej widoczna wkazym razie ze sie nie nasilał)
a jak podałas wapno?? ja leki podaje przez strzykawkę i zawsze na głodniaka wkładam lekko do buzi ( tylko by Kuba obją ustami) i czekam az zacznie cmokac.. jak cmoka to wtedy lelikatnie wciskam lek.. pomaga choc czasami troszkę ucieknie nam boczkiem...
batonik hihi no tak do urodzin niezałapałam najpierw
a jak podałas wapno?? ja leki podaje przez strzykawkę i zawsze na głodniaka wkładam lekko do buzi ( tylko by Kuba obją ustami) i czekam az zacznie cmokac.. jak cmoka to wtedy lelikatnie wciskam lek.. pomaga choc czasami troszkę ucieknie nam boczkiem...
batonik hihi no tak do urodzin niezałapałam najpierw
Asia a co mówił pediatra - na ile masz na razie odstawić nabiał ??? moja mówiła że na 3 tygodnie, póki co jestem tydzień i chyba jest lekka poprawa, ale po 3 dniach to nie było żadnej więc dzwoniłam do niej w poniedziałek (od czwartku nie jem nabiału) i pytałam po ilu dniach powinna być poprawa, a ona, że może po 2 tygodniach nawet bo białko mleka krowiego jest silnym alergenem i długo utrzymuje się w mleku matki a czy u Ciebie na 100% powiedzieli, że to skaza
ariska
Uspokajacze niemowlaków - sharaque - Chomikuj.pl polecam na spanie
a na ciemieniuche dobre naturalne masło
a na ciemieniuche dobre naturalne masło
Dziś mi lekarka powiedziała, że jak dziecko ma kolki, to należy wykluczyć z diety mleko, nawet jeśli nie ma wysypki. Można jeść jogurty i sery w rozsądnych ilościach. Trzeba też zażywać preparaty z wapniem, przy diecie ubogiej w nabiał.
reklama
martusia29
moze uczulac
Maja ma sucha skore na glowce....specjalnie jej dzis nie wysmarowalam aby lekarka zobaczyla i pow mi ze to moze byc w Naszym przypadku -od naswietlania malej w szpitalu aby jej zmalala zoltaczka.....
Maja ma sucha skore na glowce....specjalnie jej dzis nie wysmarowalam aby lekarka zobaczyla i pow mi ze to moze byc w Naszym przypadku -od naswietlania malej w szpitalu aby jej zmalala zoltaczka.....