reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Biala a ile ta maśc cholesterolowa kosztuje, bo mi pediatra chciała ja przepisać, ale zapyałam jej czy mogęstosować Emiolium krem, bo miałam i powiedziała że jak najbardziej i w efekcie nie mam tej maści, ale jak byłaby niedroga to warto sie w nia zaopatrzyć.

reklama
Ja tez czytalam, ze jak dziecko jest tylko na piersi to moze kilka dni nie robic kupy- byle jak juz robi to byla miekka. Ja na szorstkie policzki i sucha skore na twarzy zaczelam stosowac oliwke (Bambino) i jest poprawa. Pielegniarka kazala mi dzis jeszcze czesciej smarowac- 3-4 razy dziennie, a na suche uszka klasc sudokrem.
a z innych problemow to zaczelo sie nam zabkowanie- i niestety nie moge nic stosowac bo Joasia jeszcze za mala, a gryzaka tez jeszcze sama nie utrzyma (choc raz jej sie udalo) i ledwo miesci sie w buzi. Na szczescie marudzi umiarkowanie.

Ostatnia edycja:
Zielona jesli masc cholesterolowa kupujesz bez recepty, to kosztuje kilkanascie zlotych, ja placilam ok 14-15 zl. A jesli masz recepte, to oni robia ta masc w aptece i wtedy kosztuje ok 5 zl. Tzn tyle kiedys placilam jak robili na zamowienie.

A ja w ogole zapomnialam o tej masci, a lezy w lodowce ;)

Ja już jestem po szybkiej konsultacji lekarskiej. A więc z podejrzanych rzeczy mam wykluczyć jeszcze jabłka - powodują biegunki i czekać. Lekarz powiedział, że kupki Wojtka moga też być wynikiem szczepienia na Rotawirusy i że mam obserwowac rozwój wypadków - doraźnie moge podac smectę, ale Wojtek pała do tego takim entuzjazmem, że szkoda mówić. Prewencyjnie sama z siebie wprowadziłam jedno karmienie sztucznym mlekiem z probiotykami, to może szybciej się małemu oczyszczą jelitka i bedzie już ok. Puki co wysypkę mamy tylko na łokciach i ramionkach, a Wojtek ma dobry humor;)

Madlen, Biala dzieki za odpowiedź. Na razie Alusi przeszła wysypka na twarzy po Emolium, ale jak cos jej jeszcze wyskoczy to poprosze o recepte, albo po prostu pójde do apteki.

hej mamuśki, czy wasze dzieciaczki mają suchą skórę na główce ??? moja mała ma długie włoski i ma suchą pomimo, że smaruję przed kąpielą oliwką i olejuszką na zmianę a potem wyczesuję :eek: czy to może być efekt skazy białkowej bo gdzies tak wyczytałam w słynnej skarbnicy wiedzy google :zawstydzona/y::-(

batonik-- Kuba miał jakos własnie jak był w wieku Blanki.. ale ja oliwką smarowałam ( zakładałam czape) po 30 minutach zdjemowałam i wyczesywałam.. po kilku dniach mineło ..

a ja dla Kuby w nocy dałam butle zamiasc walki z cycem... no i Kubusiek wstał o 1:30 na cyce.. póznije o 3 jak wstał misiek dał mu butle.. i po 6 sie obudził na tulenie.. i juz przyszedł do nas do łózka.. troche pojadł cyca.. widze ze jednak po butli to on najedzony.. a po cycu to tylko płacze i marudzi..

reklama
batonik-- Kuba miał jakos własnie jak był w wieku Blanki.. ale ja oliwką smarowałam ( zakładałam czape) po 30 minutach zdjemowałam i wyczesywałam.. po kilku dniach mineło ..

b_iala a robiłaś to za dnia czy przed kąpaniem ??? bo ja smaruje przed kąpaniem z 20 min ale czapy nie zakładam, muszę wypróbować, a miał na całej główce czy tylko tu gdzie ciemiączko ?? bo moja ma na całej główce a że ma długie włoski to troszkę utrudnia :sorry:

Do góry