reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

monia-t, Tosia też się łuszczyła jak wąż, stosowaliśmy Oilatum do kąpieli, a po kąpieli smarowałam ją kremikiem pielęgnacyjnym Nivea Baby. Teraz używamy Oilan do kąpieli, ale skórka nie łuszczy się już od dawna :)

reklama
Czesc! Dziewczyny ja mam problem mój mały od 2 dni nie robił kupki a jest tylko na piersi nie daję mu innego mleka tylko pierś no i dzisiaj mu dałam rano troszkę wody się napić może mu pomoże.Wcześniej mały robił po każdym karmieniu.

Monia - ja kąpie małego w Balneum jestem bardzo zadowolona. A skóre natłuszczam kremem z balneum lub oliwką. Jest ok.

Mam pytanie, któras z was pisała o masci majerankowej na katar. ja juz małemu nie chce sciagac aspiratorem bo mu leca strupki z krwia. mozecie napisac cos więcej o tej masci ewentualnie innym sposobie na katar???

aurii chyba tylko czopek pomoze....wczesniej dziewczyny o tym pisaly...

ulkan maść majerankowa aplikujesz odrobine pod nosek albo na skrzydelka noska i jej zapach powoduje ze katar nie leci...jak chcesz oczyscic nosek daj bobasa na brzuch powinno wyplynac co nie co....

joasienka - u nas to samo od ponad tygodnia... wczoraj bylismy u pediatry i to zwykla sapka... a meczy mojego Szymcia jak nie wiem co :/ dlawi sie az podczas jedzenia bo jak chrzaknie to mu mleko poleci nie do tej dziurki co trzeba... kazala 5 razy dziennie wode morska do nosa i klasc na brzuchu...

batonik - u nas stwierdzono skaze wczoraj i maly dzisiaj wyglada jak jeden wielki szorstki rumien na policzkach :-( lekarka nie kazala niczym smarowac... ale ja zrobie dzisiaj krochmal na twarz... zobaczymy czy pomoze
a ja nie wiem co moge jesc a co nie... co ty jesz??

aurii ja Ci moge polecic dla maluszka do picia herbatke na dobre trawienie hippa, antkowi pomogła w kupkowych kryzysach. ty tez mozesz sie jej napic

zobaczymy, kupię w takim razie wodę morską, kłądę ją na brzuszku właśnie odkąd miała problemy z kupkami i super śpi, w dzień oczywiście, bo w nocy śpi na boczku.
monciaa-dzięki, jak pediatra będzie mogła przyjsc to super, jak nie, będziemy próbować i zobaczymy jutro.

Monciaa - mi lekarka poleciła odstawic nabiał, jajka, produkty z mlekiem w proszku (cappuccino), a jak i to nie pomoże, to mam odstawić czerwone mięso...

Ogólnie moja dieta składa się z produktów zbożowych - kasze, ryże makarony, chleb, ziemniaki, warzywa - te bezpieczne - z owoców jem jabłka i banany, czasem wypije Kubusia. Mogę jeść dżemy, ostrożnie drożdzówki, zupu niezabielane śmietana czy mlekiem. Nie ma tego dużo, ale zawsze coś.

Dziękuję bardzo za rady o czopku też myślałam ale w UK nie mają.Ale już jestem spokojna bo mały zrobił mega kupkę :-) może mu pomogła woda no nie wiem bo jak się napił wody to po godzince kupka.

reklama
dziewczyny a wodę morską to jaka używacie?
Marimer czy Disnemar? a może jeszcze jaką inną? Znalazłam jeszcze Sterimar baby.

Do góry