reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

aj.. no to po dwóch raczej nie bedzie.. ale jakas poprawa powinna byc lekko widoczna

reklama
Natalka była trochę przenoszona i strasznie jej się łuszczą dłonie i stopy. Czy oprócz oliwki można stosować coś jeszcze?

Ja również na łuszczenie stosowałam Oilatum do kąpieli. Do tego lekarka przepisała nam jeszcze robioną maść z witaminami A i E, ale zanim ją kupiliśmy, to skórka już się złuszczyła.

dziewczyny moja Ala tak trochę chrząka/charczy przez nosek, ma też lekki kaszelek,powinnam się martwić? próbuję umówić pediatrę do domu ale mam dzwonić po 13.
kropię jej sól fizjologiczną, a maść majerankową można? bo na opakowaniu pisze że od 1r.ż.

Nie mam już siły:( Zmieniliśmy Wiki mleko a ona płacze i płacze... Boli ją brzuszek, kupki jak nie było tak nie ma...

ja mam jeszcze ze szpitala taką maść robioną wg ich receptury właśnie z witaminami do stosowania na pośladki, to może spróbuję, jak się sprawdzi. Na rączki troszkę się boję, żeby nie wzięła do buzi, bo łapki ciągle ściąga.
A próbowałyście może Emolium lub Balneum? Dostaliśmy próbki w tych różnych paczkach.

Monia-t mojej Wiki też schodziła skórka, zaczęliśmy stosować Emolium+ oliwka po kąpieli i już ma ładniutką skórkę, nie łuszczy się. Jak miała bardzo suchą to smarowaliśmy jej łapki i nóżki Alantanem.

reklama
dziewczyny moja Ala tak trochę chrząka/charczy przez nosek, ma też lekki kaszelek,powinnam się martwić? próbuję umówić pediatrę do domu ale mam dzwonić po 13.
kropię jej sól fizjologiczną, a maść majerankową można? bo na opakowaniu pisze że od 1r.ż.

umów pediatrę dla swojego świętego spokoju....u mnie to skończyło się w szpitalu zapaleniem oskrzeli....maść majerankowa może być ale odrobinę...odwróć małą na brzuszek to pomoże wypłynąć wydzielinie z noska i możesz ją trochę oklepać po pleckach....najlepiej jakbyś zrobiła jej inhalacje z soli fizjologicznej...u nas dalo dużo ulgi...powodzenia i obniż też temp w pokoju do ok 19 stopni jeżeli to jakiś wirus to uda się go zabić...

Do góry